Abel bakt, een boterkoek verwennerij door de brievenbus

Als er iets is wat wel een fijne bijkomstigheid is van deze coronaperiode, is dat wat mij betreft de brievenbuspost. Nog nooit eerder was er zoveel keuze in lekkere en mooie items die je thuis kan laten bezorgen. Uiteraard vervangt het niet het persoonlijke contact, maar het is wel heel erg leuk om iemand te verrassen. Of jezelf! Zo ook met Abel bakt, boterkoek naar eigen recept, handgemaakt en in verschillende varianten. Wij testen dit brievenbus lekkers vandaag met z’n drieën uit! En lees vooral verder want we mogen wat weggeven!

Abel bakt

Abel bakt

Wie is Abel? Nou Abel bakt dus heerlijk boterkoek. Normale, vegan, glutenvrij: hij kan het allemaal uit zijn oven toveren. Abel is een bakker met al ruim 50 jaar ervaring in de brood- en banketbakkerij. Hij heeft de banketbakkerij van zijn vader overgenomen, daarna ervaring in de horeca opgedaan. En hij is eigenlijk altijd bezig geweest met alles wat met eten te maken heeft. Tijdens de coronaperiode kwamen er veel aanvragen naar de overheerlijke boterkoek van Abel en inmiddels komen er zelfs bestellingen vanuit Italië. En – spoiler alert- ik snap helemaal waarom! Bestel jouw eigen boterkoek nu zelf hier!

Ervaring Selena

Ik ben gek op boterkoek. Zelf bak ik dit graag met sinaasappelschil maar het is wel even een klusje. En in het formaat brievenbuspakketje bak ik ze niet. Soms is het ook gewoon fijn om iets te kunnen kopen wat iemand anders goed kan bakken, lekker genieten zonder de afwas. Of om in deze coronatijd iets lekkers naar iemand toe te sturen. Wat voor mij opvalt is de vriendelijkheid en openheid vanuit Abel bakt. Ik was bijvoorbeeld benieuwd naar een proeverij maar dit is nog niet mogelijk. En dat snap ik nu ook. De boterkoek wordt gebakken in een ovenschaaltje en als je gaat snijden doet dit af aan de koek.

Juist de complete boterkoek van Abel bakt is zo lekker. De knapperige korsten, het midden dat wat zachter is. Heerlijk! Ik heb gekozen voor de originele boterkoek en heb hier geen spijt van. Echt een feestje! En ook nog eens leuk ingepakt. Ik ben nu ook erg benieuwd naar de andere varianten. Mandy test hieronder de glutenvrije en vegan variant.

Ervaring Joyce

Cadeautjes vind ik geweldig en deze boterkoek is echt een cadeautje om te krijgen. De boterkoek van Abel Bakt is verpakt in een mooi papiertje. Het kaartje met een persoonlijke tekst maakt het helemaal af. Het uitpakken is al een klein feestje op zich. Vol verwachting stonden mijn twee kinderen naast mij te kijken wat er uit dat papiertje kwam. En die koek die tevoorschijn kwam moest gelijk geproefd worden. Knapperige randen en een zachte binnenkant. Het smelt bijna op je tong. Wat is dit heerlijk om te eten. Ik moest mezelf tegenhouden om nog wat te bewaren voor mijn man.

Eigenlijk was de reactie van mijn man heel voorspelbaar. Hij is dol op boterkoek, dus toen hij dit zag staan werd er al gelijk een stukje afgesneden. En nog een stukje. Voor ik het wist was die boterkoek een stuk kleiner dan verwacht. Ook hij vindt het echt heel erg lekker. En hij is niet de enige. Ik heb ook een stukje gedeeld met collega´s en die vroegen gelijk waar ik hem vandaan had. Van Abel bakt dus! Wil je een lekker cadeautje voor jezelf of voor iemand anders? Of wil je gewoon een lekkere boterkoek? Dan is dit zeker een aanrader!

Ervaring Mandy

Als vegan word ik zo blij van steeds meer plantaardige vervangers voor bestaande lekkernijen. Het is maar goed dat ik zo’n grote maag heb (en regelmatig sport)! Abel heeft zelfs twee vegan versies van boterkoek; een gewone en een glutenvrije. Ik koos voor de laatste. Deze boterkoek is gemaakt van amandelmeel en sojamelk. En ook met een portie liefde, gok ik.

Ik kan geen vergelijking maken met gewone boterkoek, aangezien ik dat nooit at vroeger. Maar dat maakt niet uit, want deze vegan versie is heerlijk. Heerlijk zoet. De geur alleen al doet je watertanden. De koek zelf kan je snijden in je eigen gewenste grootte. Ook invriezen is mogelijk. Zo heb ik een stukje bewaard voor een zoetekauw die later deze week op bezoek komt. Zij, niet vegan, zal er net als ik van smullen. Ik kan de glutenvrije vegan boterkoek zeker aanraden.

Smaakvol lekkers met Abel bakt

abel bakt

Eigenlijk zijn wij het wel eens, Abel bakt is een smaakvol feestje door je brievenbus! Voor iedereen is er wel een smaak om van te snoepen. Welke ga jij bestellen en voor wie? Voor €9,95 bestel jij je eigen smaakvolle boterkoek die zo op je deurmat bezorgd wordt. En met met de code mamascrapelle10 krijg je ook nog eens 10% korting op de boterkoek! Maar we mogen ook wat weggeven!!

Winactie Abel bakt

Abel bakt

Van Abel bakt mag ik 2 boterkoeken naar keuze weggegeven. Zo kan je ook lekker proeven en genieten thuis van deze verwennerij of iemand anders blij maken! Hoe maak je kans?

Gefeliciteerd Jessica!

Footer2
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

27 Responses

 1. Heel leuk ! Ik kreeg 2 weken geleden van een vriendin brownies door de bus. Het zou leuk zijn als ik haar nu boterkoek zou sturen

 2. wat een lief gebaar verras mijn moeder agnes maar met dit heerlijke exemplaar, met haar 93 jaar is dit een hele angstige en eenzame tijd voor haar, maak haar maar blij met deze verwennerij en doe haar de groetjes van mij

 3. We zijn dol op Boterkoek! Mijn man bakt ze dan ook regelmatig voor mij en mijn dochters. En zo herkenbaar: steeds als ik er langsloop, ‘verdwijnt er een hoekje haha! Deze klinken ook zalig.

 4. Ik zou deze dan ook graag winnen als bedankje voor mijn man. En dan smullen ik en mijn dochters een hoekje mee 😉

 5. Ow, wat een leuk en lekker idee! Ik zou heel graag een boterkoekpakketje naar mijn oma willen sturen. Ik heb haar, in het verzorgingstehuis, al te lang niet meer gezien en ik weet dat zij super blij zullen zijn met boterkoek, haha, en ikzelf stiekem nog wel meer! Ik doe dus graag mee en waag een kansje op dit mooie pakket!

 6. Mijn moeder is gek op boterkoek.
  22 April word ze 88 jaar.
  Zou leuk zijn om haar hier mee te verrassen.

 7. Wat een originele winactie door de brievenbus.
  Een boterkoek, ik ben er gek op. Heb hem zelf ook wel eens gebakken.
  Heel graag doe ik mee om hem met mijn kleinkinderen te delen.
  Ik volg op bloglovin en hou de brievenbus in de gaten.
  groetjes, Oma Will

 8. Een verrassing voor mijn dochter die in de zorg werkzaam is en alweer meer dan een jaar extra diensten draait.

 9. Lekker! Toevallig heb ik er een maand geleden eentje zelf gemaakt. Die viel erg in de smaak hier. Nu zou ik er graag mijn schoonvader (en schoonmoeder) mee verrassen. Hij heeft een ongelukje gehad en zijn herstel zal wel een poosje duren. Dit zal hem zeker opbeuren.

 10. Bij oma bakten we als kinderen altijd al boterkoek! Zo lekker en deze actie vind ik het einde en ik loot graag mee!

 11. Ik zou mijn ouders wel graag willen verrassen met zo’n lekkere boterkoek! Hun dagen zijn nu erg eenzaam en leuke post is dan een fijne afleiding

 12. Ik zou mijn oma van 88 blij maken met zo`n heerlijke boterkoek! Drie jaar geleden werd er een grote tumor bij haar gevonden. Ze kreeg toen een hele rits bestralingen, chemo en ook nog een grote operatie. Lang ging het goed, maar een paar weken geleden werden er uitzaaiingen in haar longen gevonden. Ze heeft nu weer wat bestralingen gekregen en wacht nu op de uitslag. Zo`n sterke, lieve vrouw verras ik graag met zoiets lekkers! Even verwennen!

 13. Van mijn moeder heb ik een goed recept gekregen voor boterkoek. Maar het lukt mij niet om deze zo lekker te maken als mijn moeder. Meestal te droog of te hard. Ik denk dat het aan mijn oven ligt. Dus bak ik ze niet meer zelf. We lusten hier wel een lekker koekje.

 14. Wat een heerlijke en leuke actie zeg! Ik zou het delen met mijn ouders. Dat is een bezoekje aan hen meer dan waard! Iets om te smullen maakt hen altijd blij! Ik heb helaas geen Instagram. Wel ben ik je gaan volgen op Facebook.

 15. Wat leuk, lekkers per post! Ik zou mijn lieve collega die momenteel ziek thuis is hier graag mee verassen.

 16. Mijn lieve moeder heeft momenteel een erge infectie. En wat lijkt het me geweldig om haar te verrassen met een heerlijke Vegan boterkoek van Abel bakt!! 7x heeft ze nu een antibiotica kuur gehad & nog is het niet weg die nare bacterie. Thuis, veel aan bed gebonden is ze naast eenzaam dus ook nog steeds echt niet lekker. Smullend van een stukje boterkoek van Abel zal ze genieten en zich hopelijk even heel gelukkig + wat minder ellendig voelen. Volg je op pinterest en maak heel graag kans voor mams!

 17. Gelukkig hebben wij geen last van allergieën, dus gaan wij voor een lekkere originele boterkoek. Binnenkort hebben we vakantie, lekker thee met boterkoek in de tuin.

 18. Wow wat een super leuke winactie! Ik hou echt enorm van boterkoek dus ben heel erg benieuwd naar de boterkoek van Abel bakt hoe je het verteld lijkt mij het echt heerlijk dus ik waag heel graag een kansje zodat ik misschien wel kan genieten van een delicious buttercake with my family! 😍

 19. wij hebben dit al já-ren niet gegeten! het zo toch een prachtige traktatie zijn als we deze zouden mogen winnen?!

 20. Wat grappig dat deze per post verstuurd kan worden! Zou hartstikke vet zijn om deze naar mama te sturen als kleine verwennerij rondom moederdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.