Skip to Content

Kikkerhop, een spel dat aanzet tot bewegen

Toen ik dit vrolijke spel van Megableu zag was ik meteen enthousiast. Kikkerhop nodigt uit tot bewegen en laat dat na een drukke schooldag nou net super fijn zijn. Mijn zesjarige dochter stond meteen te springen om Kikkerhop te mogen proberen. Lees snel verder hoe jij ook een exemplaar kunt winnen!

Kikkerhop is een actief spel van Megableu waarbij je de gekste kikkersprongen maakt. Ben jij als eerste aan de overkant zonder te vallen?

Het doel van het spel

Maak kikkersprongen over de bladeren en bereik de overkant zonder om te vallen. Klinkt simpel toch? Maar wat als je maar één hand kunt neerzetten? Of maar één voet? Dan is het al een beetje lastiger. Ben je al aan de overkant? Probeer het dan nu nog eens een keer, maar dan sneller. Of verander de baan zodat je opnieuw moet nadenken over je kikkersprongen. Val je om of maak je en foutje? Dan ben je af! Te spelen met 1 of meer spelers.

Kikkerhop is een actief spel van Megableu waarbij je de gekste kikkersprongen maakt. Ben jij als eerste aan de overkant zonder te vallen?

Eigenschappen Kikkerhop

  • vanaf 6 jaar
  • 1 of meer spelers
  • Megableu spel

Inhoud: 12 leliebladen

Hoe speel je Kikkerhop?

De spelregels zijn super eenvoudig. De twaalf bladeren met handen en voeten worden in vier rijen van drie gelegd. Let hierbij op dat het drie verschillende afbeeldingen per rij zijn. Je hebt geen twee rechtervoeten, dus daar kun je ook niet mee springen. Als de bladeren klaar liggen kan het hoppen beginnen. Hop als een echte kikker van het ene naar het andere blad. Maar pas op dat je niet omvalt, want dan ben je af!

Kikkerhop is een leuk spel dat je even snel tussendoor kunt doen. De voorbereiding is snel geregeld en een potje heen en weer hoppen duurt maar kort. Om meer uit het spel te halen is het leuk om te variëren. Hierover vertel ik straks meer.

Het spel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Persoonlijk zou ik het spel niet spelen op een ruwe ondergrond. Ik denk dat de rubber bladeren dan snel stuk zullen gaan.

Kikkerhop is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar, maar ik denk dat behendige kleuters dit spel ook prachtig zullen vinden. En door de banen aan te passen en steeds om en om rijen te maken van alleen voetjes en alleen handjes kunnen ook peuters al lekker over het parcours hoppen.

Door het kleine formaat past Kikkerhop (zeker zonder de doos) makkelijk in een tas. Hierdoor is het spel super geschikt om mee te nemen op vakantie.

Kikkerhop is een actief spel van Megableu waarbij je de gekste kikkersprongen maakt. Ben jij als eerste aan de overkant zonder te vallen?

Kikkerhop spelen

Mijn dochter kon niet wachten om Kikkerhop te mogen spelen. Dus deden wij even snel een testrondje. We kozen ervoor om het spel buiten op het gras klaar te leggen. De bladeren zijn erg licht, met als gevolg dat de helft met één windvlaag wegvloog. Dus we hebben de bladeren even goed tussen het gras gedrukt en toen bleven ze wel liggen. Mijn dochter was vervolgens even bezig met uitvogelen hoe ze het beste kon springen. Maar na een paar keer heen en weer had ze het door. Vervolgens probeerde ze steeds sneller de overkant te bereiken. Daarna had ze geen zin meer, maar toen had ze ook al flink wat keren heen en weer gehopt.

Een paar dagen later zijn we het spel samen gaan spelen. Ik had inmiddels kunnen nadenken over variatie mogelijkheden, dus hier hebben we er een aantal van geprobeerd. Met een leuke competitie als resultaat!

voeten op afdrukken in het gras

Variatie mogelijkheden

Door variatie aan te brengen, kun je Kikkerhop moeilijker maken. Hierdoor krijgt het spel meer uitdaging en ben je langer aan het spelen. In de gebruiksaanwijzing staat dat je het parcours op tijd kunt doen. Door steeds sneller te willen zijn maak je het al moeilijker. Ook kun je variëren in het parcours zelf. Wat gebeurd er als je de bladeren verder uit elkaar legt? Maar denk ook eens aan handen en voeten zo neerleggen dat je gekruist eindigt. Maar pas op dat je niet omvalt, want dan ben je af!

hand op groen blad

In een competitie is Kikkerhop nog leuker

Alles is leuker als je er een wedstrijd van maakt. Dus ook Kikkerhop! Wie hopt er het snelst naar de overkant zonder om te vallen?

We hebben eerst voor een redelijk makkelijk parcours gekozen. Ik merkte dat mijn dochter echt even moest nadenken over het parcours. Deed ze dat niet dan eindigde er voeten op de bladeren voor handen en omgekeerd. Toen we het parcours in onze hoofden hadden geprint gingen we tellen wie het snelst was. En ik moet eerlijk bekennen dat ik toen toch ook echt wel fouten ging maken. En dat betekend dat je verloren hebt en het spel opnieuw begint. We hebben hier samen erg om moeten lachen en bedachten toen dat we de baan ook wel een beetje lastiger konden maken. Dus draaide we de handen om waardoor je gekruist moet landen. Nou je raad het al, toen was de chaos helemaal compleet!

De spelduur is echt maar heel kort en zelfs met de variaties merkte ik dat mijn dochter vlot toe was aan een andere activiteit. Uren aaneengesloten speelplezier zal Kikkerhop niet geven. Maar het is wel bijzonder geschikt om kinderen even tussendoor op een speelse manier uit te nodigen tot bewegen.

Winactie:

winactie kikkerhop

Namens Megableu mag ik een Kikkerhop weggeven!

  • Gefeliciteerd Saskia
  • Wil je niet wachten op de winactie? Je kunt het spel al kopen in de speelgoedwinkels of bij Bol

Kijk snel op de pagina winacties want er lopen heel wat winacties momenteel!

Megableu heeft nog veel meer leuke spellen. Benieuwd naar welke wij nog meer hebben mogen proberen? Bekijk dan snel de volgende blogs:

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Saskia

Sunday 4th of June 2023

Ik doe graag mee voor mijn beweeggrage zoontje

Suleika

Sunday 4th of June 2023

Leuk spel om mee te nemen op vakantie! Lekker buiten bezig zijn met de familie, geweldig! Ik doe graag mee.

Imina Jaarsma

Friday 2nd of June 2023

Super leuk! Je kan boot genoeg buitenspelletjes hebben en dit spel ziet er tof uit! Heerlijk om mee te nemen naar de camping en daar met vriendjes te spelen 🐸

Antonia van Eegelen

Wednesday 31st of May 2023

leuk voor ons buurt feestje en partijtjes van onze kindjes. spelen bewegen

Marja Legius

Monday 29th of May 2023

Hiermee kunnen mijn kleinkinderen zich lekker uitleven op een leuke manier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.