Skip to Content

Being The Power Community, verander je reptielenbrein en vind je kracht

Deze week vooral het aspect Being bij The Power Community. Mijn derde week. Naast twee fysieke trainingen heb ik deze week ook een coachingsgesprek gehad. Dat ging vooral over het vinden van je eigen kracht. Het belang van zelf je eigenwaarde erkennen. En hoe je hierdoor weer meer Balans kan vinden. De resultaten van de fysieke trainingen vind ik nog steeds ongelofelijk. En dan bedoel ik niet alleen de fysieke resultaten. Lees meer in deze blog. Being bij The Power Community.

actief sporten

Samenwerking van Body en Being

Being bij The Power Community, je ‘zijn’. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. De fysieke trainingen helpen daar bij. Dat heb ik in de eerste week al gemerkt. Ik vind het heel bijzonder dat ik door die workouts mijzelf letterlijk opricht. Ik loop recht, ik zit recht. Mijn schoonheidsspecialiste vertelde zelfs dat ik nu eindelijk recht lig tijdens de behandeling. Ik ben haar enige klant die altijd scheef ligt. En nu blijkbaar niet meer. Het is vreemd om dit zo te ervaren. En tegelijkertijd is het heerlijk. Ik voel het zelf ook. Ik voel de kracht in mijn lijf en ik merk dat ik zonder enige problemen rechtop loop en zit. En dat is bij mij al jaren een probleem. Body werkt dus door in Being en ook andersom.

Being the Power Community

Verbeteren, maar ook voorkomen

Ik ben nu drie weken bezig met fysieke trainingen. Met al snel resultaat. Hoe kan dat nu? De workouts bij The Power Community zijn niet ‘zomaar’ workouts. Het lijkt heel simpel, maar is echt specifiek gericht op delen van je lijf, op conditie, op kracht. Dit werkt door in je hele wezen. In je Being dus. Bij The Power Community wordt deze week ook weer helder dat het draait om aandacht, ook voor blessures. Of eigenlijk het voorkomen daarvan. Mijn schouder kan ik beter gebruiken nu. Hierdoor ook voelbaar. Dit betekent dat ik aan mijn linkerkant dus een andere workout doe, gericht op meer kracht in mijn spieren. En twee dagen later was ook het beurse gevoel in mijn arm en schouder voorbij. Na bijna twee jaar pijn kan ik nu mijn schouder en arm weer volledig gebruiken. Ook dat geeft mij weer kracht.

Being the Power Community

The Power Community: Being en ons reptielenbrein

Wat het aspect Being betreft richt The Power Community zich op het reptielenbrein. Dit is het oudste deel van ons brein. Daarnaast gaat het ook over aannames. Zolang je blijft denken dat je bijvoorbeeld niet goed genoeg bent. Zal je dat ook zo blijven voelen. De achterliggende idee is dat als je je reptielenbrein gaat voeden met nieuwe gedachten, je ook anders over jezelf gaat denken. En dat ook gaat voelen en uit gaat stralen. Ik ben meer iemand die erachter wil komen waar mijn negatieve gedachten vandaan komen. Dan kan ik er iets aan veranderen. Bij The Power Community is de redenering dat Being ook kan veranderen als je je anders gaat gedragen. En dan komt de rest vanzelf. Uiteraard moet je zelf wel geloof hechten aan hoe je jezelf ziet. En dat Being wordt getraind bij The Powercommunity.

reptielenbrein

Being staat centraal bij The Power Community

Being the Power Community

Ook op het aspect ‘zijn’ heb ik een verandering bemerkt. Deze week heb ik voor het eerst duidelijk nee gezegd tegen een uitnodiging voor een late vergadering. Dat kan dus ook. Tijdens de coaching spreken we over vertrouwen en teleurstelling als equivalent. Over ervaringen uit het verleden die nog steeds van invloed zijn op hoe ik me nu voel. In het coachingsgesprek gaat het ook over moeilijke gesprekken. Met dierbaren, mensen die dicht bij mij staan. Lastig om die gesprekken te voeren. Dat werkt alleen als ik daar zelf klaar voor ben. Maar goed, als je ergens last van hebt zal je toch de confrontatie aan moeten gaan. Het lost zichzelf niet vanzelf op. Het begint bij mijzelf te zien zoals ik werkelijk ben. Op die manier kan ik in mijn kracht staan. Being is bij The Power Community dan ook het centrale aspect.

The Power Community Body, Being en Balance, doelen en resultaten

Mijn doel op het aspect Being is eigenlijk heel simpel: hou het simpel. Ik stel hoge eisen aan mijzelf. En uiteindelijk wordt dat helemaal niet van mij gevraagd. Vooral niet door de meest dierbare mensen om mij heen. Being heeft ook invloed op Balance; mijn balans. Op dat aspect wil ik meer doen wat ík wil doen. Niet wat ik dénk dat er van mij wordt gevraagd. Doelen voor Body heb ik vorige week aangegeven.

bos bloemen

Resultaten:

 • Nee gezegd tegen een late vergadering
 • Minder gewerkt op mijn vrije dag; eerst gedaan wat ik graag wilde doen.
 • Betere verdeling kinderen naar bed en koken (met mijn man)
 • Eens een keertje rustig op de bank de krant gelezen.
 • Geen pijn meer in schouder en arm.
 • 1 cm minder buikomvang (van 84 naar 83 cm).
 • hardlopen: van 6,5 kilometer naar 8,6 kilometer en nu 10 kilometer.
 • Gewicht: van 66 naar 66,5 kilo.
 • Strakkere buik.
 • Rechte houding.
 • Ik voel me krachtig.

Op naar volgende week

Ik ben trots op mijzelf. En dat kan ik nu zeggen omdat ik dat echt zo voel. Sowieso dat ik nu al 10 kilometer hard kan lopen. Maar, vooral het feit dat ik een rechte houding heb en mij krachtig voel. Ik weeg nu wel iets zwaarder, maar “spieren wegen meer dan vet”. Benieuwd naar wat mij volgende week weer gaat brengen!

Being the Power Community
EllesInVerwonderLand
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.