Skip to Content

Verantwoord snoepen met YoYo’s Bear – een suikervrije traktatie

Zelf ben ik intolerant voor sacharose en eet ik dus nauwelijks suiker. Maar ook dochterlief krijgt eigenlijk nauwelijks een snoepje en de gastkindjes ook niet. Natuurlijk in de zomermaanden als het echt warm weer is krijgen ze een lekker waterijsje van mij. Ook voor het extra vocht. Ik hou van verantwoord snoepen en dat kan nu met YoYo’s Bear. 

Verantwoord snoepen

Verantwoord snoepen is soms best lastig voor mij. Zit er geen suiker in zit er melk in, zit er melk in zit er geen suiker in. Maar ook voor de kinderen is het soms best lastig. In craquottes zit zelfs een beetje suiker. In fruit zit suiker zelfs in sommige vleeswaren zit suiker. Dus ja wat is dan verantwoord snoepen he!

No added nonsense

Ik heb uiteindelijk besloten om zoveel mogelijk verantwoord snoep te geven zonder onnodige toevoegingen. Rozijnen, noten, soepstengels, creamcrackers en vers fruit zijn in mijn eigen de ideale tussendoortjes om te geven aan de kinderen. Noten uiteraard pas later als ze goed kunnen kauwen of ik laat ze weken in water zodat ze zacht zijn.

Food2smile

De snoepjes van de Food2smile waar ik al eerder een blog over schreef zijn daar ideaal voor maar er is nog wat nieuws op de markt.

YoYo’s Bear voor verantwoord snoepen

verantwoord snoepen yoyo's bear

Dit najaar kunnen kinderen genieten van een heerlijke en echt gezonde snack: BEAR. BEAR is zes jaar geleden gestart in Groot-Brittannië en uitgegroeid tot het grootste merk op het gebied van fruitsnacks. BEAR is een yoyo-vormige snack die gemaakt wordt van enkel vers fruit en groenten uit de beste seizoenen, zonder toegevoegde suikers, fruitconcentraten, conserveringsmiddelen of andere onzinnige toevoegingen. Verantwoord snoepen, dat ook nog eens heerlijk smaakt: kinderen zullen deze fruitsnack met plezier uit de lunchtrommel halen.

Wereldkennis met BEAR

verantwoord snoepen yoyo's bear
verantwoord snoepen yoyo's bear

Met BEAR kunnen de kinderen ook wat over de wereld leren. Elke verpakking bevat een mini ansichtkaart met leuke feitjes van de landen waar BEAR naar toe is gereist.  Ze bevatten leuke feiten zoals bijvoorbeeld hoe je hallo zegt. Met 10 bearcodes (barcodes) kun je een wereldkaart en stickervel sparen die BEAR vanuit zijn grot verstuurd. Verantwoord snoepen en wat leren!

Het idee voor BEAR verantwoord snoepen :

De Britse Hayley Gait-Golding, een personal trainer, had als droom een natuurlijk en smakelijk tussendoortje te ontwikkelen voor jong en oud. Toen ze in 2009  ontdekte dat beren vlak bij steden 30% dikker waren door de junkfood die zij aten en daardoor korter leefden was de naam voor haar productlijn een feit. BEAR is de afgelopen 6 jaar enorm gegroeid en momenteel de nummer één fruitsnack voor kinderen in Engeland. Sinds december 2015 is BEAR onderdeel van Lotus Bakeries.

Zo wordt BEAR gemaakt:

 yoyo's bear

In Zuid-Afrika biedt BEAR werkgelegenheid aan vrouwen uit de regio. Het unieke BEAR productieproces start met de beste verse vruchten en groenten van het seizoen die over de hele wereld worden geplukt en samengeperst. Vervolgens wordt het fruit met zorg gebakken op lage temperatuur (42°C) in een traditionele fruitoven. Dit zorgt ervoor dat al het verse fruit en groenten hun gezonde voedingswaarden (vitaminen, mineralen en voedingsvezels) behouden. Zo kunnen kinderen dus verantwoord snoepen. Tijdens het gehele productieproces vindt geen enkele toevoeging aan het recept plaats. Tot slot wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden en opgerold tot een Yoyo.

De fruitsnack is verpakt in kleurrijke meeneemdoosjes met 5 papieren zakjes van ieder twee BEAR Yoyo’s. BEAR is dit najaar verkrijgbaar in verschillende smaken:
Aardbei – Mango – Framboos (Jumbo, voor 2,79)
Aardbei – Mango – Appel (Albert Heijn voor 2,99)
Ingrediënten BEAR:
BEAR Aardbei bevat aardbei, appel en peer en een klein beetje wortel.
BEAR Appel bevat appel, peer en een klein beetje groente.
BEAR Framboos bevat framboos, appel en peer en een klein beetje wortel.
BEAR Mango bevat mango, appel en peer.

Voedingswaarden BEAR Aardbei:

verantwoord snoepen yoyo's bear

Het smaakpanel:

Dochterlief en ik hebben samen de 4 smaken uitvoerig getest!

 yoyo's bear

Favoriet van dochter waren Apple en Strawberry. Ik vond de Mango en Apple het lekkerst.

Maar ze zijn allemaal heel erg lekker en ideaal mee te nemen in het zakje voor in bijvoorbeeld de luiertas of om te trakteren op school of kinderdagverblijf.

Op naar de winkel dus!

Verantwoord snoepen wordt steeds makkelijker. Wat voor tussendoortjes geef jij meestal aan je kind?

Lees ook deze blogs voor meer verantwoord snoepen:

coronaproof traktaties

kindertraktaties uitprinten

gezonde traktaties

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rory

Friday 23rd of September 2016

Grappig, ik heb hier afgelopen donderdag over geschreven. En zag het ook bij een andere blogster. Leuk om te lezen welke smaken jullie lekker vonden. Mila en ik vonden Apple niet zo lekker en Mango juist wel. Ideaal voor een traktatie vind ik!

Kirsten

Wednesday 14th of September 2016

Kan je deze gewoon in de supermarkt kopen? Ik probeer ook echt om Lenne niets van snoep te geven, maar verantwoord snoepen is niet zo evident...

MamaScrapelle

Wednesday 14th of September 2016

Ja bij jumbo en de ah!

Natasja

Wednesday 14th of September 2016

Ik ontdekte Bear in Denemarken. Ik heb een heel aantal zakjes meegenomen. Maar waar koop ik ze in Nederland?

MamaScrapelle

Wednesday 14th of September 2016

Jumbo en ah

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.