Edelstenen en aromatherapie – een ondersteuning voor balans

Het is al weer ruim 6 maanden geleden dat ik mij niet lekker begon te voelen. Ik was huilerig, ontzettend moe en sloot mezelf het liefst op in huis met de gordijnen dicht, zittend, met een beschermend dekentje om mij heen, op de bank. Mijn laptop was niet meer mijn grootste vriend, Netflix wel. Ik kon niet meer. 4 dagen niks doen om 3 dagen te kunnen werken het ging niet. Een ziekmelding met de diagnose Burn-out volgde. Gelukkig schijnt er weer licht in mijn tunnel. Mede door de kracht van Edelstenen en aromatherapie.

Edelstenen en aromatherapie

Burn-out

Ik schreef al meerdere blogs over mijn Burn-out en de hulp van wandelcoaching en verbonden ademhaling. Nog altijd ben ik nog niet volledig hersteld. Dat klinkt misschien alsof ik niet tevreden ben over hoe het loopt. Dat is niet zo, ik ben in balans. Ik werk nu 2 keer 5 uur op school. Probeer 1 keer in de week actief te zijn door sporten of een stevige wandeling of fietstocht. En nee dat lukt niet altijd, maar het is wat het is. Ik draag edelstenen en aromatherapie op mijn huid en voel me goed. Natuurlijk ben ik er nog niet, maar ik ben de goede weg aan het bewandelen en dat is veel belangrijker dan zo snel mogelijk weer fulltime te kunnen werken en studeren.

Luisteren naar de signalen van mijn lichaam, ze herkennen en erkennen is heel erg belangrijk in dit proces. Afgelopen dinsdag begon ik na 4,5 uur werk te gapen en wat te zuchten. Mijn lichaam was er klaar mee. Ik rekte dit nog een beetje, met rust, om toch 5 uur aanwezig te zijn op het werk. Ik deed dan wel niet veel meer, maar was wel aanwezig. Ook dit hoort erbij, je lichaam en geest moeten ook weer wennen aan alle prikkels. Dus ik zei tegen mijn lichaam ( in mijn hoofd) Ik hoor je, we blijven nog 15 minuten zitten en dan gaan we lekker naar huis. Positief denken en praten, gevoelens benoemen is een belangrijk leerproces geweest voor mij.

etherische oliën en edelstenen bij burn-out

Aromatherapie voor hoogsensitieve personen

Iets waar ik veel aan heb is het gebruik van edelstenen en aromatherapie. Thuis in mijn diffuser gebruik ik graag Relax olie van Chi of Zen & Silence van Happy Home. Twee heerlijke blends waar ik rustig van word. Ook in mijn hoofd is het niet een warboel van gedachtes maar kan ik mij steeds beter concentreren.
In de tas van mijn werk heb ik een speciale roller zitten. Grounding heet deze, speciaal voor hoog sensitieve personen.
Ja ook dat heb ik geleerd de afgelopen maanden, ik heb niet alleen A.D.H.D. maar ben ook H.S.P. wat een afkortingen inderdaad.
Speciaal op dagen dat ik veel prikkels mee kan krijgen gebruik ik deze roller. Het helpt mij om weer met beide voeten op de grond te staan, terug naar de energie van de aarde. Ik doe de roller op mijn kruin, achter mijn oren en op mijn polsen.


Je kunt hem ook ’s nachts gebruiken en dan is het fijn om hem onder je voeten te rollen. Voor als je last hebt van malende gedachten bijvoorbeeld.

Gouden driehoek met edelstenen

Ik noemde het al ik gebruik edelstenen en aromatherapie op mijn huid. Ik heb verschillende armbanden en kettingen met edelstenen. Zoals maansteen, oranje calciet en hematiet. Daarnaast heb ik edelstenen in huis liggen. Naast mijn bed rozenkwarts en in de woonkamer ook een heel aantal.

Sinds kort heb ik hier ook een gouden driehoek liggen. Dit is een driehoek van edelstenen van Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Apart hebben deze edelstenen al prachtige werkingen, maar samen vormen ze een krachtige gouden driehoek.

Amethist opent het derde oog en helpt je geest te kalmeren. Het straalt pure vrede en rust uit.

Bergkristal is gevuld met licht en zet negatieve energie om. Hij brengt evenwicht in lichaam en geest.

Rozenkwarts is de liefdessteen. Het helpt je jezelf lief te vinden en jezelf te accepteren. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de romantische-, platonische- of goddelijke liefde.

Door deze 3 krachtige edelstenen in een driehoek te leggen versterken ze elkaars werking.

Edelstenen en aromatherapie

Door het gebruik van edelstenen en aromatherapie ben ik bezig met mindfulness. Als ik ga mediteren zet ik altijd een rozenkwarts naast mij neer en de diffuser staat aan met een mooie olie om mij te helpen ontspannen.

Gebruik jij thuis ook edelstenen en aromatherapie ?

Winactie edelstenen en aromatherapie

winactie

Vind jij deze set die ik heb ontvangen ook zo mooi? Ik mag een set weggeven! Laat dus snel een reactie achter waarom jij mee wil doen en voor wie.

 • Gefeliciteerd Milou

Winnaars worden gemaild en dit wordt aangegeven op Facebook en Instagram. Reageer binnen 3 dagen anders zijn we genoodzaakt iemand anders uit te loten.

Footer2 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

53 Responses

 1. Ik heb zelf eens een hele goede ervaring gehad met de maansteen. Na het bovenstaande gelezen te hebben doe ik graag mee voor onze dochter daar ze nogal hoog sensitief is.

 2. Wow even schrikken maar ik zie veel overeenkomsten en ben dus enorm geïnteresseerd in het effect hiervan op mijn gezondheid. Ik doe dus graag mee! Ik volg Ingrid al en ga jou zeker ook volgen!

 3. Wat een mooie set ik doe graag mee, mijn man heeft veel stress door zijn werk,
  wat innerlijke rust kan hij wel gebruiken.

 4. Deze hooggevoelig persoontje raakt geregeld overprikkeld .
  Kan wel wat hulp om te ontstressen goed gebruiken

 5. Wat een super leuke winactie ! Ik doe heel graag mee voor mezelf . Ik ben 2 jaar verlaafd geweest en nu ben ik 1 jaar clean en heb een hele mooie dochter van 3 maanden . Ik heb in de kliniek waar ik gezeten heb ook ontspannings therapie gehad wat heel erg helpt . Maar deze set wil ik natuurlijk ook heel graag proberen dus ik wil heel graag winnen.

 6. Wat mooi dat je dit met ons hebt gedeeld. Het is voor mij heel herkenbaar. Ik kan er inmiddels ook beter mee omgaan en kan zeker wel wat steun en gronding gebruiken.

 7. Ik pik veel energieen van anderen op en kan daarom wel een beetje extra steun en gronding gebruiken .

 8. Ik doe heel graag mee. Als HSP-er ben ik op zoek naar natuurlijke middelen om beter in mijn vel te zitten. Onze dochter is op het gymnasium begonnen dit jaar. Doordat ze een jonge leerling is, is ze pas 11 jaar. Ik merk dat ze het zwaar heeft, wil niet falen. Ik hoop haar met zo’n roller wat meer rust in haar hoofd te geven

 9. Ik loot graag mee. Kan het zelf goed gebruiken. Ik loop ook met klachten. Wie weet kan dit mij verzachten

 10. Ik doe heel erg graag mee. Dit jaar non stop ziek geweest. Van het ene ging ik naar het andere. Slaap hierdoor al maanden slecht.
  Ik doe ontzettend graag mee. Ook op insta!

 11. Oh, wat een gave prijs. Ik wil super graag winnen. Ik wil het super graag uitproberen. Komt goed van pas!

 12. Wat een super leuke winactie.
  Ben me aan het oriënteren met oliën, merk dat het me rust geeft en ook me dochter die hoog gevoelig is. Dus super leuk om te gaan gebruiken

 13. hallo, ik zou het setje heeeeeeeeeeel graag willen en dan voor mijn dochter soms gaat ze naar guasha therapie want heeft geregeld migraine dus voor haar misschien dit te proberen??!!

 14. Ik doe graag mee voor mezelf. Sinds Corona en thuiswerken krijg ik geen rust meer. Ik loop ondertussen op mijn tandvlees en kan wel wat hulp gebruiken.

 15. Mooi! Ik hou hier echt van en ik weet zeker dat met het drukke leven van/met mijn 3 pubers deze stenen en olie heel goed van pas zullen komen 😉

 16. Wow, ik zou dit heel graag willen winnen! Altijd tijdens mijn schoolwerk kan ik mij slecht concentreren en ben ik te chaotisch. Dit zou mij daar echt bij kunnen helpen, zeker om het laatste jaar te halen!

 17. Heel egocentrisch, maar eigenlijk ook weer niet kies ik voor mijzelf om dit fantastische pakket te winnen! Selfcare… ik ga er steeds meer aan wennen!😘 Fingers crossed 🍀

 18. Ik loot ook graag mee voor deze mooie set, ik kan wel wat balans gebruiken.

  Ik volg jou en Ingrid via Instagram (Truusje26, jouw bericht geliked) en jou via Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 19. Sinds juni zit ik helaas ook thuis met een burnout. Ik herken de klachten die je omschrijft en worstel heel erg met het ‘niet meer kunnen’ van bepaalde dingen die ik voorheen zo deed. Zou graag eens dit willen proberen om te kijken of dit mij verder kan helpen als steuntje.

 20. Mijn dochter is hoog sensitief en autistisch. Ik denk dat dit haar wel zal helpen. Het is haar soms echt allemaal teveel en we zoeken al hulp in de alternatieve hoek zoals mindfullness en homeopathie en osteopathie.

 21. Dit zal mij en mijn zoon goed doen; beiden hoogsensitieve personen. We pikken veel (te veel) van onze omgeving op… Mooi om hiermee de scherpe randjes weg te kunnen nemen!

 22. Ik maak graag kans. Ik ben hier erg nieuwsgierig naar, en of het iets voor mij kan doen. Mijn stressniveau is de laatste tijd behoorlijk hoog…

 23. Hoi Ellen, ook ik heb een burn-out gehad en ben daarvan nog steeds wel aan het herstellen maar heel erg aan de beterende hand. Zeker nu ik ook een traject met een HSP coach heb om te leren omgaan met mijn HSP en mijn grenzen te leren kennen. Ik weet nu sinds ongeveer 5 maanden dat ik een HSP-er ben en daarom lijkt dit pakket mij heel fijn. Wat extra ondersteuning hebben kan nooit kwaad.

 24. Wat een fijn en zeer toepasbaar zou dit zijn voor mijn dochter. Die kan zeker weten wel rust en balans gebruiken, helemaal nu haar zoontje al meer dan 3 weken in het ziekenhuis ligt, brengt dit heel veel stress met haar mee!!!

 25. Dit zou ik heel graag willen winnen. Tijdens deze pandemie ben ik ook tot de conclusie gekomen dat ik HSP ben, alle rust en verminderde prikkels hebben me zoveel goed gedaan dat er eindelijk ruimte was om mijn dieper liggende problemen aan te pakken. Ik ben het afgelopen jaar ontzettend gegroeid, maar heb nu wel moeite om mee te komen in de maatschappij die beetje bij beetje opengaat. Ik heb een mooie diffuser staan en ben heel erg benieuwd naar de producten die jou zo goed doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.