Beschermingsrituelen voor de moderne heksen – een handige set boeken

Sinds ik het boek De wijsheid van de heks’ van Susan Smit gelezen heb en ik me daar zo in herkend hebt durf ik steeds meer toe te geven dat er ook wel een heksje in mij zit. En dan bedoel ik niet die maandelijkse vreselijk onredelijk heks die de boel nogal eens kan terroriseren, maar een echte. Een echt heksje wat alleen nog niet zo goed weet hoe ze met die gave en dat inzicht om moet gaan.
Daarom maakte ik van het boek ‘De wijsheid van de heks’ van Susan Smit, al een persoonlijke studie. Nu zijn er bij uitgeverij Delta twee nieuwe boekjes uitgekomen met betrekking tot ‘Beschermingsrituelen voor de moderne heks’ en ‘Heksenspreuken & rituelen.’ Ik pak maar weer mijn studieschriftje erbij voor aantekeningen!

Heksenspreuken & rituelen – Rébecca de Geetere

Leer hoe je de natuurelementen kan aanwenden om meer zelfvertrouwen te krijgen, negatieve energie af te weren, de toekomst te voorspelellen, voorspoed en geluk aan te trekken. Kortom, om het leven te creëren waar je van droomt. Maak hierbij gebruik van traditionele hekseninstrumenten zoals een staf, kaarsen, een ketel en kristallen of kies voor digitale hulpmiddelen zoals een virtueel altaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een liefdesspreuk op je smartphone om een date te krijgen? Wat je voorkeur ook is, er is een spreuk voor elke wens!

Beschermingsrituelen voor de moderne heksen

Heks zijn vraagt toewijding, tijd en energie

Eerlijk gezegd zou ik in de winkel bij het lezen van de achterflap van het boekje “Heksenspreuken & rituelen’ denk ik wel afhaken. Want wees eerlijk, als het zo simpel zou zijn als de bovenstaande beschrijving, zou iedereen alleen dit boekje maar nodig hebben om nooit meer in de problemen te zitten en voor altijd gelukkig te zijn. Echter als je het boekje ‘Heksenspreuken & rituelen’ daadwerkelijk gaat lezen blijkt dat je het ook niet allemaal zomaar cadeau krijgt.
Je moet er wel je gedachten toe zetten en je tijd en energie ervoor inzetten. Dat blijkt ook als je het andere boekje over hekserij van uitgeverij Deltas leest:

Symbolen afstemmen op je doel met beschermingsrituelen voor de moderne heksen

Ontdek eerst de eeuwenoude heksenkennis die je zal helpen om je rituelen de juiste intentie en uitwerking te geven. Welke symbolen stemmen overeen met het doel van je ritueel? Welke godheden kunnen je bijstaan? En hoe wend je de magie van de maan aan?
Daarna is het aan jou. Van het beschermen van je huis en je aura tot bescherming voor rustige nachten en veilige reizen. Elk ritueel wordt stap voor stap uitgelegd om je op weg te helpen. Laat je leiden door je intuïtie en je zal voelen hoe je innerlijke kracht elke dag sterker wordt.

Beschermingsrituelen voor de moderne heksen

Duidelijk, informatief en mooi geïllustreerd

Mocht je op zoek zijn naar een mooie, duidelijke uitleg en veel informatie over het de moderne hekserij, dan zou ik aanraden beide boekjes aan te schaffen. Wel vind ik het boekje ‘Beschermingsrituelen voor de moderne heksen’ het meest informatieve voor diegene die nog niets van hekserij weten of voor de beginnende heksen. Het fijne aan dat boekje is ook dat er in de kantlijnen ruimte is voor notities.
‘Beschermingsrituelen voor de moderne heksen’ is verdeeld in twee hoofdstukken. In het eerste gedeelte leer je de ontwikkeling van de magie. In het tweede gedeelte leer je hoe je de rituelen uit kan voeren. Dit alles is rijk voorzien van foto’s, weetjes en illustraties. Een hele prettige en duidelijke opmaak. Ik vind de omslag van beiden boekjes ook erg leuk en vrolijk.

Zakboekje voor de ‘heks’ met beschermingsrituelen voor de moderne heksen

Daarna zou ik ‘Heksenspreuken en rituelen’ lezen. Op veel sites wordt deze ook aanbevolen als het ‘zakboekje’ voor de heks. Hij heeft inderdaad ook een perfect formaat om mee te nemen. Al zal het dan eerder in je tas belanden dan in je zak. Ook dit boekje heeft een leuke opmaak qua illustraties en is goed en duidelijk verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Wel richt ‘Heksenspreuken & rituelen’ zich meer op de uitvoering van rituelen.

‘’Wees voorzichtig met wat je vraagt, want de kans bestaat dat je het ook krijgt.’’

Historie van de hekserij

Heksen zijn al sinds mensenheugenis in samenlevingen aanwezig. In het begin werden ze gezien als het verlengde van ‘moeder Aarde’. En werden er voornamelijk natuurlijke rites uitgevoerd om de natuur te eren. Later toen de mensen steeds verder gingen in hun evolutie kwam de magische kant van de hekserij erbij. Heksen waren de heidense vrouwen die communiceerde met de natuurgeesten. Daarbij gebruikte ze de mannelijke en vrouwelijk energie van de zon en de maan.
In de tijd van het oude Egypte werd het bestaan van meerdere goden erkent. Magie werd toen overal in herkend. Bijvoorbeeld in het bezweren van angsten, het genezen en in het beschermen van mensen en dieren. Dit alles werd gedaan door heksen die met hun spreuken en rituelen hun krachten bundelde met de energie van de natuur. Ze gebruikte hiervoor planten, kruiden en de vier elementen van moeder natuur: water, vuur, aarde en lucht. Alles gebeurde ook volgens de seizoenen. Deze oeroude rituelen zijn terug te lezen in ‘Beschermingsrituelen voor de moderne heksen’ en in Heksenspreuken & rituelen’.

jaarwiel

Ketterij duurde vierhonderd jaar

Ronde de tijd van de Romeinen was de hekserij en de spirituele wereld op zijn hoogtepunt en droeg menig belangrijk persoon wel een amulet ter bescherming of voor genezing.
Echter vanaf de Middeleeuwen werden de heksen als gevaarlijk beschouwd. Een vrouw die zelfstandig nadacht en op zichzelf woonde werd als een bedreiging voor de Kerk gezien. Er kwam een complete ommezwaai. Vanaf toen werd elke dramatische gebeurtenis in het leven de schuld van de hekserij. De heksen raakten hun status als genezeres kwijt. In 1326 was het Johannes XXII die als eerste een vonnis uitsprak, waarbij hekserij als ketters werden veroordeeld. Deze heksenjacht duurde ruim vierhonderd jaar met als hoogtepunt, of meer een dieptepunt, het uitbrengen van de handleiding ‘De heksenhamer’. Hierin werd uitgelegd hoe je een heks kon herkennen.

Anno nu weer terug naar de natuur

Gelukkig zijn we anno nu onze natuur en het een zijn met de natuur weer meer gaan waarderen en omarmen. Zo laten we ons nu ook maar al te graag leiden door een heks als het gaat om bijvoorbeeld genezing en bescherming. Ook zijn ze allemaal meer gericht op natuurlijke producten en het luisteren naar ons innerlijke zelf. Daarom zijn de boekjes ‘Beschermingsrituelen voor de moderne heks’ en ‘Heksenspreuken & rituelen’ ook zo welkom.

“Wat een heks vooral definieert, is haar bewustzijn van zichzelf.’’

Terug naar het heden met beschermingsrituelen voor de moderne heksen

Iedereen kan er niet meer omheen: Moeder Aarde schreeuwt om onze hulp en we zullen allemaal moeten proberen terug te gaan naar de basis. Geluk, genezing, hoop en liefde, het blijkt dat we het uiteindelijk toch niet hebben kunnen vinden in de materiele spullen waarmee we ons allemaal omringd hebben.
Terug naar de basis, voelen waar je echt behoefte aan hebt en afstappen van de materie dan kom je weer terug in de natuur maar ook bij je eigen natuur. Draai ik nu door en wordt het allemaal erg zweverig? Nee hoor integendeel. Ikzelf ben verre van zweverig maar ik ben er wel van overtuigd dat er veel meer is tussen hemel en aarde en dat we als mensen veel meer met onze energie kunnen dan we denken.

Openstellen voor natuurlijke energie

Zo heb ik jaren astrologie, tarot en reiki beoefend. Maar ook ik liet me meeslepen door de snelle wereld. De natuurlijke krachten en energieën gebruiken en toepassen raakte ook bij mij op de achtergrond. Totdat ik het boek van Susan Smit las, ‘De wijsheid van de heks’. Op het moment dat ik me er weer voor openstelde kwam prompt de orakel kaartenset ‘Vraag raad aan de Draken’ op mijn pad.
Hierover is overigens ook een blog geschreven op Mamascrapelle.
En dan nu de boekjes ‘Beschermingsrituelen voor moderne heksen’ en ‘Heksenspreuken en rituelen’. Als dat geen teken van boven is om de wijsheid, rust en harmonie weer van binnenuit te gaan vinden weet ik het niet meer.

Stapsgewijs, duidelijk en overzichtelijk

Ontdek net als ik in deze boekjes de eeuwenoude heksenkennis en volg de duidelijke uitleg en handreiking om je wensen en behoeften de juiste intentie te geven.
Leer welke symbolen, planten en/of kruiden overeenkomen met het doel wat je bereiken wilt. Of dat nu het beschermen van je huis, goede nachtrust of een reis is. Hoe gebruik je de energie van de zon en de maan? Elk ritueel wordt stapsgewijs, kort, bondig maar zeer duidelijk en overzichtelijk aan je uitgelegd. Je zal zien dat hoe vaker je het doet hoe makkelijker het gaat en op een gegeven moment is het een onderdeel van jezelf. ‘Witte hekserij’ mag weer en het zou zonde zijn als we deze prachtige natuurlijke krachten, die we tenslotte allemaal bij ons dragen, niet gebruiken.

‘’Geloof in je oneindige potentieel. De enige beperkingen zijn degene die je jezelf oplegt.’’

Beschermingsrituelen voor de moderne heksen en  heksen spreuken en rituelen

Specificaties Beschermingsrituelen voor de moderne heksen

Originele titel: Rituels de protection | Auteur: Rébecca de Geetere | Uitgeverij: Deltas | Vertaling: Marjan Lindt | Aantal bladzijde: 80 | ISBN 9789044763904 | meer informatie vind je hier bij bol*

Titel: Heksenspreuken & rituelen | Originele titel: The little book of spells | Auteur: Astrid Carvel | Uitgeverij: Deltas | Vertaling: Marjan Lindt | Aantal bladzijden: 128 | ISBN 9789044763843 | meer informatie vind je hier bij bol*

Kijk hier voor een uitgebreide recensie over het boek ‘De wijsheid van de heks’ van Susan Smit

Meer lezen over tarot, astrologie of orakelkaarten?

We hebben binnen Mamascrapelle vaker geschreven over astrologie, tarot of orakelkaarten. Lees hier verder:

footer 8
Noelle
Delen is enorm lief

Noelle

Hallo mijn naam is Noëlle en ik woon gezellig met man en onze twee zoons in Amsterdam. Ik ben een echte boekenwurm en deel daarover graag mijn mening. De recensies zijn terug te vinden op de sites van uitgeverijen, maar ook op mijn eigen blog www.deleestrein.blogspot.nl en op www.stoerleesvoer.nl Naast lezen hou ik van koken/bakken, wandelen, puzzelen, scrapbooking en haken. Het leuke is natuurlijk om elke keer weer nieuwe ideeën op te doen. Daarom zijn sites zoals MamaScrapelle met hun honderden tips en ideeën, voor alles en nog wat, zo geweldig. Leuk dat ik daar nu ook mijn steentje aan mag bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.