Skip to Content

DIY: maak je eigen tafeltent! Ideaal voor de donkere maanden

De dagen worden donkerder en natter waardoor de kinderen niet meer hele dagen kunnen en willen buitenspelen. De donkere maanden zijn ideaal om hutten te bouwen. Nu kun je dat natuurlijk gewoon doen met lakens, maar je kunt ook je eigen tafeltent maken! Een van mijn collega gastouders maakt deze en ik vroeg haar een gastblog te schrijven.

DIY tafeltent maken

postvakje

Ik ben Mireille Schoenmaker en ik werk meer dan 8 jaar als gastouder in Ewijk. Mijn gastouderopvang heet Dol-fijn en ik werk met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jr.

Nu heb ik een tijdje geleden  een tafeltent gemaakt voor “mijn” kinderen,daar wilde ik jullie wat meer over vertellen.

Tafeltent maken

Benodigdheden

  • Neem eerst de maten van je tafel op en ga dan shoppen op de markt naar leuke lappen voor de tent.
  • Shop leuke accessoires bij verschillende winkels om de tent compleet te maken. Ik kocht bijvoorbeeld vilt ,band,bel,letters,knijpers,stof met plaklaag net wat leuk is om er op te maken.

Tafeltent maken

  • Maak de 4 kanten op maat en knip de ramen/deuren erin. Werk af met band.
  • Dan kijk je per kant wat je erop wilt bijvoorbeeld een brievenbus of een appelboom (waar de appels erop en eraf kunnen).
  • Knip deze uit vilt /stof in de kleur die je leuk vindt.
  • Stik alles erop, zo maak je per zijkant iets moois en je kunt ook nog versieren met bijvoorbeeld bloemen, sterren enzovoort.
  • Als alle kanten af zijn knip je de bovenkant/ dak op maat en stik je alles vast. (zoals je ziet komt de bovenkant van de tafeltent over de zijkanten van de tafel heen. Zo valt hij mooi.

Het kost wel wat tijd een tafeltent maken, maar ik vond het leuk om te doen. Ik kwam in de winkels steeds iets nieuws tegen wat ik erop wilde maken. En dan als alles klaar is dan maak je zoveel kinderen blij en weet je weer waar je al je werk voor hebt gedaan.

Mireille Schoenmaker -Eigenhuijsen Gastouderopvang Dol-fijn

Dus ben je op zoek naar een groot knutselproject en ben je handig met de naaimachine? Dan is dit super voor de kinderen om te maken.

Ben je net als ik niet handig met een naaimachine? ( ja er zijn echt dingen die ik niet zelf kan knutselen haha) vanaf 2 meter lengte is de richtprijs €80 euro inclusief deur en raam. Alle extra’s zijn tegen meerprijs mogelijk in overleg.

Erg leuk voor het thema sprookjes ook een tafeltent maken

Lees ook deze blog over crazy forts

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.