Skip to Content

Stickerstudio van Dessineo – Winnaar speelgoed van het jaar

De dessineo Stickerstudio van Jumbo, is in de categorie knutsel en creatief, winnaar geworden bij speelgoed van het jaar. En dat snap ik direct. Je eigen stickers maken is echt super cool. Lekker creatief bezig zijn, heerlijk met de wintermaanden op komst, en iets creëren. Stickers zijn hier sowieso favoriet en een eigen sticker maken is nog leuker. Het gebruik is heel makkelijk en zelf door de kinderen te gebruiken. Al is er wel 1 ding waar ze je hulp voor nodig hebben. Lees snel verder hoe je dit leuke speelgoed gebruikt.

Dessineo stickerstudio is voor alle creatieve jongens en meisjes die zelf graag stickers maken. Winnaar speelgoed van het jaar!

Dessineo Stickerstudio

De Dessineo stickerstudio is voor alle creatieve jongens en meisjes. Je krijgt een studio om de stickers te maken én een aantal stickervellen (24 stuks). De stickers kun je uitdrukken, dus handig wanneer je er maar 1 wil van dat blaadje. Wel moet je ze even zoeken de eerste keer. Ze zitten ‘verstopt’ in een opberg lade in de stickerstudio. Dat had ik eerst niet helemaal door, dus ik had de doos al ondersteboven gekeerd. Nergens voor nodig. De stiften zitten wel aan de andere kant in de doos, dus aan twee kanten open maken is wel handig. Of al het karton uit de doos halen.

Dessineo stickerstudio is voor alle creatieve jongens en meisjes die zelf graag stickers maken. Winnaar speelgoed van het jaar!

In het boekje staat duidelijk uitgelegd hoe je een sticker kunt maken. Dit is goed te doen voor kinderen zelf, na uitleg van jou als ouder. Het enige waar ze hulp bij nodig hebben is het vullen van het waterbakje in de stickerstudio. Naast dat deze niet te vol mag, is hij ook best lastig los te maken. Ik had er zelf ook wat moeite mee. Je moet namelijk best hard trekken. Nee, je maakt niets kapot wanneer je hard trekt. Hoogstens bij het legen dat je wat nat maakt. Want dat water klotst er dan wel gewoon overheen.

We gaan stickers maken met de stickerstudio!

Dan gaan we lekker aan de slag. Het is wel echt iets om alleen te doen (of het tekenen niet op het sticker station te doen). Er zitten 4 stiften bij die je kunt gebruiken om de stickers in te kleuren. Je start met het klaar zetten van de stickerstudio. Je haalt de stickers uit de lade en vult het waterbakje. Daarna kun je de stiften in de houders zetten en kies je de sticker uit die je wilt gebruiken.

Als alles klaar staat kun je aan de slag. Je start met het kleuren van de sticker. Maak er je eigen mooie creatie van en kleur er zo veel als je wilt. Laat de stickers goed drogen voordat je ze door de stickermaker laat rollen. Anders kan het dat de kleuren gaan uitlopen. Ook wanneer het waterbakje te vol zit is er de mogelijkheid dat de kleuren gaan uitlopen. Let hier dus goed op.

Wanneer de sticker droog is kun je hem door de stickerstudio heen rollen. Daarmee activeer je de lijm die op de achterkant zit. Dit is meteen ook de reden waarom het met ander papier niet zal lukken (tenzij er een soort lijm op de achterkant zit die je activeert met water). Maar er zitten zo veel stickers bij dat je voorlopig wel even vooruit kunt. Zorg dat hij er ver genoeg in zit en draai de knop dan in jouw richting. Dan rolt hij er doorheen. Lukt het niet? Duw hem dan iets verder erin. Zorg ook dat de sticker er in de lengte in gaat en niet in de breedte.

Voor wie is het geschikt

Zoals ik al aangaf is hij geschikt voor alle creatieve jongens en meisjes. Hij is wel echt gericht op kinderen vanaf 4 jaar tot een jaar of 6/7. De stickers zijn leuk, maar voor oudere kinderen soms wel iets kinderachtig. Wat ik zelf overigens heel tof vind zijn de stickerballonnen en thema stickers. Zo kun je bijvoorbeeld rond kerst leuke stickers maken van dat thema. De stickerballonnen zijn leuk om samen met een grote broer of zus te maken denk ik. De stickerstudio is echt een super leuk cadeau voor een verjaardag of de feestdagen.

sticker studio de stickers

Punten van aandacht:

  • Heb je te weinig kleuren tot je beschikking? Pak dan je eigen stiften of kleurpotloden. Dit werkt ook goed.
  • Het werkt als de ouderwetse postzegel of een envelop dichtplakken. Wanneer de sticker nat is moet je hem direct plakken.
  • Zijn de stickers op? Dan is het wachten of er nog een navul set beschikbaar komt. De stickerstudio is niet met gewoon papier te gebruiken. Wel zitten er genoeg stickers bij om even vooruit te kunnen (24 vellen met gemiddeld zo’n 8 stickers per vel dus totaal 192 stickers).
  • De stickers kunnen nog wel eens in het waterbakje verdwijnen. Komt hij er aan de achterkant niet uit kun je daar even in kijken. Helaas is het dan goed mogelijk dat de kleuren van de stift zijn uitgelopen en de stickers niet gebruikt kunnen worden.
  • Je koopt de studio hier
Dessineo stickerstudio is voor alle creatieve jongens en meisjes die zelf graag stickers maken. Winnaar speelgoed van het jaar!

Speelgoed van het jaar staat voor goed speelgoed

Speelgoed van het jaar staat voor goed speelgoed. Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar. Dit zit met een sticker op het speelgoed geplakt. Een vakjury, die bestaat uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, bepaald elk jaar de winnaars. Goed speelgoed moet veilig & getest zijn, origineel en geen namaak zijn, inclusief, duurzaam en kwalitatief & optimaal. Ze hebben een categorie waarbij gekeken wordt naar creatief speelgoed. Dessineo Stickerstudio is daarin een hele toffe winnaar. Je kunt nog steeds stemmen op jouw favoriet via de website van speelgoed van het jaar.

Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk onze uitgebreide blog over Speelgoed van het jaar 2023, en doe veel leuke ideeën op!

Wil je ook je stem uitbrengen? Dat kan via deze link!
Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Footer4 nieuw
Minke
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.