Recept: suikervrije stoofperen

Zo richting de feestdagen krijg ik altijd enorme zin in stoofpeertjes. Het past heerlijk bij alle winterse gerechten en altijd met de kerst staan ze erbij op tafel als bijgerecht. Jummie. Tot een paar jaar geleden maakte de oma van mijn man ze altijd zelf, uiteraard met suiker. Ik heb echter een heerlijk suikervrij recept voor stoofperen.

Suikervrije stoofperen

Stoofperen kun je gemakkelijk van te voren in grote hoeveelheden maken en invriezen. Ze zijn ongeveer 3 maanden houdbaar in de vriezer, hier zijn ze meestal binnen 2 weken op haha dus die 3 maanden heb ik nog nooit gered. Voor de kerstdagen vind ik het altijd fijn om van te voren alvast flink wat te maken en in de vriezer te hebben. Dat scheelt weer last minute voorbereiding.

Ingrediënten

suikervrije stoofperen

 • 1500 gram stoofperen (bijv. Gieser Wildeman)
 • 300 ml rode wijn
 • 1 kaneelstokje
 • 1 eetlepel kaneelpoeder
 • 3 kruidnagels
 • 3 steranijs
 • 3 peperkorrels
 • 4 jeneverbessen
 • paar stukjes citroenschil

 Bereidingswijze

 • Schil de peertjes. Je kunt ervoor kiezen om het steeltje en klokhuis te laten zitten, zelf maak ik ze helemaal schoon en doe ze in 4 partjes. Dat eet straks makkelijker aan tafel. Ja ik hou van gemak!
 • Doe ze in een grote pan en giet de rode wijn erbij. Vul aan met water tot de peertjes bijna onderstaan. Bij teveel water krijg je niet een siroopachtige substantie
 • Voeg de kruiden toe.

stoofperen suikervrij

 • Breng alles aan de kook
 • Zet het daarna op een laag vuurtje en laat dit 2 uur stoven.

recept suikervrije stoofperen

 • Even afkoelen en smullen maar van je suikervrije stoofperen! Let wel op dat je niet per ongeluk op een kruidnagel bijt. Ik probeer altijd van te voren alle kruiden er weer uit te vissen voor ik het opdien.

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.