Skip to Content

The Power Community een plek voor Body, Business, Being en Balance

The Power Community. Wat is dát nu weer hoor ik je denken. Het is een trainingsprogramma dat niet alleen gericht is op je lijf, maar verschillende aspecten meeneemt. Je wil bijvoorbeeld afvallen, maar als dit niet lukt heeft dit ook met andere dingen te maken dan alleen je lijf. The Power Community richt zich daar op. Om via 4 aspecten je doelen te realiseren. En ik had geluk, want ik mocht 4 weken meetrainen. Hoe dat is lees je de komende periode in mijn blog. Deze keer een introductie en mijn ervaringen van de eerste week.

The Power Community

The Power Community, een interessant concept

Toen ik de mogelijkheid kreeg aangeboden om 4 weken lang mee te trainen bij The Power Community in Naaldwijk moest ik daar eerst wel goed over nadenken. Het is namelijk wel een tijdsinvestering. Je bent twee keer per week een uur aan de slag. Daarnaast is het voor mij iedere keer in totaal een uur reistijd. Omdat ik het een interessant concept vind, ben ik er toch ingestapt. Vaak zie je dat alleen aandacht wordt geschonken aan het lijf, bijvoorbeeld ook bij de fysiotherapeut. Als persoonlijk coach weet ik dat er vaak andere redenen zijn die maken dat je niet afvalt of dat je last hebt van je rug die niets te maken hebben met je lijf. The Power Community besteedt daar ook aandacht aan. Wel gaat er veel aandacht uit naar het lijf omdat daar de verandering het snelste zichtbaar is en dat smaakt vaak naar meer.

methode

The Power Community. Keuze uit 3 programma’s

Bij The Power Community heb je keuze uit 3 programma’s.

  • Het I am programma (€ 1.295)
  • Unlimited training – fysieke training met een groep – met personal trainer
  • Personal programma – vergelijkbaar met I am, maar dan individueel

I am programma

Wat houdt het I am programma in? Je traint 3 maanden lang met een vaste groep van maximaal 6 personen. Deze personen worden niet zomaar bij elkaar geplaatst. Dit zijn mensen die vergelijkbare doelen willen realiseren en/of waarvan wordt verwacht dat ze een goede klik hebben samen. Daarvan kan ik al zeggen dat deze selectie goed valt. Ik ben bij een groep vrouwen terecht gekomen waarmee ik een goede match heb en mij meteen welkom voelde. De ene week werk je fysiek, de andere week is er aandacht voor de andere onderdelen. Al deze onderdelen hangen met elkaar samen. Dit programma is ook gerelateerd aan een wijziging realiseren in je reptielenbrein. Dat is ook wat ik heb geleerd van het Golden Growth model van Charlotte Labee.

The Power Community

Body, Business, Being en Balance

Voordat je start met het programma bij the Power Community moet je op 4 doelen opstellen voor jezelf: Body, Business, Being en Balance. Daar ligt de komende periode de focus op. Maar, waar gaat het dan in die aspecten om.

Body: Welke verandering wil je fysiek bereiken?

Busines: Welke verandering wil je in je werk realiseren?

Being: Gaat over ‘het zijn’. Wie ben je, wat vind je belangrijk? Welke persoon wil je zijn? En hoe wil je dat bereiken?

Balance: Welke balans wil je bereiken? Gaat het over werk en privé, over lichaam en geest? Moeder en vrouw?

resultaat met afvallen

Mijn eerste week bij The Power Community

Houding en kracht

De eerste week ben ik bij the Power Community gestart met het fysieke programma Unlimited. In een groep van 5 personen wordt een uur getraind met een personal trainer. Er wordt veel aandacht besteed aan je fysieke houding. De training is gericht op kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en lenigheid. Je houdt je ontwikkeling bij. De bedoeling is wel dat je de volgende keer meer doet, bijvoorbeeld meer gewicht of aantal keren van de oefening. Als je het goed doet wordt dat ook duidelijk aangegeven. De trainer heeft engelengeduld en legt het goed uit. Aandachtspunt voor mij is een rechte rug. Bij thuiskomst vraagt mijn man waarom ik zo parmantig rechtop zit. Dat is dan al een mooi eerste resultaat.

Pittig, maar wel leuk

De tweede training krijgen we oefeningen die vaak aan de mannen worden gegeven. Ik vind ze ook leuk en ik ben niet de enige. Met name aandacht voor de arm en beenspieren. Gewicht heffen en op het laatst een pittige, maar leuke oefening. buikspieren, lunges en daarna een burpee. Iedere keer 1 minuut, maar het aantal wordt wel opgevoerd. Daarna ben ik moe maar voldaan. En ook deze keer weer prima begeleiding. Alles wordt geod uitgelegd en we worden goed gestimuleerd en gecoached.

Het eerste resultaat The Power Community

Naast de training bij the Power Community loop ik nog steeds twee keer in de week hard. Op dit moment 6,5 kilometer. Mijn doel is om dit te verhogen naar 8 kilometer. Daar ben ik nu mee gestart en ik heb 7,8 kilometer gehaald. Af en toe heb ik wat rustiger aan moeten doen, maar ik voelde dat ik krachtiger was. Zou dat nu al komen door 2 keer krachttraining bij The Power Community? Ik weet het niet, maar ik ben wel trots dat ik 7,8 kilometer heb gehaald. Volgende week komen de coachingsgesprekken. Ik ben benieuwd. Jij ook?

The Power Community

Lees ook deze blogs

footer7
EllesInVerwonderLand
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.