Skip to Content

Tekenneus, een hilarische partygame voor jong en oud

Denk je dat je alle party games al kent? Think twice! Er zijn momenteel zoveel gave en nieuwe games die uitgebracht zijn, en worden. Tekenneus is zo’n spel waar ik nog nooit van had gehoord. Een naam wat eigenlijk alles al verteld. Een spel wat prima bij ons past als spelletjes familie. En een spel waar we allemaal zin in hebben!

Tekenneus

Tekenneus

Speel het met je vrienden of gebruik het als familiespel! Trek een kaart en teken uit de vrije… Neus?! Met het familiespel Tekenneus, teken je namelijk met je neus!

Is dit spel wat voor jou?

  • Een hilarisch tekenspel voor de hele familie of met vrienden
  • Heb jij een goede neus voor kunst?
  • Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.

Zo speel je het spel Tekenneus

Zet de gekke bril met stifthouder op. De bijgeleverde stift past makkelijk en heb je een eigen stift? Er zit een handig tussenstukje bij waardoor elke stift op de gekke bril. Trek een kaart en zet de kaart bovenop het tekenbord. Teken ieder woord van het lijstje en laat de andere spelers ze één voor één raden.

Het lijkt misschien gemakkelijk, maar op deze manier tekenen doe je heus niet met de vingers in de neus! Voor ieder woord dat werd geraden, scoren zowel de tekenaar als de speler die het antwoord juist had een punt. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel is de winnaar!

Spelletjestijd

Het is tijd voor Tekenneus! We hebben lekker een gezellige familiemaaltijd gehad en bij het toetje gaan we ’tekenneuzen’! Mijn oudste dochter kijkt al een tijdje met veel plezier naar de doos. Het spel staat al eventjes klaar om gespeeld te worden namelijk. De voorkant is vrolijk en alleszeggend. En eindelijk is het zover!

De verpakking van Tekenneus bevat een stift, bril met tekenneus, opzetstukje voor ander formaat stiften, wissertje, schrijfbord en speelkaarten. De kaarten hebben een voor- en achterkant met elk 5 woorden. Die woorden moet je allemaal omstebeurt tekenen! Raad iemand jouw woord? Dan krijgt de rader een punt, en de tekenaar ook. Hou de punten bij en aan het einde is de winnaar degene met de meeste punten. Het is dus zaak om zelf goed te tekenen maar ook om te raden.

Snel en simpel

Wij houden van deze snelle en simpele spellen. Een spel moet bij ons makkelijk erbij te pakken zijn en binnen enkele minuten startklaar. Tekenneus is dat zeker. Wel moet je zelf nog even pen en papier, of je mobiel erbij pakken voor de puntentelling. Het tekenen met je neus is een leuke hilarische uitdaging. Het tekenbord is doorschijnend dus je ziet goed iemands geconcentreerde hoofd wat erg grappig is. Door de gekke bril is het lachniveau ook hoog.

Tekenneus is geschikt vanaf 7 jaar, maar let op dat een kind wel moet kunnen lezen. Er staan korte en lange woorden tussen en dat is voor die leeftijd best lastig soms. Mijn dochter leest nog door middel van hakken en plakken dus ze leest hardop. Voor haar was het dan ook niet echt leuk om volgens de vaste regels te spelen.

Ook houdt mijn dochter niet zo van dingen op haar hoofd. Een keertje is prima, en zeker erg leuk in dit geval van Tekenneus. Maar daarna heb ik het anders aangepakt. Ze mocht gewoon met het bord op tafel tekenen en wat ze zelf bedacht en dan gingen wij raden. Zo was het spel voor iedereen leuk!

Tekenneus is een hilarische partygame

We hebben veel plezier gehad met Tekenneus. Voor mijn dochter was het dus wat lastig als beginnende lezer. Ook vonden wij als volwassene 5 dingen achter elkaar tekenen wat veel. Drie is een leuker aantal wat ons betreft. Ik denk zelf ook dit dit een heel leuk spel is voor volwassenen tijdens een gezellig avondje. Dat het spel zo makkelijk erbij te pakken is en snel speelbaar is, is een dikke plus voor ons.

We pakken het namelijk er nu gewoon soms bij om even kort te doen. En mijn oudste dochter doet het soms gewoon zelf omdat het zo gek én leuk tegelijkertijd is om met je neus te tekenen. Wat ons betreft is Tekenneus een hilarische partygame van Megableu.

raden maar

Andere Megablue games en reviews

Tekenneus
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Wednesday 12th of January 2022

Deze hebben mijn meiden ook en het zorgt voor de nodige hilariteit :D

Selena

Sunday 5th of June 2022

Hahah ja het is echt heel komisch, en moeilijker dan ik eerst dacht!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.