Montague eilandraadsels, logische puzzels in een spannend verhaal

Als kind maakte ik wel eens logische puzzels. Dan kon ik even lekker geconcentreerd aan de slag en logisch denken deed ik graag. Nog steeds houd ik van puzzelen en logisch denken. Met Montague eilandraadsels ging ik dus gretig aan de slag. Dit boek is overigens los te gebruiken van het eerste deel.

Via Montague eilandraadsels de mensen leren kennen

Dit is dus het tweede deel en ik had er nog nooit van gehoord. In dit puzzelboek staan raadsels en logische puzzels. Die zijn steeds gekoppeld aan een verhaal dat de rode draad vormt door het boek. Je lost intriges en raadsels op op het Montague, het eiland van een rijk echtpaar. Je volgt de belevenissen van een groep vrienden die regelmatig bijeenkomen om moordmysteriespellen te spelen. Bij het oplossen van de puzzels, leer je de gasten, het landhuis en het eiland steeds beter kennen. Uiteindelijk leg je ook een geheim bloot over het landhuis. Ik vind het een leuk idee om puzzels zo aan een verhaal te koppelen.

Traditionele en onconventionele puzzels

In Montague eilandraadsels vind je veel traditionele logische puzzels die opgelost kunnen worden met behulp van een raster en deductie. Dit zijn voor mij bekende puzzels, maar ik vond ze wel uitdagend. Zeker omdat je bij sommige puzzels extra aanwijzingen krijgt die je niet in het schema invult, maar apart moet bijhouden. En soms is het ook meer raadselachtig en minder logica dan ik gewend ben.

Naast deze raster, staan er veel onconventionele puzzels in het boek die speciale methoden vereisen. Denk aan raadsels waarin verdachten valse getuigenissen geven om je te misleiden. Ik ben helaas echt niet goed in raadsels, dus hier kwam ik niet goed mee uit te voeten. Gelukkig staan er oplossingen achter in het boek. Daarmee snapte ik iets meer de denkwijze van de maker en kon ik met wat hulp toch meer puzzels oplossen. Ssssttt, tegen niemand zeggen he?

Montague eilandraadsels

Mijn hersenen kraken door de Montague eilandraadsels

Mijn brein is weer goed gekraakt in ieder geval. Wat wel jammer is aan dit boek is dat sommige puzzels niet op dezelfde pagina staan waardoor je steeds moet bladeren tussen de aanwijzingen en het invullen van de oplossing. Soms vond ik de tekst ook echt te vaag, waardoor mijn tijd meer op ging aan begrijpend lezen. Het zijn puzzels die tijd en aandacht vragen dus.

Als je zin hebt in een mentale uitdaging en van raadsels houdt, kan ik je Montague eilandraadsels van harte aanbevelen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het puzzelen jou vergaat. Laat het vooral weten onder deze blog in de reacties.

Specificaties Montague eilandraadsels

Auteur: R. Wayne Schmittberger | Vertaler: Anne Oosthuizen | Uitgeverij: MUS │Mei 2021 | 9789045325934 │148 pagina’s │ Meer informatie bij je lokale boekhandel of hier

Lees ook deze blog over de geheime boodschappen van dieren

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Mandy

Hoi, ik ben Mandy Verleijsdonk (1987). Ik woon in Tilburg met mijn chihuahua Josje. Ik heb een bachelordiploma Psychologie & Gezondheid en werk als Medewerker Herstel bij FAMEUS. Daarnaast spreek en blog ik over mijn leven met autisme. Ik leef veganistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.