Skip to Content

Valliballi – een spel met vallende ballen

Wij spelen hier thuis graag spelletjes. En dan ook het liefst allerlei verschillende soorten spelletjes. Van kleins af aan doen de kinderen al mee. Nu mochten wij het spel ‘Valliballi’ uitproberen van Megableu. Een spel met vallende ballen!

Valliballi

Valliballi: laat die ballen maar vallen!

Ik voel met net een presentator van een spelshow, als ik roep ‘laat die ballen maar vallen!’ En vallende ballen, dat is precies waar het spel Valliballi om draait. Of tenminste… eigenlijk is het de bedoeling dat de ballen juist NIET gaan vallen!
Voor dit spel heb je een vaste hand en stalen zenuwen nodig, want anders vallen de ballen en kun je weer opnieuw beginnen.

Hoe werkt het spel?

Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een aantal witte ballen en een aflegstaafje. Je legt de ballen in het gootje aan jouw kant van de basis. Als je aan de beurt bent, pak je één van je witte ballen op met je staafje en probeer je die heel voorzichtig op de tros met gekleurde ballen te leggen. Hoe meer witte ballen worden gestapeld, hoe verder de gekleurde ballen uit elkaar worden geduwd. Lukt het om nog een witte bal op de gekleurde ballen te plaatsen? Een bal te veel… of een onhandige beweging en … Valliballi! Je moet dan de gevallen ballen terug leggen in het gootje aan jouw kant. Wie als eerste geen ballen meer heeft, is de winnaar!

spelletje knikkers

Aan de slag met Valliballi

Mijn jongste dochter van 8 stond te juichen toen dit spel binnen kwam! Ze had er al weleens iets over gezien of gehoord, en was super enthousiast. Dat bleek, want ze had het spel al helemaal zelf in elkaar gezet voordat ik er erg in had. Dat geeft in ieder geval al aan dat het spel eenvoudig in elkaar te zetten is. Wat leuk is aan Valliballi, is dat je het op twee moeilijkheidsniveaus kunt spelen. Er zit namelijk ook nog een tweede ring bij, waardoor de gekleurde ballen net wat verder uit elkaar staan. Dat maakt het net wat moeilijker, omdat de ballen dan eerder gaan vallen!

Valliballi

Onze mening over dit spel

Het spel Valliballi is heel snel en eenvoudig te leren. Er is weinig uitleg nodig, en je kunt lekker snel beginnen. Oma kwam op bezoek en na een korte uitleg kon het spel meteen beginnen. Wij vinden dit spel echt leuk voor alle leeftijden, van jong tot oud! Het spel heeft een adviesleeftijd vanaf 5 jaar. Ik denk dat dat goed kloppend is. Vanaf die leeftijd is de fijne motoriek van kinderen wel zo ver dat ze de ballen op de gekleurde ballen kunnen plaatsen. Het is vooral een gezellig spelletje, waarbij je niet teveel hoeft na te denken. En het is ook fijn dat het niet zo moeilijk is. Voor jonge kinderen is dit niet alleen leuk, maar ook nog eens een mooie oefening voor de motoriek. Wij gaan Valliballi hier zeker nog veel vaker uit de kast halen!

spelletje spelen

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.