Aquabeads een nieuwe verslaving van onze dochter

Op vakantie nam ik een klein setje met Aquabeads mee. Dochterlief speelde er mee en vond het erg leuk, maar helaas was het meegebrachte kleine set ook zo weer op. Gelukkig stond er bij terugkomst van de vakantie nog een grote set op haar te wachten!

Aquabeads wat is dat?

Aquabeads zijn kleine harde balletjes die door toevoegen van water aan elkaar blijven plakken. Sommige merken verkopen ze onder de term waterparels, alleen vind ik die term meer passen bij zachte balletjes die zich opzuigen met water. De verschillende nepmerken zijn ook bij Ali te koop, maar de kwaliteit hiervan is duidelijk minder zoals je al kon lezen in de blog van Kelly.

Tijdens de lockdown periode werd er hier in huis veel met ministeck en met strijkkralen gewerkt, met als nadeel dat ik vaak moest helpen. Of zoeken naar de juiste vorm, of helpen met verkeerd geplaatste ministeck er weer uit te krijgen en met de strijkkralen moest ik dus aan de slag met strijken. Daar heb ik sowieso een hekel aan, maar met strijkkralen is dit nogal een precisiewerk om er voor te zorgen dat je niet te lang heet strijkt omdat anders de vorm ook smelt.. Ja al meerdere keren gebeurd.

Maar Aquabeads kunnen de kinderen dus helemaal zelfstandig doen! Met de Flip Tray kunnen de kinderen super makkelijk hun werkje omklappen, waardoor ze niet hoeven te wachten tot hun werkje droog is. Jippie!

Alleen knutselen

Nu ben ik zo’n moeder die zelf spelen en zelf vermaken heel erg stimuleert, maar heb ik een dochter die graag aandacht krijgt. Samen spelen, om hulp vragen is veel leuker dan zelf proberen of alleen spelen. Maar wat mij dus enorm deed verbazen is dat ze met de aquabeads uren achter elkaar zoet was.
In de verpakking zaten een paar voorbeelden waar ze mee aan de slag kon gaan.

Aquabeads

Maar toen kwam de dag dat de Aquabeads op waren. Het huis was nog net niet te klein. Aangezien ze haar gemaakte werkjes ook gul deelde met vriendinnen en familie en ook haar vriendinnen zelf er mee liet spelen en hun gemaakte werkjes mee naar huis liet gaan keken manlief en ik elkaar eens even goed aan.

Nog meer Aquabeads en voorbeelden

Aquabeads

We bestelden bij Bol nog maar een doos met 2400 Aquabeads kralen en een doosje met ruim 100 voorbeelden zodat mevrouw er weer even tegenaan kan!

Al zagen we ook nog veel meer andere doosjes met leuke voorbeelden en mooie kleuren parels!

Aquabeads

Op de website van Aquabeads kun je heel veel patronen gratis downloaden! Er zijn voorbeelden voor beginners, gevordenen en experts en je kunt op thema zoeken.

Aquabeads

Maar als je je printer geen overuren wil laten draaien kun je ook gewoon, net als wij, een patroonvellen set kopen!

Collectie

De Collectie van Aquabeads is echt heel groot! Er zijn complete starterstudio’s en wat kleinere sets. Sets met gewone kleuren, pastelkleuren, en met glitters. Ook kun je navulling aanschaffen op kleur. Ideaal!

Hieronder een paar sets die bij onze dochter op haar verlanglijstje staan:

Ken jij Aquabeads al? Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

5 reacties

  1. Ik heb ook een hekel aan het strijken van strijkkralen, het gaat vaak mis. Maar die aquabeads die mijn zoon ooit kreeg, werd een grote kleverige bende die afgaf. Maar als ik dit zo lees, vraag ik me af of hij wel een goed merk heeft gekregen destijds. Hebben jullie echt nooit gedoe met dat natspuiten van de beads?

    • Nee echt nooit, mijn dochter doet het helemaal zelf en het werkt goed. Ze vraagt zelfs nooit om hulp dus echt oprecht kindvriendelijk en zelfstandig te doen!

  2. Dit lijkt me erg leuk voor mn dochter van bijna 4. Heb je ook een linkje van die mega doos welke je dochter op de foto vast heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.