Skip to Content

Brain Balance -een boek van Charlotte Labee

Paar dagen regen gehad en de volgende dag een boekpresentatie van Brain Balance in de open lucht. Wat gaat dat worden? Maar… wat een geluk! Het was prachtig weer en in een mooie, warme setting werd dinsdagmiddag 10 september het boek van Charlotte Labee gepresenteerd: ‘Brain Balance’. Interesse om in 60 dagen je hersenen op volle kracht te zetten? Lees hoe warm, kleurrijk en heerlijk de boekpresentatie was en volg mijn blog de komende tijd. Wel nog 3 maanden wachten, maar ik ga  het model van Charlotte Labee uitproberen.

Naar de presentatie Brain Balance: hoe gezond zal het zijn?

Nadat ik te lang achter de computer had gezeten voelde het alsof ik in een vissenkom rondliep. Samen met mijn dochter (6) ging ik naar de boekpresentatie ‘ Brain Balance ’. Het boek had ik nog niet gekregen, dus het was gissen naar de inhoud. Duidelijk was dat het om gezond eten ging en dat dit van invloed is op je hersenen. Dat is op zich een logisch verhaal. Ik was nieuwsgierig naar het soort eten. Ik ben op zich groot voorstander van gezond eten, maar het wijzertje moet ook weer niet te ver doorslaan. Het moet ook wel leuk blijven, niet dat je alleen nog maar op een slablaadje mag kauwen.

Fijne ambiance

Op de picknick aangekomen. Wat een heerlijke ambiance, warm en gezellig. Charlotte had ook familie, vrienden en bekenden uitgenodigd voor haar boekpresentatie. Het voelde alsof ik daar onderdeel van was. Charlotte Labee heeft in ieder geval de gave om je op je gemak te laten voelen. Ook voor de kinderen was goed gezorgd, met een speciaal plekje om te spelen. Het boek werd overhandigd aan drie vrouwen, waaronder Yvette Broch. Die paar uur tijdens de picknick in de open lucht had mij wel geholpen om weer een helder hoofd te krijgen. Na een tijdje buiten met gezond eten, Brain Balance food, in een warme sfeer kon ik weer letterlijk aarden. Dat was sowieso erg prettig! Mijn brein was in ieder geval weer in balans.

Brain Balance food, wat is het

Wat is Brain Balance food? Noten, verschillende kleuren groenten (want iedere kleur representeert een andere phytonutrient), vooral wortels, eiwitten, natuurlijke suikers, vezels, water, blauwe bessen, avocado, havermout.  Al het eten kon uitgeprobeerd worden. Meelwormen en sprinkhanen werden nog niet veel gegeten, maar voor de rest kregen de hapjes, drankjes en ijsjes gretig aftrek. Natuurlijk allemaal gezond. Mijn dochter (6) heeft twee ijsjes gegeten. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze vond ze heerlijk. Hou het merk ‘Gigi’ in de gaten, want dat gaat het zeker goed doen in de supermarkten. Al was het alleen al door de spirit van de jonge ondernemers die hier achter zitten. Charlotte Labee gaf hen deze dag de kans om hun producten te presenteren.

Golden Growth Model

Maar, waar gaat het nu uiteindelijk om met brain balance? Charlotte Labee heeft een model ontwikkeld, het Golden Growth Model. Dat model helpt je in 6 stappen om in 60 dagen op eenvoudige en toegankelijke manier structureel te veranderen.  In mijn eigen woorden: meer aandacht voor jezelf en de juiste keuzes maken zodat je je gezond en beter voelt. En dat gaat overigens niet alleen over eten. Het gaat ook over het doorbreken van bestaande patronen en het beperken van stress. Kort gezegd: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Persoonlijke ervaring van Charlotte Labee

Charlotte Labee geeft ook lezingen. Als je de kans krijgt zou ik er zeker naartoe gaan. Ze spreekt uit persoonlijke ervaring en maakt er geen probleem van dat het nog niet zo heel lang geleden niet goed met haar ging. Uit die periode is uiteindelijk dit boek brain balance voort gekomen. Ze wil graag ook andere mensen laten zien dat het anders kan.  Ik vind het sowieso knap dat je open bent over een moeilijke periode in je leven, je daar een positieve wending aan kan geven door een methode te ontwikkelen, een boek te publiceren en een geweldige boekpresentatie neer te zetten. Ze heeft het boek ook in eigen beheer uitgebracht, dus complimenten.

En het boek?

Het boek brain balance heb ik al een beetje doorgebladerd en het ziet er benaderbaar uit. Vanuit het persoonlijke verhaal geschreven. Aan de binnenkant van de voorkaft staan ook tips hoe je het beste kan studeren. Het lijkt simpel, maar het is zo simpel niet om dingen gestructureerd op te schrijven. Snel lezend zag ik ook wat dingen die mij bekend voorkomen van de coachopleiding die ik heb gevolgd. Het maakte mij nieuwsgierig. Bovendien ik heb Charlotte Labee beloofd dat ik haar boek zou lezen en mijn reactie zou sturen. Dat ga ik dus sowieso doen. Ik ben benieuwd! Kost in ieder geval 60 dagen… De eerste druk is al uitverkocht. Dus, geduld zal er sowieso betracht moeten worden.

Uitgever: Charlotte Labee | september 2019 | 9789083012902 | meer informatie vind je hier | als ebook wel direct beschikbaar.

Lees ook deze blogs:

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.