Oma’s herinneringen, een origineel tijdsdocument

Welke karaktereigenschappen heeft oma van haar moeder geërfd? Wat waren oma’s lievelingsvakken op school? Hoe was de relatie met haar ouders in haar puberteit? Hoe oud was oma toen ze begon te werken? Op wie was ze voor het eerst echt verliefd? Deze en nog een heleboel andere vragen vind je in Oma’s herinneringen.

oma's herinneringen

Het invullen van Oma’s herinneringen

Sommige vragen zijn serieus of persoonlijk en andere juist weer leuk. En als oma ze allemaal beantwoordt, wordt Oma’s herinneringen een origineel tijdsdocument waar jouw kind zijn hele leven in terug kan bladeren. Het is de bedoeling dat oma recht uit haar hart antwoord geeft. En daardoor zal het resultaat van onschatbare waarde zijn. Niet alleen voor je kind, maar voor iedereen die van haar houdt.

Oma’s herinneringen als dubbel cadeau

Mijn moeder is een paar dagen geleden weer grootmoeder geworden. Ik ga haar Oma’s herinneringen cadeau doen. Maar eigenlijk is dit invulboek dus geen cadeau dat ze zelf mag houden! Want na het invullen kan ze het boek cadeau doen aan één van haar kleinkinderen.

oma's herinneringen

Wat moet er ingevuld worden?

In chronologische volgorde kan oma vragen over haar leven beantwoorden. Zoals haar vroegste herinnering, hoe haar (groot)ouders, broers en zussen heten en hoe haar slaapkamer er in oma’s herinneringen uitzag. Ook de bijbaantjes die ze had en de artiesten naar wie ze in haar jeugd graag luisterde.

School en studententijd, wat overigens niet voor iedere oma uit de vorige generatie op zal gaan. Het huwelijk (wat weer niet voor veel oma’s vanaf heden op zal gaan) en hoe het moederschap haar veranderd heeft. Papa/mama als kind. En wat ze het liefst doet met haar kleinkind(eren).

Tot slot nog wie oma is. Haar hobby’s, lievelingskleur en waar ze het meest dankbaar voor is. De verschillen tussen vroeger en nu, zoals wat een brood vroeger kostte, hoe de positie van de vrouw is veranderd en wat ze hoopt voor de toekomst kan in Oma’s herinneringen ingevuld worden.

Een heel boek vol

Het is echt een heel boekwerk. Ik denk dat het best veel tijd in beslag gaat nemen om alle vragen te beantwoorden. En om de foto’s erbij te zoeken, want ook daar is ruimte voor in het boek. Mocht ik ooit zelf nog oma worden, dan kan ik beter nu alvast gaan beginnen met invullen, dan is het op tijd af, hahaha (mijn zoontje is ‘al’ drie jaar). Maar ik had het zelf heel erg leuk gevonden om zo’n boek van mijn oma te hebben. Oma’s herinneringen geeft ook inspiratie om gewoon eens na te gaan wat mijn oma ingevuld zou hebben en op die manier samen met de familie herinneringen op te halen.

Specificaties Oma’s herinneringen

Persoonlijk dagboek | Inclusief slot: Nee| Afmetingen 17,2 x 1,4 cm | Uitgeverij: Deltas | 72 pagina’s | Auteur: ZNU | 9789044742275 | Meer informatie vind je hier

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.