Skip to Content

Mijn Tarot Journal, een stok achter de deur?

Dit lijkt me echt handig. Een Tarot Journal om al je tarotleggingen in bij te houden. Zelf gebruik ik zowel tarot als orakelkaarten om af en toe een legging mee te doen. Soms trek ik alleen een kaart en voel en lees wat de kaart betekent. Ook gebruikte ik een tijdlang de maancyclus om te reflecteren. Maar dit schiet er dan op een gegeven moment bij mij weer bij in. Ik hoop met Mijn Tarot Journal weer consequenter tarot te gebruiken om te reflecteren, te voelen en terug te lezen naar waar ik sta en waar ik heen wil.

Voorkant Mijn Tarot Journal met gouden driehoek

Mijn Tarot Journal

Verdiep je inzicht in de kunst van de tarot en leg je lezingen vast in dit unieke notitieboek!

Of je nu een beginner bent of al een gevorderde tarotlezer, het opschrijven van je lezingen is een uitstekende manier om je vaardigheden aan te scherpen. Noteer welke kaarten je trekt, hoe je ze legt en interpreteert en bouw een sterke band op met je tarot spel. Door terug te blikken op eerdere lezingen ontwikkel je bovendien nieuwe inzichten en leer je je eigen betekenissen toekennen aan bepaalde kaarten. Vooraan in het boek vind je overigens een handige geheugensteun, zodat je altijd weet wat iedere kaart en iedere legging betekent.

Uitstraling van Mijn Tarot Journal

Wat een mooi lila notitieboek is dit. Het straalt voor mij rust uit en maakt me nieuwsgierig naar wat ik allemaal kan noteren. Zowel op de cover als op het schutblad staan kleine spirituele illustraties. De kleuren lila en beige-geel (als in goud) komen in Mijn Tarot Journal steeds weer terug. Het voelt als een fijne basis om tarot leggingen in te gaan bijhouden.

“Tarot vertelt de waarheden die we onszelf niet durven vertellen.”

illustratie hand met daarboven een sikkelmaan. Mijn Tarotlezingen

Tarot leggen en lezen kost nou eenmaal oefening. Naast het hebben van een tarot kaartenset is het handig als je weet wat elke kaart betekent. Nou kun je dit allemaal uit je hoofd leren of je pakt er een boek met uitleg bij zoals Tarot voor Jezelf of de handleiding van je tarot kaartenset. Het is belangrijk dat je leert kijken wat er op de kaarten te zien is en dat kunt interpreteren. Gelukkig zit er ook in Mijn Tarot Journal een fijne uitleg over de kaarten uit de tarot.

Uitleg over de Kleine en Grote Arcana

Na een inleiding over de geschiedenis van de tarot volgt al snel de opbouw van een tarotspel in de Kleine en Grote Arcana. Met Mijn Tarot Journal heb je dus eigenlijk alles in handen om aan de slag te gaan met je eigen tarot kaarten. Nog even in het kort bestaat een tarotspel uit de 56 kaarten van de Kleine Arcana. In deze journal zijn die overzichtelijk uiteengezet in enkele schema’s. Persoonlijk vind ik dat deze schema’s het heel overzichtelijk maken om de betekenissen van de Kleine Arcana te achterhalen. Het voelt als een soort samenvatting van de uitgebreide handleidingen die ik eerder eens las. De 22 kaarten uit de Grote Arcana worden afzonderlijk besproken. Naast een uitleg van de kaart sluiten ze elke Grote Arcana kaart af met kernwoorden. Dat vind ik wel fijn, zo haal je snel iets uit je kaart, al is dit natuurlijk niet volledig.

bladspiegel 2/3 uitleg Kleine Arcana in handig schema

Omdat Mijn Tarot Journal zowel voor de beginnende als gevorderde tarotlegger is staat bovenstaande uitleg in dit notitieboek. Ook volgen er nog enkele leggingen met 1 of meerdere kaarten. Erg volledig om zo alles bij elkaar te hebben voordat je aan je tarotlegging begint. Er blijft een dikke journal over om al je leggingen in bij te houden. De datum en maanfase kunnen worden ingevuld. Gevolgd door je kaartenset. Vervolgens noteer je je vraag en de getrokken kaarten. Er is zelfs ruimte om je legging uit te tekenen. Met de interpretatie en conclusie sluit je de legging in je notitieboek af.

Wat vind ik van deze journal?

Zoals ik al schreef vind ik de uitstraling van deze journal erg mooi. Zachte kleuren passend bij het spirituele tarotspel. De opbouw van Mijn Tarot Journal vind ik persoonlijk ook erg fijn. Ik gebruik tarot en orakelkaarten al wat langer maar de tarot echt beheersen doe ik nog niet. De herhaling en het overzicht van de Kleine en Grote Arcana zijn voor mij wel prettig. Ik kan me indenken dat een gevorderd tarotlegger hier weinig mee zal doen.

De pagina’s om echt te journalen en je leggingen te noteren zijn allemaal exact hetzelfde. Dat lijkt saai maar eigenlijk maakt dat dat je je echt kunt toeleggen op de tarotlegging zelf. Het kan zo gemakkelijker een gewoonte worden om Mijn Tarot Journal vaker te gebruiken. Het is voor mij helaas nog niet de stok achter de deur gebleken. Maar dat komt omdat ik mezelf momenteel weinig tijd gun. Het lijkt me namelijk echt een fijn notitieboek om ook over langere tijd eens te kijken of je de legging dan nog zo zou interpreteren als je op die ene datum deed. Of wellicht heb je nu andere inzichten dan die je op het moment van de legging er uithaalde. Kortom; ik vind het een fijn notitieboek om met de tarot aan de slag te gaan. En handig om te terug te blikken op eerdere leggingen.

Specificaties Mijn Tarot Journal

Auteur: Zuid Nederlandse Uitgeverij | Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas | ISBN 9789044764390 | Juni 2023 | 160 pagina’s | Kijk voor meer informatie bij bol* of lokale boekhandel

Lees ook deze blogs

footer 8
Natasja
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.