Skip to Content

Spread the Peas een gezond suikervrij broodbeleg

Vandaag gaat de blog over Spread the Peas. Nee niet peace, maar peas! Bonen dus! Dit honingzoete voedzame broodbeleg hebben de gastkinderen en ik de afgelopen weken uitgebreid getest en daar vertel ik je graag meer over! 

Spread the peas

spread the peas

Als gastouder, maar ook als moeder vind ik het belangrijk dat kinderen voldoende groente en fruit eten. Maar ook dat dit zo min mogelijk suiker bevat. En daarbij geldt hoe jonger hoe minder suiker. Ik geloof er namelijk in dat als je kind nooit suiker van je krijgt ze later helemaal los gaan en er slecht op reageren. Dus af en toe een snoepje of lekkere hagelslag op brood vind ik prima. Ook hierin kunnen kinderen best zelf ook hun grenzen al leren. Maar elke dag zoet beleg mee in de broodtrommel is eigenlijk helemaal niet nodig. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar spread the peas!

Broodbeleg voor kinderen

Misschien is het eerst handig om te vertellen wat ze bij mij dan wel op brood krijgen voor ik over ga naar spread the peas.

De eerste boterham is hier altijd hartig zoals denk ik wel bij 99% van de gezinnen het geval is. Dat is meestal een mager vleeswaar als ham of kipfilet of zuivelspread light ( koop ik bij de AH). Zo af en toe mag het een plakje kaas zijn of smeerworst. Deze twee krijgen ze echter niet vaak vanwege het zout gehalte. Wist je dat kinderen onder de 4 jaar eigenlijk nog geen kaas mogen eten omdat hun nieren hier nog niet tegen kunnen?

En ja natuurlijk eten we wel eens ham kaas tosti’s, maar dat is echt niet elke week!

Hun tweede boterham bestaat uit zoet beleg. Maar zoet hoeft zeker niet slecht te zijn! Tot hun tweede jaar mogen ze kiezen voor pindakaas, honing, appelstroop of suikervrije jam. Een hele enkele keer mogen ze ook eens fruithagelslag om lekker met de vingertjes de fijne motoriek te trainen.

Vanaf 3 jaar mogen ze voor hun tweede boterham ook kiezen voor chocoladehagelslag of fruithagelslag. En als ik het in huis heb kokosbrood of gestampte muisjes. Maar dat heb ik eigenlijk zelden in huis.

Willen ze een derde boterham dan mogen ze kiezen voor hartig of het zoete broodbeleg tot 3 jaar.

Broodbeleg van bonen en honing

suikervrij broodbeleg

Met de komst van Spread the Peas zijn daar 3 nieuwe producten bij gekomen in, ja ik ben eerlijk, heftige smaaksensaties! Zo is er kaneel, kokosnoot en chocolade te vinden in het koelschap.

Spread the peas Kaneel

spread the peas

Als je de verpakking opent doet denk je gelijk aan appeltaart. De kaneel geur is goed aanwezig in deze spread the peas en zo ook de smaak van kaneel. Qua uiterlijk lijkt het op pindakaas. Hoofdingrediënten zijn 63% bruine bonen, 17 % honing en 3% kaneel.

De meeste van de gastkinderen vonden deze niet heel erg lekker. Al beginnen ze wel steeds enthousiast eraan. Ik denk dat na een paar happen de smaak te heftig wordt voor ze. Misschien dat de kaneel en de honing nog een procentje met elkaar kunnen ruilen.

Spread the peas Chocolade

spread the peas

Ja chocolade!!! Spread the peas chocolade is donkerbruin en ruikt naar chocolade dan moet het lekker zijn toch! 47% bruine bonen, 17 % honing en 5% cacaopoeder naast nog wat ingrediënten. Alle kinderen vonden hem lekker, behalve de twee dames van 5 en 6 jaar. Die zijn denk ik al te lang gewend aan de echte smaak van chocolade pasta en chocolade hagelslag. Die waren niet te foppen en na het nemen van de eerste hap trokken ze al een gek gezicht. 1 vriendin van dochterlief nam uit beleefdheid nog twee happen tot dat ze dochterlief resoluut haar bord zag wegduwen en zei “nee mama dit hoef ik echt niet te eten!”

Zelf vind ik hem wel lekker, maar ik ben dan ook gewend geen suiker te eten!

Spread the peas kokosnoot

kokosnoot broodbeleg

Mijn favoriet die ik na de vakantie zeker weer ga halen is de kokosnoot. Als sacharose en Lactose intolerant persoon mis ik de Bounty’s! Die vind ik namelijk echt zo lekker. Met deze spread the peas variant is deze dame weer blij. En ik bedenk mij nu dat als ik het samen met de chocolade variant opsmeer ik gewoon een bounty op mijn brood heb! Mhm die ga ik uitproberen.

De hoofdingrediënten zijn: 58% witte bonen, 15% honing 4% kokos, 2% kokosmeel en 1% kokosmelkpoeder. Er staat wel MELKeiwit bij, maar kokosmelk bevat geen lactose dus volgens mij is het geschikt 🙂

Spread the peas zijn voor €2,49 te koop bij de Jumbo supermarkten. Ze liggen meestal in het koelvak bij de olijven en tapas.

Ben jij op zoek naar een gezonde variant van zoet broodbeleg? Vond jij net als ik en mijn gastkinderen die producten van Blue Band broodbeleg van groente en fruit helemaal niks? Ga dan maar snel naar de supermarkt voor Spread the Peas! 

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.