Skip to Content

Edelstenen combinatie etherische olie – een ondersteuning voor balans

Het is al weer even geleden dat ik mij niet lekker begon te voelen. Ik was huilerig, ontzettend moe en sloot mezelf het liefst op in huis met de gordijnen dicht, zittend, met een beschermend dekentje om mij heen, op de bank. Mijn laptop was niet meer mijn grootste vriend, Netflix wel. Ik kon niet meer. 4 dagen niks doen om 3 dagen te kunnen werken het ging niet. Een ziekmelding met de diagnose Burn-out volgde. Gelukkig schijnt er weer licht in mijn tunnel. Mede door de kracht van edelstenen in combinatie met etherische olie.

Edelstenen en aromatherapie

Wat is een Burn-out

Ik schreef al meerdere blogs over mijn Burn-out in 2021 en de hulp van wandelcoaching en verbonden ademhaling. Met de kracht van edelstenen in combinatie met etherische olie op mijn huid en voelde ik me goed. Maar ik zal niet liegen het was een lange weg!

Een burn-out is een aandoening die wordt veroorzaakt door langdurige en overmatige stress op het werk of in het dagelijks leven. Het kan leiden tot een gevoel van uitputting, cynisme en verminderde prestaties op het werk. Het is belangrijk om op te merken dat een burn-out niet hetzelfde is als stress. Stress kan worden veroorzaakt door een tijdelijke situatie, terwijl een burn-out meestal het gevolg is van langdurige stress.

Een burn-out kan zich op verschillende manieren manifesteren, maar enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Uitputting: vermoeidheid die niet verdwijnt, zelfs niet na een goede nachtrust.
  • Emotionele uitputting: gevoelens van leegheid, hulpeloosheid of hopeloosheid.
  • Verminderde prestaties: moeite hebben met concentreren en het afmaken van taken.
  • Cynisme: een negatieve, afstandelijke houding ten opzichte van werk, collega’s en het leven in het algemeen.
  • Verhoogde prikkelbaarheid: sneller boos worden of geïrriteerd raken.

Burn-outs kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder werkdruk, deadlines, een slechte werk-privébalans, een slechte werksfeer, gebrek aan controle over het werk, of een gebrek aan steun van collega’s of leidinggevenden. Het kan ook worden veroorzaakt door externe factoren, zoals ziekte, relatieproblemen of financiële zorgen.

Burn-out voorkomen

Om een burn-out te voorkomen, is het belangrijk om stress te verminderen en gezonde coping-mechanismen te ontwikkelen. Dit kan onder meer het beoefenen van meditatie of mindfulness, regelmatig sporten, gezond eten, genoeg slaap krijgen en voldoende ontspanningstijd inplannen.

Als u vermoedt dat u een burn-out heeft, is het belangrijk om hulp te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door het bespreken van uw symptomen met uw huisarts of door contact op te nemen met een geestelijke gezondheidsprofessional. Zij kunnen u helpen bij het ontwikkelen van een behandelplan dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. Het kan onder meer bestaan uit het nemen van rust, het volgen van therapie, of het maken van aanpassingen in uw werk of levensstijl om stress te verminderen en uw welzijn te verbeteren.

Luisteren naar je lichaam en het gebruik van edelstenen in combinatie met etherische olie hebben mij er bovenop geholpen!

Afgelopen dinsdag begon ik na 4,5 uur werk te gapen en wat te zuchten. Mijn lichaam was er klaar mee. Ik rekte dit nog een beetje, met rust, om toch 5 uur aanwezig te zijn op het werk. Ik deed dan wel niet veel meer, maar was wel aanwezig. Ook dit hoort erbij, je lichaam en geest moeten ook weer wennen aan alle prikkels. Dus ik zei tegen mijn lichaam ( in mijn hoofd) Ik hoor je, we blijven nog 15 minuten zitten en dan gaan we lekker naar huis. Positief denken en praten, gevoelens benoemen is een belangrijk leerproces geweest voor mij.

etherische oliën en edelstenen bij burn-out

Natuurlijke medicatie hoogsensitiviteit met aromatherapie

Iets waar ik veel aan heb is het gebruik van edelstenen in combinatie met etherische olie. Thuis in mijn diffuser gebruik ik graag Relax olie van Chi* of Zen & Silence van Happy Home* Twee heerlijke blends waar ik rustig van word. Ook in mijn hoofd is het niet een warboel van gedachtes maar kan ik mij steeds beter concentreren.
In de tas van mijn werk heb ik een speciale roller zitten. Grounding heet deze, speciaal voor hoog sensitieve personen.

Wat is hoogsensitiviteit?

Ja ook dat heb ik geleerd de afgelopen maanden, ik heb niet alleen ADHD maar ben ook een HSP.

Hoogsensitiviteit is een term die wordt gebruikt om een eigenschap te beschrijven waarbij mensen meer gevoelig zijn voor externe prikkels zoals geluid, geuren, emoties van anderen en andere omgevingsfactoren dan anderen. Mensen die hoogsensitief zijn, hebben vaak diepgaande emoties en gedachten en kunnen een sterke intuïtie hebben.

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die voorkomt bij ongeveer 20% van de bevolking, en het is niet iets dat als een aandoening moet worden beschouwd. Mensen die hoogsensitief zijn, hebben vaak de neiging om zich meer bewust te zijn van de subtiele signalen die andere mensen misschien niet opmerken. Dit kan leiden tot een groter begrip van anderen en een verhoogd vermogen om empathie te tonen.

Lees bijvoorbeeld deze blogs over hoogsensitieve kinderen en de opvoeding van hoogsensitieve kinderen

Aromatherapie

Speciaal op dagen dat ik veel prikkels mee kan krijgen gebruik ik de grounding roller. Het helpt mij om weer met beide voeten op de grond te staan, terug naar de energie van de aarde. Ik doe de roller op mijn kruin, achter mijn oren en op mijn polsen.

Je kunt hem ook ’s nachts gebruiken en dan is het fijn om hem onder je voeten te rollen. Voor als je last hebt van malende gedachten bijvoorbeeld. Ik gebruik edelstenen in combinatie met etherische olie.

Gouden driehoek met edelstenen

Ik noemde het al ik gebruik edelstenen en aromatherapie op mijn huid. Vanwege mijn burn-out en het helpen beschermen en verwerken van prikkels. Ik heb verschillende armbanden en kettingen met edelstenen. Zoals maansteen, oranje calciet en hematiet. Daarnaast heb ik edelstenen in huis liggen. Naast mijn bed rozenkwarts en in de woonkamer ook een heel aantal.

De gouden driehoek van edelstenen is een combinatie van drie verschillende stenen: amethist, rozenkwarts en bergkristal. Deze drie edelstenen worden vaak samen gebruikt in de kristaltherapie en esoterische praktijken vanwege hun vermeende genezende eigenschappen.

Edelsteen burnout – amethist

Bij de behandeling van burn-out worden verschillende edelstenen gebruikt vanwege hun vermeende helende eigenschappen en hun vermogen om energie te balanceren. Een edelsteen die vaak wordt geassocieerd met het verminderen van stress, het bevorderen van innerlijke rust en het verlichten van emotionele spanningen, waaronder burn-out, is de Amethist.

De amethist is een paarse kwartssteen die bekend staat om zijn kalmerende werking en het bevorderen van innerlijke rust. Het wordt vaak geassocieerd met het derde oogchakra en kan worden gebruikt om de geest te openen voor hogere niveaus van bewustzijn.

Gouden driehoek met rozenkwarts en bergkristal

Rozenkwarts is een roze kwartssteen die bekend staat om zijn helende werking en het bevorderen van liefde en compassie. Het wordt vaak geassocieerd met het hartchakra en kan worden gebruikt om de emotionele genezing te bevorderen en om de energie van liefde en vriendelijkheid te verspreiden.

Bergkristal is een heldere kwartssteen die bekend staat om zijn versterkende werking en het bevorderen van helderheid en concentratie. Het wordt vaak geassocieerd met het kroonchakra en kan worden gebruikt om de energie van het universum binnen te halen en te helpen bij het ontvangen van inzichten en inspiratie.

De gouden driehoek van edelstenen wordt vaak gebruikt om een gebalanceerde en harmonieuze energie in een ruimte te creëren en om de chakra’s in balans te brengen. De drie stenen worden vaak samen geplaatst in een ruimte of gedragen als sieraden om de genezende werking van de edelstenen te maximaliseren. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om de genezende eigenschappen van edelstenen te ondersteunen, genieten ze nog steeds populariteit vanwege hun schoonheid en symbolische betekenis.

De combinatie van het gebruik van edelstenen en aromatherapie heeft mij enorm geholpen. En nog steeds pak ik soms de roller erbij en heb ik edelstenen in de buurt liggen.

Edelstenen in combinatie met etherische olie een succes!

Door het gebruik van edelstenen en aromatherapie ben ik bezig met mindfulness. Als ik ga mediteren zet ik altijd een rozenkwarts naast mij neer en de diffuser staat aan met een mooie olie om mij te helpen ontspannen.

Gebruik jij thuis ook edelstenen en aromatherapie ?

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

cb.dkl

Tuesday 23rd of November 2021

Kan ik nog meedoen, kan wel wat balans gebruiken.

Noortje

Wednesday 17th of November 2021

Nieuwsgierig naar wat dit mij (en ons gezin) kan brengen!

Wessel

Sunday 14th of November 2021

Wat een mooie pakketje! Ik doe graag mee; zou graag kennismaken met de wereld van edelstenen en oliën.

Jolijn

Saturday 13th of November 2021

Mooi! Ik maak graag kans (:

Mark

Thursday 11th of November 2021

Ik doe mee voor mijn vrouw, die zeker meer rust en meer balans mag hebben.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.