Skip to Content

Lekker spelen met water? Ga naar BatenStein Buiten in Woerden!

Het belooft ook volgende week weer warm te worden. Ben je (nog) niet op vakantie? Of misschien ook wel, gewoon in eigen land, en zoek je iets te doen in de omgeving van Woerden? Ik was afgelopen weekend in BatenStein Buiten waar mijn zoontje van 2,5 jaar heerlijk kon spelen met water. Lees hieronder meer over deze aanrader!

Hoe kwam ik er terecht?

Zo eens in de zoveel tijd, spreek ik met bevriende moeders af waarvan hun kinderen, net als mijn zoontje, rond de 2,5 jaar zijn. We komen uit verschillende delen van het land en ik zocht een locatie tussen Delft, Tilburg en Amstelveen. Per toeval kwam ik dus eigenlijk bij BatenStein Buiten in Woerden terecht. En dus niet per sé om mijn zoontje te laten spelen met water. Maar het zonnetje zou gaan schijnen, dus waarom ook niet?

Gratis parkeren en gratis entree

BatenStein Buiten

Voor de deur vind je een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. BatenStein Buiten is in de zomermaanden vanaf 9 uur open. Wij kwamen er rond kwart over 10 aan en ook toen was er nog genoeg plek op het parkeerterrein. De ingang zag ik zo gauw niet, maar we volgden een bepakt en bezakt gezin met kinderen. Die gingen binnen naar rechts om via de kassa naar het binnenzwembad te gaan. Wij liepen naar de geopende achterdeuren door het ruim opgezette, rustig ogende restaurant gratisss naar buiten om te gaan spelen met water.

Spelen met water is pret

BatenStein Buiten

Meteen hoorde je aan enthousiaste gillende kindergeluiden dat er iets leuks aan de gang was en al gauw zagen we wat. Een handjevol kinderen met leeftijden ergens tussen de 2 en 10 jaar waren aan het spelen met water in een waterspeeltuin waarbij er op verschillende plaatsen water (van 28 C) uit de grond en/of uit pilaren spoot. Die konden ze zelf aanzetten door een grote knop in te drukken, na een paar minuten gingen ze vanzelf weer uit. Het viel me op dat de grond lekker zacht was en vooral ook… niet glad! Voordat ik het goed kon bekijken, werd ik opgeschrikt door een harde ‘pets’ (zo klonk het geluid ook echt) onder de gordel. Het is dat die mevrouw meteen “Sorry!” riep en dat de waterstraal voor haar kind was bedoeld, anders had het nog wel eens uit kunnen monden in een serieus watergevecht tussen moeders ;-).

Wat nemen we mee als we gaan spelen met water?

BatenStein Buiten

Meestal denk ik alleen aan wat ik voor mijn zoontje meeneem; voor hem had ik twee droge kledingsetjes mee, luiers, zijn waterschoenen, zonnebrandcrème en een zwembroek. Gelukkig had ik nu ook eens een keertje aan droge kleding voor mezelf gedacht (niet dat ik van plan was om te gaan spelen met water hoor, haha). En meteen verruilde ik mijn rok met natte vlek voor een droge korte broek. Er was bij de toiletten ook een omkleedruimte (en douches). De rok hing ik in de zon te drogen, zodat die daarna als handdoek voor mijn zoontje gebruikt kon worden, want die was ik dus wél vergeten…

Géén eigen eten en drinken

Af en toe moet je even een pauze inlassen tijdens het spelen met water in de volle zon. Meestal neem ik zelf eten en drinken mee als ik een dagje uit ga, maar dat is bij BuitenStein Buiten niet gewenst, omdat de entree gratis is en er inkomsten nodig zijn om de mooie, grote tuin te onderhouden. En terecht. De prijzen op de menukaart vond ik meevallen: 2,90 euro voor een tosti voor mijn zoontje en ik trakteerde mezelf op het duurste van de kaart: een salade voor 8,75 euro, die eigenlijk best wel heel erg groot was als lunch! Binnen in het restaurant kon je het bestellen en betalen en kreeg je een buzzer mee die een seintje gaf wanneer het klaar stond. We hebben lekker buiten op het grote terras gezeten.

Wat was er nog meer in de tuin?

Nadat we wat gegeten en gedronken hadden, gingen we naar de speeltoestellen. Want naast het spelen met water was er nog veel meer leuks te beleven in BatenStein Buiten. Om naar boven te klimmen bij de glijbaan, had mijn zoontje nog een beetje hulp nodig. Iets verderop stond een groot klimtoestel waar hij eigenlijk nog wat te klein voor was om zichzelf op te vermaken, het leek mij meer iets voor kleuters. Er was verder nog een groot luchtkussen voor kinderen tot 8 jaar, meerdere schommels, en een trampoline.

Groot vermaak in BatenStein Buiten

Voor grotere kinderen en/of ouders, opa’s/oma’s, etc. die niet willen spelen met water is er een goed onderhouden midgetgolf veld (tegen betaling), een groot schaakspel, een tafeltennistafel en een stoere bootcamp/freerun-hoek. En niet te vergeten was er ook het leukste van alles: een tokkelbaan, voor jong én oud (vond ik zelf, haha). Oh en verspreid door de hele tuin van BatenStein Buiten stonden overal picknickbankjes zodat wij als moeders gezellig bij konden kletsen… (in theorie dan… haha, wie weet… als de kinderen wat groter zijn?).

samen roetsjen

Spelen met water is top

Conclusie: ons ga je zeker vaker zien in BatenStein Buiten! Zien we jou daar ook spelen met water?

Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.