Recept: Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten

December is voor veel mensen een maand waarin qua eten alle remmen los gaan en er kilo’s kruidnoten, chocolade en ander snoepgoed wordt gekocht en gegeten. Voor mij altijd de lastigste maand omdat ik intolerant ben voor sacharose en lactose en in deze maand vaak met een enorm dikke buik rondloop met geïrriteerde darmen van het sjoemelen. Ondanks de lactase pillen ben ik op zoek gegaan naar een lekker recept voor kruidnoten want ze moeten natuurlijk ook suikervrij zijn. Hier kun je dus een recept vinden voor lactosevrije en suikervrije kruidnoten.

Op de site van goodtobeyou vond ik een recept voor suikervrije kruidnoten wat ik als basis heb genomen voor mijn eigen recept.

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's bestellen

Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten

Ingrediënten

ingredienten
Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten ingredienten
 • 400 gram speltmeel
 • 50 gram amandelmeel
 • 140 gram honing
 • 100 gram kokosolie
 • 4 volle theelepels koek en speculaaskruiden
 • 6 eetlepels suikervrije amandelmelk
 • snufje zout
 • bakpapier
 • voorverwarmde oven op 170 graden

Bereidingswijze van de Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten

beslag
Suikervrije kruidnoten
Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten
 • Doe alle ingrediënten, behalve de melk, bij elkaar in een kom en roer goed door met een vork.
 • Voeg hierna rustig de melk toe, liever te weinig dan te veel.
 • Kneed het deeg goed door met je vingers. Als je het deeg kan afrollen van je handen is het goed, anders is het waarschijnlijk te droog of te nat.
pepernoten op bakplaat
 • Leg op de bakplaat een vel bakpapier
 • Maak kleine rondjes van het deeg en druk deze een beetje aan om kruidnoten te krijgen, anders krijg je ronde kruidnoten mij maakte het niet uit eerlijk gezegd
 • Verdeel de kruidnoten over het bakplaat. Bij de eerste batch was ik voorzichtig met ruimte omdat ik van vorig jaar had onthouden dat van normaal deeg het soms wat kan uitlopen nog. Bij dit deeg was dit echter niet het geval en bij de tweede batch lagen de kruidnoten veel dichter op elkaar.
 • In de oven afbakken op 170 graden voor 15-20 minuten. Controleer na 15 minuten in elk geval even of de Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten gaar zijn en rol eventueel even om.
Suikervrije lactosevrije kruidnoten

Ik vond de Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten erg lekker! Alleen had ik er zelf toch een schep speculaaskruiden te weinig in gedaan ( was de tel kwijt geraakt) Ze zijn lekker krokant en smaken wat zoetig. Doordat ze zo hartig zijn raak je er snel vol van. Op zo’n feestdag is dat stiekem wel fijn.

Cynthia ging zelf pepernoten bakken!

Laat je weten als je ook Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten gaat maken?

Lees ook deze blogs:

Ga jij Lactosevrije en Suikervrije Kruidnoten maken?

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.