Skip to Content

What do you meme Familie – een gezinseditie

Ik ben trotse eigenaar van twee spellen van what do you meme. Het spel dat boordevol plaatjes zit met dieren en mensen met gekke gezichtsuitdrukkingen en heel veel tekstkaartjes. Misschien heb je er nog nooit van gehoord? Lees dan deze blog want ik leg je er alles over uit en waarom what do you meme familie van Megableu zo’n hit is!

What do you meme Familie

Toen ik de eerste keer van dit spel hoorde dacht ik eerst dat het een soort mime spel zou zijn waarbij je dingen moet uitbeelden. Maar gelukkig is het spel veel simpeler. Alhoewel nee dat zeg ik verkeerd want soms is het echt heel moeilijk kiezen. Je kan in elk geval redelijk passief op je stoel blijven zitten en jezelf volledig overgeven aan het lot en de mening van de kaart trekker. What do you meme familie voor jong en oud!

Wat zit er in het spel?

Bij what do you meme familie krijgt je een flinke stapel fotokaarten. Hierop zie je dieren en mensen met een hele duidelijke mimiek. Een gezichtsuitdrukking die boekdelen spreekt. Een duidelijke verbazing, verwondering, ergering, trotsheid, schaamte en nog veel meer.

Daarnaast heb je een houder om de foto in te zetten en een flinke stapel met kaarten waar allemaal teksten opstaan.

Hoe speel je what do you meme familie?

Een persoon kiest een fotokaart uit de stapel. De andere spelers zien deze kaart nog niet en krijgen elk 7 kaarten met teksten. Dan is het tijd om de meme te onthullen. De spelers met tekstkaarten bekijken deze uitvoerig en kiezen de leukste tekst uit. Deze gaan blind naar de meme speler en worden geschud. Stuk voor stuk woorden de teksten gelezen en dan wordt de leukste kaart getrokken. Wie heeft de beste tekst bij de meme kaart gekozen? Die wint de fotokaart.

What do you meme familie is een spel wat je met minimaal 3 personen moet spelen en kan je tot wel 8 personen spelen. Het is erg grappig om de verschillende teksten te horen en soms is het echt moeilijk om de leukste goede tekst uit te kiezen.

Kies je voor grappig of juist provocerend. Kijk je naar hoe hard de rest lacht of welke je zelf het leukste vindt.

what do you meme familie

Zelf maken

What do you meme familie kun je niet alleen met je familie spelen natuurlijk ook met vrienden is het een perfect spel om te spelen. Ook leuk om in de bovenbouw of middelbare school je eigen editie van het spel te maken. Maak allemaal een gekke foto van een huisdier en een selfie met uiteenlopende gezichtsuitdrukkingen. In een klas van 30 kinderen heb je zo al gauw 60 foto’s om af te drukken.
En nu op zoek naar schunnige teksten van situaties waar je niet trots op bent of waar je bang voor bent dat het je ooit eens zal gebeuren. Als je het spel een paar keer hebt gespeeld krijg je genoeg inspiratie ervan!

Volwassen editie

Ik heb ook de volwassen editie van what do you meme en die bevat ook echt hot kaarten en teksten. Ik kreeg ook een leuke aanvullende set kaarten en teksten. Deze hebben een andere kleur achterkant en zijn ook goed te combineren met de familie editie als je eens een avond met alleen volwassenen het spel speelt. Fijn om weer eens wat verse foto’s te hebben.

Andere spellen van Megablue

Op MamaScrapelle hebben we nog meer spellen van Megableu gerecenseerd

Heb jij what do you meme familie wel eens gespeeld?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.