Skip to Content

Etherische olie boek een handig en praktisch boek

De wereld van etherische oliën is booming! Steeds meer mensen raken overtuigd van de kracht van deze olie. Ik ben zelf geurgevoelig, merk dat bepaalde geuren een bepaald effect bij me hebben. Een reactie zoals rustig worden maar ook herinneringen die verankert zitten bij een geur. Ik geloof in de kracht die natuurlijke producten kunnen bezitten. Maar denk nou niet automatisch dat alles uit de natuur goed en veilig is. Ga je beginnen in de wereld van etherische oliën dan is het goed om de juiste informatie te hebben. Het praktisch Etherische olie boek is perfect hiervoor.

Praktisch etherische olie boek, Een handig boek voor gebruik van etherische olie. zelf etherische olie maken, aromatherapie handboek

Etherische oliën boek

Er zijn veel verschillende soorten etherische oliën te koop. En als je nieuw bent in die wereld denk je al snel goed te doen aan bepaalde merken. Helaas zit er veel verschil in. Je hebt chemische die in een fabriek gemaakt worden en natuurlijk verkregen. De chemische zijn goedkoper maar wil je echt laten staan als je het gaat gebruiken voor je gezondheid. Het proces van natuurlijk verkrijgen is heel kostbaar. Vaak is er heel veel nodig om een klein beetje geconcentreerde olie te krijgen. Dat verklaart ook meteen de prijs.

Dat gebruiken van etherische olie kan op verschillende manieren:

  • In een diffuser
  • In verzorgingsproducten op huid en haar of voor schoonmaken
  • Oraal, inname

Een diffuser werkt door middel van supersonische trillingen. Je voegt wat druppels olie toe aan water en je diffuser gaat geruisloos trillen. Daardoor ontstaat er een soort van koude damp die de geur en olie verspreid. Verzorgingsproducten kan je kopen of zelf maken en bij inname moet je heel alert zijn. Ik heb hier zelf (nog) geen ervaring mee. Het praktisch etherische olie boek legt duidelijk aromatherapie uit en gaat dieper in op deze mogelijke manieren. Lees je hoe dan ook eerst in alvorens te starten.

Kokosolie Praktisch etherische olie boek, Een handig boek voor gebruik van etherische olie. zelf etherische olie maken, aromatherapie handboek
Kokosolie – aromatherapie

Etherische olie boek

Gelukkig zijn er steeds meer boeken, onderzoeken en juiste informatie over etherische oliën te vinden. Voorheen was je aangewezen op een stuk minder toegankelijke informatie. En zijn er bepaalde merken van olie die alleen het eigen merk gebruik stimuleren. Dit praktische etherische olie boek is een fijn en helder boek. De taal leest fijn weg, de informatie is compleet en de vormgeving/illustraties zijn duidelijk en simpel.

Het etherische olie boek laat je kennismaken met de vele positieve eigenschappen hiervan. Het is niet alleen een natuurlijk middel om geest en lichaam gezond te houden maar je kan er nog veel meer mee doen. Verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen kan je ook prima ermee maken.

Met dit praktische etherische olie boek ga je zelf makkelijk aan de slag met talrijke bereidingen. Maak bijvoorbeeld een hoestbalsem of wasdrogerdoekjes met lavendel. Maar denk ook aan vaatwaspoeder of afwasmiddel. Kom meer te weten over de kwaliteit van olie, de basisbenodigdheden en hoe je het beste kan mengen. Overal staat duidelijk bij vermeld vanaf welke leeftijd het is en of het geschikt is voor zwangere vrouwen. Want nogmaals, etherische oliën dienen juist gebruikt te worden!

Dit boek bevat 10 portretten van basisoliën. Dertig portretten van etherische oliën en meer dan 90 bereidingen! Dompel je onder in de wereld van etherische oliën. En ervaar de helende effecten ervan op je lichaam, geest en woning. Ik vind dit etherische olie boek een heel fijn en duidelijk boek om te hebben.

Praktisch etherische olie boek, Een handig boek voor gebruik van etherische olie. zelf etherische olie maken, aromatherapie handboek

Specificaties praktisch handboek etherische oliën

Auteur: Christina Anthis | Uitgever: Deltas | juni 2020 | 168 pagina’s | 9789044757262 | Meer informatie vind je hier*

Lees ook deze blogs

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jolijn

Thursday 27th of August 2020

Tof! Ik ben erg benieuwd en maak graag kans (: Hiervoor heb ik ook de extra stappen gedaan.

Delicia

Wednesday 26th of August 2020

Vroeger heb ik veel baat gehad bij aromatherapie. Maar later heb ik ook eens een wat minder fijne uitwerking gehad door onjuist gebruik van oliën. Ik besefte me toen pas dat er zoveel kracht uit te halen viel! Sindsdien ben ik erg voorzichtig en raadpleeg ik steeds veel verschillende bronnen voordat ik een kwaaltje wil gaan bestrijden met (etherische) oliën. Wat zou het toch makkelijk zijn om voortaan gewoon even snel dit boek erbij te kunnen pakken!

Sharon de Ridder

Tuesday 25th of August 2020

Ik maak graag kans, om zo mijn dochter te helpen rust in haar hoofd te vinden :)

Manuel

Saturday 22nd of August 2020

Geur is bij mij nog sterker dan muziek! Een bepaalde geur kan veel herinneringen naar boven halen. Ik zou er graag meer over weten en maak dus graag kans op deze mooie prijs!

Gonny

Friday 21st of August 2020

Daar zou ik heel graag wat meer over lezen. Heb verschillende oliën in huis. Maar doe er eigenlijk niets mee. Ik volg je op FB en IG gonny_aarts

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.