Skip to Content

De geheime boodschappen van dieren, een mooie kaartenset

De orakelkaarten laten je kennismaken met de geheime boodschappen van dieren. Ooit waren onze wegen nauw verweven met het ritme van de natuur. Men zocht de antwoorden op levensvragen niet in boeken, maar in ingetogen contact met de stem van Moeder Aarde. Elk dier werd beschouwd als onderdeel van de heilige familie en gerespecteerd voor wat ze voor ons kon betekenen in het grotere geheel. Dankzij deze set kaarten kun je weer in contact komen met de wijsheid van de natuur via een handvol unieke dieren.

Dit boek nodigt u uit om opnieuw in contact te komen met de wijsheid van de natuur via boodschappen van een handvol van ’s wereld meest bedreigde soorten. Door erkenning te hebben voor het inzicht dat ze ons bieden, verdiepen we onze band met onze eigen weg en roeping.

Chip Richards

De geheime boodschappen van dieren

In het boekje bij De geheime boodschappen van dieren staat op welke manieren je een kaart kunt pakken, welke legging je het beste kan gebruiken bij je vraag en wat de betekenis is van de verschillende kaarten. Ik heb vooraf een vraag, zoals ‘hoe verder qua werk?’. Of: ‘is het de juiste tijd om te daten?’ Wat ik dan meestal doe is schudden tot een kaart zich vanzelf ‘aandient’. Die kaart schiet dan bijvoorbeeld uit mijn handen. Meestal kies ik één kaart, maar je kan ook meerdere kaarten leggen. Het is een leuke bezigheid! Daarom ook heb ik meerdere kaartensets in huis, zoals die met feministen.

Bij de vraag aan de dieren over wel/niet daten kreeg ik de arend. Eerst krijg je dan wat informatie over het dier zelf, erg interessant! Ieder dier heeft zo zijn eigenaardigheden. Daarna krijg je de boodschap die bij het dier past. Daaruit kan je dan zelf interpreteren hoe de boodschap op jou van toepassing is en wat je ermee kunt. Eventueel pak je het element er nog bij, waar het dier onder valt. Zo hoort de arend bij het element lucht. Vaak levert een kaart mij direct nieuwe inzichten op, soms komt het later. Dan leg ik het kaartje nog even in het zicht. Of ik doe dat laatste om me te herinneren aan de boodschap van het dier.

Vanaf de bergtop van mijn wezen zie ik een wereld van oneindige mogelijkheden. Ik strek mijn vleugels en laat alle beperkingen los. Mijn grote geest tilt me op een hoger niveau. Ik breng beelden van de hemel terug naar de aarde.

Arend

Ontdek wat de dieren met je willen delen

Ik ben heel blij met de kaartenset. De afbeeldingen van illustrator Jimmy Manton zijn mooi en roepen soms al gelijk een gevoel op. En de tekst is fijn en helder geschreven. De auteur van De geheime boodschappen van dieren is Chip Richards. Hij heeft een diepe eerbied voor onze levende planeet en gelooft dat elke persoon de kracht bezit om een belangrijke rol te spelen in de balans van het leven. Chip schreef De geheime boodschappen van dieren als een middel voor mensen om hun gevoel van verbondenheid met de natuurlijke wereld te versterken en zich open te stellen voor hun unieke gave. En hun hogere doel in het grotere scheppingsverhaal van het leven.

De kaarten zijn wel groot om te schudden, maar het gaat net met mijn kleine handjes. Ik ga de dieren zeker raadplegen als ik ergens niet uitkom en wel wat advies gebruiken kan. Want ik ben nogal een piekeraar en een kaartje kan me helpen om iets dichter bij mijn intuïtie te komen. Ik geloof ook dat wijsheid er is om door te geven en dat we kunnen leren van andere mensen en al het andere levende op aarde. Die verbondenheid vind ik een belangrijk aspect van het leven. Zowel de verbinding tussen alles wat nu leeft in het universum als de verbinding tussen nu, verleden en toekomst. Fijn dat De geheime boodschappen van dieren daarbij helpt.

Specificaties De geheime boodschappen van dieren

Auteur: Chip Richards | Illustrator: Jimmy Manton | Vertaling: Inge van Hove | Uitgeverij: Deltas | ISBN: 9789044743630 | Inhoud: boekje met 160 pagina’s en 46 kaarten | Meer informatie bij je lokale boekhandel of op Bol.com

Lees ook deze blog over Montague eilandraadsels

Footer4
Mandy
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.