Hoe kies je een goed hoofdkussen bij je matras?

Wat voor de ene persoon een goed hoofdkussen is kan voor de andere persoon een slecht kussen zijn. Een goed hoofdkussen ligt namelijk aan veel factoren. In dit artikel leggen we je graag uit waar jij op moet letten voor het kiezen van een hoofd kussen die bij jou past. De keuze voor een goed hoofdkussen is gebaseerd op een aantal eigenschappen, waaronder:

  • Je lighouding
  • De hardheid van je matras

Het gaat er juist om dat je ruggengraat in een rechte lijn komt te liggen, zodat je nek zo min mogelijk belast wordt en je in een perfect houding kunt slapen. Wat voor de ene wellicht een goed hoofdkussen is, kan voor de ander juist voor een verkeerde houding zorgen.

Je lighouding voor een goed hoofdkussen

Je lighouding is één van de belangrijkste eigenschappen om een goede keuze te maken voor een goed hoofdkussen. Ben jij een rugslaper, een zijslaper of juist een buikslaper? Voor een buikslaper heb je vaak je armen onder je kussen, hierdoor heb je een zachter kussen nodig om de ruggengraat in een rechte lijn te krijgen. Slaap je juist op je zij? Dan is een kussen die extra stabiliteit creëert de perfecte oplossing. Deze kussens bieden meer ondersteuning, zakken minder in en zijn hoger dan de kussens voor een rugslaper of buikslaper.

Wil je een weloverwogen keuze maken dan is proefliggen in de winkel een uitstekende optie. Zo kom jij in de grote lijnen te weten of het kussen geschikt is voor jouw houding en je persoonlijke voorkeuren.

goed hoofdkussen
goed hoofdkussen

De hardheid van je matras

Een goed matras ondersteunt jouw lichaam optimaal. De keuze voor een hard, medium of zachtmatras is persoonsafhankelijk. Ook voor de keuze van een goed matras is het belangrijk dat je ruggengraat in een rechte lijn ligt. Je slaaphouding is hier ook weer van belang. Veel matrassen zijn tegenwoordig voorzien van 7-zones, die een perfecte ondersteuning bieden aan je lichaam.

Ben jij bijvoorbeeld een buikslaper en heb je een te zacht matras op je bed, dan zak je te ver weg in de matras, waardoor je slaaphouding niet meer optimaal is. Op het begin is dit misschien nog niet zo’n groot probleem, maar op den duur ontstaan er vanzelf klachten over je slaaphouding. Denk dus goed na over je gewicht gecombineerd met de hardheid van je matras en een goed hoofdkussen.

Jouw lichaam verdient het om tot rust te komen en in de nacht te herstellen van de dagelijkse bezigheden. Laat je lichaam daarom goed ontspannen door te kiezen voor een goed hoofdkussen. Wil je goed advies en een keer komen proefliggen? Kom dan langs bij Slaapkamerspeciaalzaak Slaapkamerweb in Zutphen en dan helpen we je graag met het uitzoeken van een hoofdkussen die past bij jouw wensen.

Lees ook Alles wat je moet weten over je bed – van bedwantsen tot een nieuw matras

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

2 reacties

  1. Leuk artikel !
    Fijn om te lezen dat de focus voor een goed kussen (en een goed matras) te kiezen gelegd wordt bij een natuurlijke positie van de ruggengraat. Daar staan we helemaal achter! Naast je lighouding en de hardheid van je matras is je eigen lichaamsvorm ook een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden. Een zijslaper met breder schouders heeft bijvoorbeeld een hoger kussen nodig dan een zijslaper met smalle schouders. Een goede tip is dan ook om een kussen te kiezen dat ook past bij je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.