Skip to Content

Coaching. Als je persoonlijke ontwikkeling aandacht nodig heeft.

Voel je je weleens alleen en weet je niet wat je moet doen? Wil je jezelf ontwikkelen, maar is er iets wat je tegen houdt? Ben je vooral moeder en mis je een stukje van jezelf? Herken je jezelf in deze vragen en houden ze je al een tijdje bezig? Dan is coaching wellicht iets voor jou. Een coach ondersteunt je bij het zoeken naar de antwoorden op je vragen. Je krijgt handvatten mee, waar je verder me kan. Het mooie is, het antwoord zit in jou, je herkent het alleen nog niet.

Ellesinverwonderland, coaching en begeleiding

Als je vaker de blogs van MamaScrapelle leest ken je mij waarschijnlijk van Lweethetwel. Vorig jaar heb ik wekelijks een blog geschreven over eerlijke en heerlijke producten. Het ging daarbij over gezond leven en eten in af en toe een hectisch huishouden. Vorig jaar ben ik ook gestart met een eigen coachingspraktijk, Ellesinverwonderland. Die naam heb ik niet voor niets gekozen. Daarover straks meer. In dit nieuwe jaar 2021 zal ik starten met een rubriek Coaching en Mindfulness. Op deze manier kan ik doen wat ik graag doe, mensen ondersteunen in de persoonlijke zoektocht die ze hebben. Ik zal dat niet alleen doen vanuit expertise. Bij het volgen van de opleiding heb ik ook zelf mijn zoektocht gehad en daarin belangrijke inzichten gekregen. Bovendien heb ik ook mijn eigen levenservaring. Dat neem ik mee in mijn werk als coach.

Nieuwsgierig blijven en jezelf verwonderen

Ik heb verschillende redenen voor de naam Ellesinverwonderland. De meest logische is de relatie met het boek Alice in Wonderland. Als kind al en nog altijd kan ik mij heerlijk verwonderen en nieuwsgierig zijn naar de afloop van een fantasierijk verhaal. Ik geloof erin dat ook in het werkelijke leven niets onmogelijk is. Belangrijkste is dat je in jezelf gelooft. Een tweede reden voor de naam Ellesinverwonderland is ontstaan tijdens mijn opleiding tot coach. Ik heb geleerd om niet uit te gaan van veronderstellingen, maar je te blijven verwonderen en nieuwsgierig te blijven naar het verhaal van een ander. Maar, ook naar de wereld om je heen. En zo werk ik dan ook als coach. Samen met jou de zoektocht aan te gaan. Op zoek naar antwoorden op de vragen die jij hebt. Je draagt het antwoord in je. Samen gaan wij dat vinden.

Wat is coaching?

Coaching is:

  • Mensen begeleiden in de persoonlijke vragen die ze hebben;
  • Zodat ze zelf een antwoord daarop vinden;
  • En daarna met een andere gemoedstoestand;
  • Hun weg in het leven kunnen vervolgen.

En over welke vragen gaat dit dan? Dat gaat bijvoorbeeld over eigen waarde, zelfvertrouwen. Over een goede balans tussen werk en privé. Over balns vinden tussen vrouw zijn en moeder zijn. Kort gezegd gaat coaching uiteindelijk om (een stukje van) jezelf weer terug te vinden als je die verloren bent.

Coaching

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het vermogen om je bewust te zijn van wat er is, op het moment dat het er is. Leven bij de dag in feite, in het moment. Leven zonder oordeel. Te accepteren hoe het is, zonder dat te willen veranderen. Stil te staan bij je emoties. En daar met mildheid, ook voor jezelf naar te kijken. Uiteindelijk gaat het om meer aanwezig zijn in je lijf en meer focus. Niet op de automatische piloot leven, maar bewust. Mindfulness, wat aandacht of bewustzijn betekent werd door dr. john Kabat-Zinn geïntroduceerd. Het effect? Onder andere minder stress en minder piekeren.

Morgen moet nog komen.

Gisteren is al geweest.

Focus dus op vandaag.

Informatie, thema’s en vragen

Zoals gezegd zal ik de komende periode iedere week een blog schrijven over coaching en mindfulness. Het is fijn te weten welke thema’s jij belangrijk vindt. Als je mij dat wil laten weten kan dat. Graag zelfs. Onderwerp waar ik in ieder geval over zal schrijven is ‘aandacht voor jezelf’. Zeker in deze tijden van Corona. Daarnaast ook reviews van boeken, zoals je dat van mij gewend bent. Gericht op gezond leven, zoals Brain Balance van Charlotte Labee. Of blogs over over bijvoorbeeld De PowerCommunity. Want, denk niet dat ik als coach geen ondersteuning meer nodig heb. Ook een coach heeft coaching nodig. Zie de blog die ik vorig jaar schreef over veranderen. Groeien gaat met ups en downs. En het vraagt onderhoud en aandacht.

Coaching

Wil je meer informatie, heb je een korte hulpvraag of wil je door mij begeleid worden met coaching? Zie mijn website www.ellesinverwonderland.nl. Contact opnemen kan via info@ellesinverwonderland.nl

Ook van Elles in verwonderland

Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.