Skip to Content

Essentiële kennis in 30 seconden – een bureau scheurkalender 2023

Heb je een brede algemene kennis en ben je gek op het verzamelen van weetjes? Of misschien ken je zo iemand? Dan is de scheurkalender 2023 van Librero precies wat jullie nodig hebben. Essentiële kennis in 30 seconden, voor iedere dag een interessant weetje. Van een korte uitleg over onze skeletspieren tot informatie over de filosoof Wittgenstein. Gevarieerd, verrassend en vooral ook heel leerzaam!

Essentiele kennis in 30 seconden

Wetenswaardigheden voor het hele jaar

Talloze fascinerende feitjes vinden we in deze scheurkalender. Op 1 januari beginnen we bij een stukje anatomie met een korte uitleg over onze skeletspieren. Dan door naar de industriële revolutie, kwantumtheorie en whisky. Bij iedere dag staat een korte uitleg over het onderwerp, en natuurlijk ook een mooie afbeelding.

Zo kun je in 30 seconden je algemene kennis een beetje uitbreiden. Uitgeverij Librero heeft al meerdere boeken uitgebracht in het thema essentiële kennis. Waaronder over filosofie en psychologie. Bekijk bijvoorbeeld de review van Het Oude Egypte in 30 seconden. Dus mocht je in de scheurkalender een onderwerp tegenkomen waarover je meer wilt weten, kijk dan eens in het assortiment van Librero.

Welke onderwerpen staan er in Essentiële kennis in 30 seconden?

  • Wetenschap 
  • Psychologie
  • Filosofie
  • Natuurkunde
  • Kwantumtheorie
  • Wiskunde
  • Kunst
  • Politiek
  • Uitvindingen 
  • Het brein

De Essentiële kennis in 30 seconden scheurkalender heeft een kartonnen houder waarmee je hem stevig kunt neerzetten op je bureau. Zo kun je makkelijk af en toe iets nieuws leren, en dat is goed voor je brein! Ook is de scheurkalender handig als je een fanatieke pubquizzer bent bijvoorbeeld. Want het zijn echt van die weetjes die nog eens van pas kunnen komen!

Dus wil je meer weten over het socialisme of hoe een zwelling ontstaat? De oorsprong van de landbouw  of de voordelen van meditatie? Dan is deze kalender leuk om op je bureau te zetten. Lees iedere dag in 30 seconden een stukje essentiële kennis over de wereld.

Meditatie

We hoeven niet jaren intensief te mediteren om vooruitgang te bespeuren. Eén studie liet zien dat slechts vier meditatiesessies volstonden om het werkgeheugen te vergroten. Uit ander onderzoek bleek dat vijf sessies de aandacht verbeterden bij het oplossen van een conflict. En er waren ook maar vijf sessies nodig om gevoelens van spanning, woede en vermoeidheid te verminderen.

Voor wie geschikt?

Voor jongere kinderen zijn de korte teksten best ingewikkeld, maar vanaf ongeveer 13/14 jaar is het wel geschikt. Wie weet levert het een goed onderwerp voor een spreekbeurt op. De scheurkalender is een leuk cadeau-idee voor onder 15 euro. Voor de nieuwsgierige en fanatieke feitjes-verzamelaars!

Bekijk ook de volgende blogs met creatieve-boeken-tips van Librero:

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.