Worteltaart nieuw recept

Ok ik lijk wel gek, maar met deze hitte sta ik elke dag uitgebreid te koken. Alles voor het goede doel.

Aangezien ik bijna jarig ben vier ik met de kindjes deze week elke dag wel een feestje. Zo hadden we maandag modderdag, dinsdag hebben we koekjes gebakken, gister lekker in de tuin gespeeld en vandaag heb ik weer een heerlijke worteltaart gemaakt alvast voor morgen.

dochter kijkt toe

Dochterlief vond het erg leuk om toe te kijken en stond al bestek te pakken om aan tafel te gaan. Want worteltjes, rozijntjes, banaan, eieren! mhm dat lust ze wel!

ingredienten worteltaart  alles afmeten

Terwijl ik het recept aan het maken was, bedacht ik me dat ik het de volgende keer een tikje anders ga doen.

Bij deze dan ook gelijk de ingrediënten om eens een andere worteltaart te maken. Variatie is immers eindeloos!

Wat heb je nodig:

  • 400 gram amandelmeel
  • 50 gram kokos
  • 2 theelepels Keltisch zeezout
  • 0.5 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 60 ml appeldiksap
  • 5 eieren
  • 60 ml kokosolie
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 50 gram donkere rozijnen
  • 2 geprakte bananen
  • 300 gram wortel

Aan de slag:

droge ingrediententwee kommen

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Doe in een bakblik ovenpapier, of vet hem goed in.
  • Met de kruiden, kokos, amandelmeel, zout en baking soda in een grote kom
  • In een andere kom kluts je de eieren en voegt de diksap en de gesmolten kokosolie toe.
  • Voeg het natte mengsel aan het droge mengsel toe en meng dit goed door elkaar
  • Voeg hierna de overige ingredienten toe en roer goed door.
  • Schep het mengsel in een bakblik en gaar in de oven voor 50 minuten

goed mengenrest erbij

Laat het ruim een uur afkoelen alvorens je het serveert. Let op dat de worteltaart zeer machtig is en je dus geen enorme punten hoeft te serveren. Je kunt het afgesloten in de koelkast zo’n 5 dagen bewaren. Of snij wat stukjes af en vries deze in. Haal ’s morgens uit de vriezer en zet in de koelkast om ’s middags of ’s avonds wat lekkers en verantwoord te kunnen snoepen.

heel veel afwas

Zo en nu de vaatwasser vullen!

worteltaart klaar

en morgen smullen maar!

 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!