Suikervrije stoofperen – een simpel recept voor de feestdagen

Zo richting de feestdagen krijg ik altijd enorme zin in stoofpeertjes. Het past heerlijk bij alle winterse gerechten en altijd met de kerst staan ze erbij op tafel als bijgerecht. Jummie. Tot een paar jaar geleden maakte de oma van mijn man ze altijd zelf, uiteraard met suiker. Ik heb echter een heerlijk suikervrij recept voor stoofperen.

Suikervrije stoofperen

Suikervrije stoofperen kun je gemakkelijk van te voren in grote hoeveelheden maken en invriezen. Ze zijn ongeveer 3 maanden houdbaar in de vriezer, hier zijn ze meestal binnen 2 weken op haha dus die 3 maanden heb ik nog nooit gered. Voor de kerstdagen vind ik het altijd fijn om van te voren alvast flink wat te maken en in de vriezer te hebben. Dat scheelt weer last minute voorbereiding.

Ingrediënten

suikervrije stoofperen
Ingrediënten suikervrije stoofperen
  • 1500 gram stoofperen (bijv. Gieser Wildeman)
  • 300 ml rode wijn
  • steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 3 peperkorrels
  • paar stukjes citroenschil

 Bereidingswijze suikervrije stoofperen

Ik schil als eerste de peertjes. Je kunt ervoor kiezen om het steeltje en klokhuis te laten zitten, zelf maak ik ze helemaal schoon en doe ze in 4 partjes. Dat eet straks makkelijker aan tafel. Ja ik hou van gemak!

Doe de peerstjes in een grote stoofpan en giet de rode wijn erbij. Vul aan met water tot de peertjes bijna onderstaan. Bij teveel water krijg je niet een siroopachtige substantie. Voeg daarna de kruiden toe aan de suikervrije stoofperen.

stoofperen suikervrij

Breng alles aan de kook. Zet het daarna op een laag vuurtje en laat dit 2 uur stoven.

recept suikervrije stoofperen

Even afkoelen en smullen maar van je suikervrije stoofperen! Let wel op dat je niet per ongeluk op een kruidnagel bijt. Ik probeer altijd van te voren alle kruiden er weer uit te vissen voor ik het opdien.

De suikervrije stoofperen zijn lekker te serveren bij suikervrij roomijs, bij het kerstdiner of gewoon tussendoor opsnoepen.

handige linkjes suikervrije stoofperen

Kijk hier voor meer kerstrecepten:

Bijgerechten

Hoofdgerechten

Desserts:

Laat je een reactie achter als je deze suikervrije stoofperen hebt gemaakt?

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

  1. Ik prik de kruidnagels in een stoofpeer die bovenop ligt. Dan kan ik ze na afloop makkelijk terug vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.