Groeien met ups en downs, verandering vraagt doorgaan.

Groeien met ups en downs is heel normaal bij veranderen. Daar ben ik deze week ook weer achter gekomen. De afgelopen drie weken heb ik verteld over mijn ervaringen bij The Power Community in Naaldwijk. Ongelofelijk wat ik de afgelopen weken al heb kunnen bereiken. Niet alleen fysiek (Body), maar ook in het krachtig voelen (Being). Deze vierde en laatste week had ik, na de stijgende lijn, even een dip. En natuurlijk valt daar ook iets positiefs uit te halen. Ik heb veel gehad aan mijn innerlijke kracht.

the power community

Balance zoek door Business, Groeien met ups en downs

Met veel plezier heb ik de afgelopen weken aan mijzelf gewerkt bij The Power Community in Naaldwijk. Met vooral een stijgende lijn en nu een dip. Op alle aspecten heb ik een verandering gemerkt: Being, Balance, Body. Business was wat meer op de achtergrond. Deze week kwam Business echter frontaal in beeld. Mijn balans (Balance) werd namelijk uitgedaagd door mijn werk (Business). Ik heb nogal de neiging om heel hard te werken, te hard. Hierdoor luister ik niet naar de waarschuwingsseintjes die mijn lichaam geven. En toen was het deze week weer eens een keertje te laat. Groeien met ups en downs.

Groeien met ups en downs

Hoe weer terug in Balans

Groeien met ups en downs. En hoe voelt dat dan? Mijn hersenpan doorgebrand. Mijn ogen staan scheel van vermoeidheid, mijn hoofd staat los van mijn lijf en ik heb hoofdpijn. Daarnaast het gevoel van teveel gegeten. Braakneigingen. En hoe krijg ik dat dan weer in balans? Mijn eerste neiging is om in bed te kruipen of op de bank te gaan liggen met de gordijnen dicht. En tegelijkertijd weet ik dat daar niet de oplossing ligt. Ik weet dat ik naar buiten moet. Totaal geen puf om te gaan hardlopen maar ik heb het toch gedaan. Vooral ook omdat ik weer helder wilde zijn voor het uitje met mijn dochter. We gaan samen Sea de Zee bezoeken bij Villa Zebra. Ik moet uit deze dip zien te komen. Hoe doe ik dat?

spiegelbeeld in plas

Groeien met ups en downs: Balance through Body

Met hardlopen. Tijdens het hardlopen kwam mijn hoofd weer op mijn lijf terecht. De eerste kilometer was zwaar. Ik dacht aan opgeven, maar ik heb het niet gedaan. Tijdens het lopen daalde de misselijkheid naar beneden totdat deze uiteindelijk was verdwenen. Ik zocht naar mijn eigen ritme. “Nothing breaks like a heart” galmt in mijn hoofd. En terwijl de regen uit de hemel valt hervind ik mijn kracht. Op de tweede helft van mijn route zet ik mijn benen krachtig neer. Meer in staat tot een leuk middagje met mijn dochter. En trots op mijzelf.

Mijn lichaam en geest zijn weer beter in balans. En natuurlijk weet ik dat het niet continu alleen resultaat kan zijn. Dat een traject met ups en downs gaat, maar na alle euforie is dit toch echt wel een dip. Wel wat belangrijks geleerd: ik ben zelf in staat om te groeien met ups en downs. Wel moet ik eerder luisteren naar de seintjes in mijn lijf.

Groeien met ups en downs

Ik ga verder

De afgelopen weken hebben mij goed gedaan. Ik zit en loop rechtop. Dat valt ook anderen op. Hierdoor kan ik krachtiger zijn. En wordt dus ook anders gereageerd. Veel resultaat geboekt op mijn doelen. Met groeien met ups en downs. Daarom heb ik besloten om nog verder te gaan. In ieder geval met het Ultimate programma en waarschijnlijk ook met het I AM programma. En ook dit traject zal met vallen en opstaan gaan, maar uiteindelijk zal ik er krachtiger uitkomen. Ik ben benieuwd!

L weet het wel
Delen is enorm lief

L weet het wel

Mijn naam is Elles. Onder de rubriek Lweethetwel plaats ik iedere zaterdag een blog over onderwerpen die te maken hebben met (h)eerlijke producten; gezond leven en eten. Met ook aandacht voor jezelf. De meeste mensen hebben een druk leven. Ik probeer het huishouden zo gestructureerd mogelijk te doen. Het huis is meestal een troepje, maar er zijn wel een aantal dingen die ik geregeld wil hebben, dat is boodschappen, (af)was en eten. Dit ook om rust te brengen in een hectisch leven. Ik kook graag, probeer graag nieuwe recepten uit. Recent minder vlees gaan eten. Vandaar deze vaste rubriek. En zo af en toe zal ook een van mijn collega-bloggers een blog plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.