Gevuld speculaas. Wie zoet is krijgt zeker lekkers.

Gevuld speculaas. Vind jij dat ook zo lekker? Wist je dat deze lekkernij heel simpel zelf te maken is? Dat geldt ook voor de amandelspijs. Ik ben gericht op een gezond leven en gezonde voeding. Maar, af en toe zondig ik weleens. En als het dan zelf gemaakt is, zitten er in ieder geval geen smaak- en kleurstoffen in of producten om het langer houdbaar te maken. Dit hoeft ook helemaal niet. Want, dit recept voor gevuld speculaas is zo lekker dat het niet lang blijft staan!

gevuld speculaas

Geen pepernoten, wel speculaas

Bij deze een recept voor gevuld speculaas. Dit weekend wilde mijn dochter (7) graag zelf pepernootjes maken. Dat vond ik prima. Ik maakte het beslag en zij maakte de pepernootjes. Helaas, op een of andere manier was de smaak heel bitter. Dat ga ik nog eens een keertje onderzoeken hoe dat is gekomen. Maar, niet getreurd. Het gevuld speculaas was vervolgens wel ontzettend lekker. Bij deze het recept. Het is afkomstig uit de Foodies, een tijdschrift waar ik al jaren op ben geabonneerd. Plus het recept voor de amandelspijs kan je ook gebruiken om een overheerlijke kerststol te maken. Ik heb de ingrediënten van de amandelspijs gehalveerd. Dit is namelijk anders teveel in vergelijking met de ingrediënten voor de speculaas. Bij deze het recept voor één gevulde speculaas.

gevuld speculaas

Gevuld speculaas

ingredienten gevuld speculaas

Ingrediënten voor de speculaas:

Ingrediënten voor de amandelspijs:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei + wat om te bestrijken
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • amandelen voor de garnering

Bereidingswijze gevuld speculaas:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng eerst alle ingrediënten (behalve de melk) voor de speculaas tot een kruimelig deeg.
  • Voeg daarna steeds een beetje melk toe totdat je een samenhangende deegbal hebt.
  • leg het deeg weg in de koelkast tot gebruik.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten voor de amandelspijs
  • Rol daarna je speculaasdeeg uit op een bebloemd werkblad (of tussen bakpapier) tot een rechthoek met een dikte van 0,5 cm.
  • Snijd het deeg in twee gelijke stukken.
  • leg één van de twee deegplakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer met de amandelvulling.
  • Dit mag een redelijk dikke laag zijn van ongeveer 1 cm.
  • Leg de andere deegplak erbovenop en bestrijk met wat ei.
  • Druk vervolgens de amandelen erin.
  • Bak daarna de gevulde speculaas in 20 tot 25 minuten gaar.
  • Laat tot slot helemaal afkoelen voordat je de gevuld speculaas in stukken snijdt.
gevuld speculaas

Lees ook deze blogs:

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's bestellen
Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 50 jaar, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.