Skip to Content

Verschillende soorten kinderbedden, een belangrijke keuze om te maken

Er zijn tegenwoordig zoveel toffe kinderbedden. Voor elk soort kind en elk type soort slaper is er wel een goede keuze om te maken. Een bed mag tegenwoordig een eye catcher zijn van de slaapkamer. Maar het moet ook wel zijn doel dienen. Er zijn vele verschillende soorten kinderbedden, zoals een kinderbed huisje, en in deze blog laat ik een aantal leuke tips zien!

Verschillende soorten kinderbedden
Foto Petitpuk

Verschillende soorten kinderbedden

De keuze begint eigenlijk al bij een babybed. Ga je voor een klein wiegje, een cosleeper, een groot bedje of gewoon lekker in je eigen bed. Bij mijn beide dochters dacht ik het goed van te voren bedacht te hebben. Maar in de praktijk bleken ze zo hun eigen voorkeuren te hebben. Mijn oudste dochter wilde in een klein kinderbedje in haar eigen kamer. En mijn jongste dochter vond naast me in bed fijner dan haar mooie cosleeper. Als er iets is wat ik heb geleerd als moeder zijnde, en wat voor mij werkt, is dat het fijner is om met de behoeftes van je kindje mee te gaan. Verschillende soorten kinderbedden zijn een keuze voor ons volwassene om te maken. Maar de behoefte van je kindje is in mijn ogen het belangrijkste.

Uiteraard staat veiligheid voorop en ook moet de gezondheid van een ouder niet door de behoefte van een kind kapot gaan. Wij hadden hier een slaapsysteem bedacht wat voor ons allemaal voor die periode werkte. Daarbij besef ik me ook dat het allemaal bepaalde fases zijn. Liever allemaal zoveel mogelijk kwalitatief goede slaap dan te moeten voldaan aan een keurslijf van wat zou moeten. Op het moment zijn beide dochters goede slapers in het algemeen en ik hoop dat de start daarbij geholpen heeft. Uiteraard gebeurt er genoeg wat de slaap verstoort maar in het algemeen mogen we niet klagen. We hebben dan ook een aantal verschillende soorten kinderbedden gehad inmiddels.

nachtzindelijk trainen van een kind

Hoog, half of laag slapen

Allereerst is er een keuze in op welke hoogte je kindje fijn slaapt. Dit kan zijn van laag met een matrasje op de vloer tot hoog in de vorm van een hoogslaper. Maar er is ook een middenweg in de vorm van een halfhoogslaper. De kamer van mijn oudste dochter is klein en wat laag. Ze wilde zelf graag hoog slapen maar door het lage plafond is het een halfhoogslaper geworden. De ruimte eronder is ideaal om lekker te spelen. We hebben hier wat kussens gelegd en er een lekker chillplekje van gemaakt. Voor haar was dit de juiste keuze in verschillende soorten kinderbedden.

coronaproof kinderkamer

Met of zonder huisje

Tegenwoordig is een kinderbed huisje heel populair. En ik snap dat wel! Een bed is een veilige plek en door het af te bakenen voelen kinderen zich vaak nog veiliger en vertrouwd. Even terugtrekken in een eigen wereld. Je hebt verschillende soorten kinderbedden met een los of vast huisje. Sommigen zijn prachtig minimalistisch van hout al vastgemaakt. Hierover kan je dan een doek doen of wat slingers erom hangen. Maar je kan ook kiezen voor een tent als huisje. Zo kan je het er nog eens afhalen.

Verschillende soorten kinderbedden
Foto Petitpuk

Meegroeibed en stapelbed in verschillende soorten kinderbedden

Dan heb je ook nog de keuze om voor meegroeibed te kiezen. Dit is een bed wat uhm… meegroeit met je kindje :). Je kan het in verschillende lengtes maken en er zit vaak een meegroeimatras bij. Het wisselt per bed hoe het meegroeit. Dit hebben wij ook voor de oudste gekozen. We vonden de stap van babybed naar 1 persoonsbed erg groot. Daarbij had ze zelf behoefte aan een kleiner bedje. Wij zijn dus voor haar van babybed naar meegroeibed, naar nu de halfhoogslaper gegaan. Vele verschillende soorten kinderbedden dus!

Mijn jongste dochter is van wiegje, naar even in een cosleeper, tot met mij in bed naar nu een babybedje. Hier slaapt ze dus nog prima in. Ze is een echte actieve draaikont overdag en de spijlen zorgen ervoor dat het bedje voor haar echt rust is. De meest logische stap zou zijn om haar straks naar de kleinste stand van het meegroeibedje over te laten stappen. Ook zouden we nog kunnen kiezen voor een stapelbed en de meiden samen op een kamer laten slapen. Die optie is er ook één om te overwegen.

Maar ja… we zullen tegen die tijd zien wat de keuze gaat zijn. Verschillende soorten kinderbedden, welke heb jij waarom gekozen?

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.