De coolste touwfiguren – een jeugdsentiment

In dit boekje vind je een heleboel touwfiguren om te maken. Samen of alleen. Elk spelletje wordt stap voor stap met duidelijke tekeningen uitgelegd. Je kunt dus meteen beginnen. Veel van deze touwspelletjes zijn trouwens bekend over de hele wereld! Van de indianen in Noord-Amerika tot de Maori’s op Nieuw-Zeeland; overal maken ze de coolste touwfiguren!

de coolste touwfiguren

Wat heb je nodig voor de coolste touwfiguren?

Voor de coolste touwfiguren heb je behalve dit boek alleen een stuk touw nodig. De lengte staat eigenlijk nergens omschreven. Maar ik gebruikte een veter van een oude hardloopschoen van mezelf en dat bleek een goed speelbare lengte. Gebruik bij voorkeur een zacht stuk touw. Want het afgelopen half jaar hebben je handen al veel te verduren gekregen door al dat gewas en de nodige doses handdesinfectie! Naast touw heb je natuurlijk dus ook handen nodig. Dat kunnen kinderhanden zijn, of die van volwassenen. Want dit leuke spel kan dus door iedereen gespeeld worden! Ook zelfs samen, des te leuker.

Een touw knopen

touw knopen
de coolste touwfiguren

Hoe ging dat ook alweer? Zo’n touw knopen? En welke startposities zijn er? Gelukkig wordt alles in dit boekje stap voor stap goed beschreven en staan er veel duidelijke plaatjes bij. Want de laatste keer dat ik dit de coolste touwfiguren maakte, was toch zeker wel meer dan 30 jaar geleden volgens mij. De namen waren al aardig weggezakt, maar toen ik ‘Kop en schotel’ las, wist ik zelfs nog uit mijn hoofd hoe die ging! Mijn zoontje van 3 jaar begon met de Kattenwieg, dat klonk hem wel leuk in de oren. Maar toen dit nog best lastig bleek te zijn, besloot hij heel slim dat hij het touw daarvoor beter gewoon aan de katten kon geven (hahaha)!

Leuk om dit weer eens te doen! (Laatst ging ik trouwens ook al heerlijk terug in de tijd met Buiten spelen.) Welke van de coolste touwfiguren ken jij zelf nog van vroeger?

de coolste touwfiguren
de coolste touwfiguren

Specificaties ‘De coolste touwfiguren’:

de coolste touwfiguren

Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas | Aanbevolen leeftijd: 4 – 90 jaar | meer informatie vind je hier

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

10 Responses

 1. Heel leuk ! We hebben thuis al zo’n touw maar verder als kop & schotel en de eifeltoren komen we niet

 2. Oh wat leuk! Dat speelden we vroeger heel vaak. Ik ben benieuwd of een van de vier hier in huis dat ook leuk zal vinden. Ik doe graag mee voor het boekje.

 3. Wat een leuke prijs, mijn dochter heeft zo’n touwtje. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar oma kende er nog een paar van vroeger. Kunnen mijn dochter en oma gezellig samen nieuwe figuren proberen te maken. En dan kan ik mij er misschien ook aan wagen ?. (Kan ik misschien nog een beetje indruk maken op een paar kleuters uit mijn klas?)

 4. wat grappig, dit deed ik inderdaad ook toen ik jong was maar ik kan er nu geen touw meer aan vastknopen 😉
  Ik denk dat onze meiden dit graag zouden willen uitproberen.

 5. Dit is een touwspelletje dat ik 65 jaar geleden ook speelde met mijn vriendinnetjes.
  Ben zelf de meeste weer vergeten, dus moet die even weer oefenen.
  Leuk dat daar nu een boekje over is.
  Lijkt mij leuk om dat mijn kleinkinderen ook te leren.
  Heb om privéredenen geen facebook en instagram, maar volg wel op bloglovin.
  Hoop mee te mogen loten.

 6. Ja dit deed ik veel vroeger en toevallig heeft mijn jongste zoon nu zo’n touw ergens gevonden, bij oma ofzo. Dus dit lijkt me erg leuk voor hem!

 7. Ik herinner me alleen de Eiffeltoren nog. Mijn dochter zal dit wel leuk vinden, daarom loot ik graag mee!

 8. Wat een leuk boekje, veel verder dan het kopje en de parachute komen we hier niet, juist voor mijn dochter is dit erg leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.