Skip to Content

De beste tips voor een vakantie met kinderen

Een vakantie met kinderen vergt een hele andere voorbereiding dan een vakantie alleen of met je partner. De tijd dat je onbezorgd een last minute kon boeken naar de zon is voorbij. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een vakantie met kinderen minder relaxt hoeft te zijn. Je zal alleen wat beter moeten plannen en voorbereiden. Wanneer je de volgende tips opvolgt kun jij genieten van een heerlijke relaxte vakantie met de kinderen.

tips voor een vakantie met kinderen

Belangrijke spullen

Met of zonder kinderen, er zijn een aantal items die je absoluut niet mag vergeten wanneer je op reis gaat. In deze blog met tips voor een vakantie met kinderen beginnen we dan ook met de belangrijkste spullen. Dat zijn de paspoorten, je pinpas en/of creditcard, je telefoon met opladers en eventuele medicijnen. Wanneer je deze items bij je hebt komt de rest altijd wel goed! Met je paspoorten bereik je immers de plek van bestemming. Met je pinpas kun je alles kopen wat je nodig hebt. En met je telefoon ben je altijd bereikbaar. Mocht er iemand afhankelijk zijn van medicijnen dan zijn deze natuurlijk ook ontzettend belangrijk! Zorg ervoor dat deze items in een tas zitten waar je gemakkelijk bij kunt.

Andere items die fijn zijn om bij de hand te hebben tijdens het reizen met kinderen zijn; een luier tas met luiers. Verschoningsspullen zoals billendoekjes en een extra setje kleren. (fles) Voeding of andere snacks voor de wat grotere kinderen. En tenslotte iets om de kinderen mee af te leiden zoals een tablet is ook essentieel.

tips voor een vakantie met kinderen

Speelgoed en leesboekjes

Iets wat je ook niet mag vergeten wanneer je op vakantie gaat met kinderen is speelgoed en leesboekjes! Speelgoed is altijd fijn om bij je te hebben om de kinderen lekker bezig te houden tijdens het reizen of tijdens het uit eten. Maar ook een leesboekje is heel fijn om mee te nemen. Misschien hebben je kinderen wat moeite om in slaap te komen op een vreemde plek, of vinden ze het gewoon heel fijn om voorgelezen te worden. Wist je dat je ook je eigen kinderboekje kan maken? Een kinderboek maken met bookadew.nl is super origineel & super leuk! Je kunt zo dat eigen verzonnen verhaal waar je kinderen zo gek op zijn laten afdrukken, of je kunt een leuk boek maken over alle geweldige avonturen die jullie al samen beleefd hebben. Zeker weten dat de kinderen het fantastisch zullen vinden!

Check het weer

Voordat je de auto of het vliegtuig instapt is het verstandig om de weersvoorspellingen er nog eens bij te pakken. Hoe ziet het weer er de komende dagen of week uit? Heel handig om dit van te voren te weten in verband met inpakken. Zo neem je de juiste kleding mee op vakantie en sleep je niet onnodig 5 truitjes mee terwijl het alleen maar 30 graden wordt. Want laten we eerlijk zijn als we op vakantie met kinderen gaan hebben we altijd al meer spullen mee dan we van te voren hadden bedacht.

Accommodaties Europa-Park
In Europapark Duitsland een mega pot Nutella voor de kinderen

Kindvriendelijke accommodatie

Als ik je een tip mag geven; boek een kindvriendelijke accommodatie. Misschien vind je dat ene hotel met luxe spa en restaurant helemaal top. Maar vraag jezelf dan af, gaan mijn kinderen zich hier ook vermaken? Wanneer dit namelijk niet het geval is zal je zelf flink aan de bak mogen als entertainer. En krijg je vast en zeker te maken krijgen met chagrijnige kinderen. Dat is wel het laatste wat je wil tijdens je ontspannen vakantie met kinderen! Oké misschien is die grote speeltuin of dat drukke zwembad iets minder rustgevend dan je gehoopt had voor een vakantie. Maar je kinderen zullen zich vast en zeker vermaken. Dan heb jij als ouder ook een ontspannen vakantie. 

Bereid je kinderen voor op de vakantie

Ook heel belangrijk. Gelukkig zijn de meeste kinderen nog ontzettend flexibel en passen ze zich zo aan elke situatie aan. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Vertel de kinderen dat er een vakantie aankomt. Dat ze daar lekker kunnen zwemmen of kunnen spelen in de speeltuin. Maar dat ze hiervoor wel eerst een aantal uur  in de auto of het vliegtuig moeten zitten. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten en zijn ze minder gespannen voor vertrek.

De leukste spelletjes voor kinderen van 6 tot 10 jaar hoofd

Tips voor op vakantie met kinderen

Om het af te sluiten delen we nog een aantal tips voor jouw vakantie met de kids:

–        Plan niet te veel. Het klinkt allemaal leuk maar met kinderen weet je toch nooit precies hoe de dag zal lopen. Go with the flow

–        Zorg voor afleiding in de auto of in het vliegtuig. Neem spelletjes mee of zet een film aan op de tablet.

–        Beloon goed gedrag. Niks werkt zo goed als de belofte van een klein cadeautje ieder uur, of een klein snoepje na een bepaalde tijd.

–        Een SOS bandje om de arm van je kinderen kan een veilig gevoel geven. Je kan nu eenmaal niet 24/7 je ogen op je kinderen gericht houden. Met een SOS bandje ben jij altijd bereikbaar in geval van nood. 

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips voor een vakantie met kinderen!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.