Tarot voor beginners, een geïllustreerde gids met 78 kaarten

Tarot, ik ben benieuwd welke connectie jij als eerste maakt bij het lezen van dit woord? Een tijd geleden was het omringd met spanning, het occulte, duistere vooroordelen en mysterie. Maar tegenwoordig is er een spirituele revolutie gaande en vliegen de voorspellingen je om de oren. Geen koffiekopje, theeblad, dierenformatie en oude tekst is meer veilig voor onze drang om iets te kunnen voorspellen. Ik vind Tarot een prachtig stukje oude geschiedenis met een rijke charme. Het gebruik hiervan gaat terug naar de vijftiende eeuw. Tarot voor beginners is een prachtige boxset waarmee je zelf aan de slag kan via de officiële regels.

Tarot voor beginners mooie kaarten in een box met geïllustreerde gids, boekje, 78 kaarten en een kaart. Tarot liefde voorspelling tarotkaarten

Tarot voor beginners

Voor iedere nieuwkomer in de wereld van tarot is Tarot voor beginners hét boek om mee te beginnen. Het Sharman-Caselli-kaartendeck is speciaal ontworpen voor de startende tarotlezer. Elke kaart is in een duidelijke en onderscheidende stijl geïllustreerd.

In de methode van Juliet Sharman-Burke maak je eerst kennis met de kaarten van de Kleine Arcana. Er is een oefenlegpatroon op kaart voor elke legging (Bekers, Staven, Zwaarden en Munten). Daarna volgt een groter patroon voor alle 56 kaarten van de Kleine Arcana. Wanneer je vertrouwd bent met deze kaarten ga je verder met de Grote Arcana. Aan het eind ben je er klaar voor alle 78 kaarten van het deck te gebruiken. De kaarten leren kennen is eenvoudig en erg leuk. Binnen de kortste keren ben je een volleerd tarotlezer!

 • De perfecte kennismaking met tarot
 • Geïllustreerd boek van 192 bladzijden & compleet deck van 78 kaarten
 • Met uitvouwlegpatronen als onderdeel van het volledige lesprogramma

Geschiedenis Tarot

De Tarot, wat eerst bekend stond als tarocchi, ook tarock en andere soortgelijke namen, is een kaartspel van achtenzeventig kaarten. Vanaf het midden van de vijftiende eeuw speelden mensen in verschillende delen van Europa dit graag. In Italië bijvoorbeeld als Tarocchini en in Frankrijk als Franse tarot. Het had toen al vier kleuren die overeenkomen met de vier kleuren van het moderne spel van 52 kaarten. In het moderne kaartspel ontbreekt vaak de Grote Arcana, maar in Tarot voor beginners zit deze dus wel!

De Joker in sommige moderne kaartspellen is, in tegenstelling tot wat soms wordt verondersteld, niet rechtstreeks afgeleid uit de Dwaas. Terwijl de Dwaas al sinds de 15e eeuw deel uitmaakte van de tarot, vond de introductie van de joker (jester) pas plaats in de 19e eeuw in het kaartspel Euchre. In Tarot voor beginners zit gewoon de Dwaas zoals het van oudsher werd gebruikt. Tarotkaarten werden in een groot deel van Europa gebruikt als een vorm van kaartspel, dus gewoon als amusement. In Engelstalige landen was dit soort spellen grotendeels onbekend. Tarotkaarten werd daar dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor waarzeggerij en andere esoterische toepassingen. 

Tarot voor beginners mooie kaarten in een box met geïllustreerde gids, boekje, 78 kaarten en een kaart. Tarot liefde voorspelling tarotkaarten

Occulte wending met dit tarot boek voor beginners

Doordat het spel zo mysterieus en onbekend is trekt het al snel de aandacht van occultisten. Occultisten noemen de troeven / personen (samen met de Nar) “de grote Arcana”. De tien genummerde kaarten en de hofkaarten van elke kleur worden “de kleine Arcana” genoemd. Tarot voor beginners bevat dus zowel de kleine als de grote Arcana.

De kaarten worden door sommige occulte schrijvers teruggevoerd naar het oude Egypte of de Kabbala. Maar voor deze oorsprong is geen enkel bewijs dus dat blijft speculatie. Het klinkt wel interessant en draagt bij aan het mysterie wat hangt rondom deze kaarten. Evenmin kan worden bewezen dat vóór de 18e eeuw tarot reeds voor voorspelling werd gebruikt, al lijkt het wel waarschijnlijk. Zeker naar hoe de mensheid werkt, en wat mysterie met ons brein doet lijkt het mij wel aannemelijk dat deze kaarten voor meer dan gewoon vermaak en spel gebruikt werden. En nu kan jij aan de slag met Tarot voor beginners!

Voorspellen maar met de tarotkaarten voor beginners

Ben je klaar om je toekomst te weten? Wil je het liefdesleven van je vriendin voorspellen? Ben je benieuwd of je die ene baan nou moet aannemen? Duik dan snel in de geïllustreerde gids van Tarot voor beginners. In heldere taal ga je via een inleiding naar de basis van kaartlegging. Daarna gaat het boek door op steeds meer uitbreiden van je kennis en mogelijkheden. Per kaart staat er een duidelijke illustratie en uitleg van de betekenis. Iedereen kan voorspellen aan de hand van deze handige startersset.

Uiteraard wil ik wel erbij vermelden dat dit geen echte kennis is waarbij de antwoorden bepalend voor jouw keuzes zouden moeten zijn. Ik heb een fascinatie voor zaken zoals Tarot maar laat het nooit bepalend voor mijn leven zijn. Het ontstaan, de geschiedenis en de uitwerking op mensen vind ik boeiend. Zelf gebruik ik Tarot op een vrije manier. Ik leg ze op een manier die bij mij past. Ik trek drie kaarten voor verleden, heden en toekomst. Dan interpreteer ik zelf de getrokken kaarten, soms aan de hand van de gegeven betekenis en soms naar wat ik zelf voel. De meningen over of dit wel of niet kan met tarot lopen erg uitéén. Voor mij voelt het goed en is het vermaak, dus dat is wat mij betreft een goede basis.

Tarot liefde voorspelling

Hoe werkt een tarot liefde voorspelling kreeg ik als vraag van een van onze volgers:

Hier is een eenvoudige tarotlegging die je kunt proberen voor inzicht in je liefdesleven:

 1. Concentreer je op je vraag of intentie met betrekking tot je liefdesleven.
 2. Schud de tarotkaarten terwijl je je concentreert op je vraag.
 3. Trek drie kaarten en leg ze voor je neer in de volgende volgorde:
  • Kaart 1: Het heden (representeert de huidige situatie in je liefdesleven).
  • Kaart 2: De uitdagingen (laat zien welke obstakels of uitdagingen er momenteel in je liefdesleven zijn).
  • Kaart 3: De toekomst (biedt inzicht in mogelijke ontwikkelingen in je liefdesleven).
 4. Neem de tijd om elke kaart te bestuderen en na te denken over hoe ze zich verhouden tot je vraag en je persoonlijke situatie.
 5. Probeer de symboliek en de betekenis van elke kaart te interpreteren en hoe ze op jou van toepassing kunnen zijn.
 6. Onthoud dat tarot een hulpmiddel is voor zelfreflectie en inzicht. Het kan je helpen om bewustere keuzes te maken en beter te begrijpen hoe je met liefdesuitdagingen om kunt gaan.
kaart voor tarotkaarten

De regels volgen van Tarot voor beginners

Wil je nou echt volgens de officiële regels tarot gaan leggen en lezen? Dan is deze boxset van Tarot voor beginners echt een aanrader. Het zit in een stevige box. Het is fijn dat de kleine én grote Arcana erbij zitten. Net zoals de geïllustreerde gids en kaart waarop je officieel leert leggen. De illustraties van de kaarten zijn vrij klassiek. Dat vergroot voor mij de historische waarde en draagt bij aan het oude gevoel en rijke geschiedenis die deze kaarten kennen.

Ik vind het een mooie boxset en voor die prijs is het een prima cadeau voor jezelf of iemand anders. Voor iedereen die interesse heeft is Tarot voor beginners een prima kennismaking en manier om officieel te leren leggen, en misschien ook wel voorspellen…

Juliet Sharmanburke | uitgeverij Librero

Lees ook deze blogs

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.