Skip to Content

Mindful en bodyfriendly, een noodzakelijke balans

De term mindful of mindfulness kan je niet ontgaan zijn. Steeds meer mensen worden zich bewust van hun hoofd en hersens. De voeding hiervan is heel belangrijk. Verrijking vindt plaats door middel van onder andere boeken, coaching, meditatie en bewuster leven in het algemeen. Gezonde gedachtes en gevoelens die erkend worden, zorgen ook voor een betere gezondheid. Maar ik wil wel een kleine waarschuwing geven, wees naast mindful ook bodyfriendly!

Mindful en bodyfriendly

Mindful en bodyfriendly? Ja ik hou van mijn eigen woorden en termen verzinnen. Dus geen zorgen als je het woord niet meteen snapt. Ik wil een tegenhanger geven aan mindful. Begrijp me niet verkeerd, de bewustwording van de kracht van je hersens en gedachten vind ik heel erg belangrijk. Je kan zoveel bereiken met een fijne en rustige mindset. Maar tegelijk zie ik ook soms dat mensen ’teveel’ in hun hoofd duiken. Mediteren lekker op de plek, veel brainfood lezen in de vorm van boeken op een plek, rust opzoeken en praten over je emoties… op een plek.

Mindful en bodyfriendly

In combinatie met de lockdown schreeuwt ons lichaam gewoon om wat actie en beweging. Even gewoon lekker bewegen, je hartslag verhogen en wat zweten erbij. Het ‘doen’ in plaats van alleen maar ‘denken’ is ook zo belangrijk. Natuurlijk is het voor ieder persoon weer anders wat precies de balans zal zijn tussen mindful en bodyfriendly. Maar als je al bezig bent met bewustwording, is het goed om beide dingen mee te nemen.

Mindful en bodyfriendly

Gezondheid

Meer dan ooit beseffen we ons hoe kwetsbaar we zijn als mensen. Zowel in ons hoofd als lichaam. Door de corona pandemie voelen we de kwetsbaarheid van ons lichaam en de echt zieken voelen de kwetsbaarheid van de afhankelijkheid van de zorg ook. Ziek zijn kan al een heftig verloop hebben, maar de juiste zorg is heel erg cruciaal. Tegelijk hebben onze gedachtes en hersens ook een behoorlijke klap opgelopen met een wereld die zo intens snel verandert. En nog niet uit veranderd is. Het is niet altijd makkelijk om mindful of bodyfriendly te zijn.

Wat ik ook merk is dat mensen bepaalde zorg uitstellen. Veel mensen kampen bijvoorbeeld met een hernia en ondervinden veel pijn hiervan. Maar door de overvolle ziekenhuizen stellen ze een hernia operatie uit. Wat het probleem alleen maar erger maakt. Gelukkig is er ook een zorgaanbod beschikbaar waar je gewoon terecht kan voor dit soort operaties en meer. Denk ook aan een ablatie. Een ingreep waarmee je ook echt niet zou moeten wachten. Dat is niet mindful en bodyfriendly. En die twee zijn nou net belangrijk voor de kwaliteit van je leven.

Zorg voor jezelf

Laten we 1 ding afspreken. Zorg goed voor jezelf oké? Zowel mindful en bodyfriendly. Ga eens even lekker bewegen. Laat je gevoelens toe en wees lief voor jezelf. Let op je voeding, maar wees niet boos als je toch eens een koekje pakt. Huil eens als het je teveel is, maar pak jezelf ook weer op. Praat erover met mensen in je omgeving of met een professional. En stel bepaalde medische ingrepen die gewoon mogelijk zijn niet onnodig uit. Alles komt goed, echt, maar daar moet je wel iets voor doen.

Lukt het jou om een balans te vinden?

Mindful en bodyfriendly foto selena
Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.