Het grote dilemma op dinsdag spel; het leven is een grote keuze!

Januari is de maand van de blue monday, maar zullen we met elkaar afspreken dat we die gewoon overslaan? We maken er voortaan dilemma dinsdag van met keuzes waarvan iedereen van de stoel valt. Van het lachen welteverstaan! Het grote dilemma op dinsdag spel zorgt voor hilariteit en gegarandeerd speelplezier!

het grote dilemma op dinsdag spel

Je loopt altijd met een rol wc-papier. Of je besprayt jezelf dagelijks rijkelijk met wc-verfrisser. Je MOET kiezen!

Dé ultieme editie

In deze nieuwe editie van Het grote dilemma op dinsdag spel vormen 60 dilemmakaarten samen met 20 stemkaarten een kaartspel. Er zijn twee spelopties waar je tussen kunt kiezen, want het leven is nu eenmaal een grote keuze! In het ene spel is je doel om een zo moeilijk mogelijk dilemma voor de andere spelers op tafel te leggen en de Dilemmamaestro te worden. In het andere spel spel speel je in teams en probeer je te raden wat je teamgenoten kiezen. De ultieme editie kan ook samen met De originele editie gespeeld worden.

Hoe speel je het grote dilemma op dinsdag-spel?

Hoe fijn is het als je een spel hebt wat toch voor 2-10 personen is in een klein doosje. Het grote dilemma op dinsdag spel is door de compactheid handig om mee te nemen op vakantie of een spelavond bij vrienden. De speluitleg neemt je mee in welke speelvorm je het beste kunt kiezen.
Met manlief heb ik de speloptie voor 2 personen gedaan waarbij we moesten raden welke keuze de ander zou kiezen. Dat hadden we bijna altijd goed van elkaar! Een spellenavond met vrienden was helemaal geschikt om de 4 personen spelvorm 1 “dilemmamaestro” en spelvorm 2 “hoe goed ken jij je vrienden” te spelen. De vrienden waarmee we speelden, waren sceptisch, want zij zijn nogal van de ingewikkelde bordspellen. Maar naarmate het later werd, werden we steeds creatiever en enthousiaster in het verdedigen van onze keuzes.

Conclusie: het grote dilemma op dinsdag spel een leuk kaartspel voor (taal)creatievelingen en niet zozeer voor de mensen die op zoek zijn naar een strategisch spel. Speloptie 2 zou ik pas aanraden vanaf 6 personen, omdat je de groep moet verdelen in 2 teams. Ook denk ik dat je na een aantal keren met dezelfde kaarten spelen, je uit gekeken bent op de kaartjes. Goed om te weten dat er nog andere edities te verkrijgen zijn, want het spel op zich is erg leuk.

het grote dilemma op dinsdag spel
het grote dilemma op dinsdag spel

Lees ook over Het Uitvinders Memospel

Footer4 nieuw
Emy
Delen is enorm lief

Emy

Ik ben Emy, een 41-jarige bookstagrammer (@eemleestenschrijft), vinylverzamelaar, film- en muziekfreak en geschiedenisnerdo uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor MamaScrapelle. Ik spot graag mini biebs en de mooiste tweedehands (boeken)pareltjes waar dan ook!

17 reacties

 1. Heerlijk, een keertje géén strategisch spel… ben ik niet zo’n ster in ☺️! Leuk om met z’n tweetjes òf meer te kunnen doen!

 2. Wat een leuk spel!
  Weer eens iets anders om te spelen daar zijn we sinds de coronacrisis wel aan toe.
  Leuk om te winnen!
  Ik heb om privéredenen geen Social Media, maar volg bloglovin.
  Hoop mee te mogen loten.
  Alle beste wensen voor 2022,Ellen.
  groetjes,Will

 3. Wat ontzettend leuk! Ik win dit graag voor avondjes met mijn vriendinnen en met mijn vriend. Er is tegenwoordig niet zoveel te doen, en laten we nou net van spelletjes én foute humor houden!

 4. Wat een heerlijk spel! Het lijkt me gezellig om met vrienden te doen en heerlijk te kunnen lachen om de onmogelijke dilemma’s

 5. Wat een heerlijk spel! Het lijkt me gezellig om met vrienden te doen en heerlijk te kunnen lachen om de onmogelijke dilemma’s.
  Vroeger volgenden we dit altijd al op Facebook, maar met een kaartspel is het veel interactiever!

 6. Wat leuk dit! Mijn zus is fan van dilemma ik dinsdag, waardoor het mij leuk lijkt deze aan haar te geven! Daar heeft ze echt eindeloos plezier van

 7. Deze ken ik niet maar spreekt me enorm aan voor de kinderen. Super leuk. Ik doe mee voor ze.

 8. Wij zijn dol op spelletjes. Dit lijkt mij een geweldig leuk spel om te spelen met vrienden tijdens een gezellig avondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.