Banaan havermout pannenkoekjes, een eenvoudig en gezond recept

Havermout is geweldig, ik schreef er eerder al een blog over. Pannenkoeken zijn ook geweldig, daar schreven we met het team al eens een blog over. De meeste kinderen houden hiervan en het is zo klaar. Daarbij zijn er zoveel variaties mogelijk. Je moet alleen de verhoudingen een beetje snappen. En er zijn wat trucjes met gezond beslag. Ben je nu al de draad een beetje kwijt? Geen zorgen, ik deel mijn trucjes en natuurlijk een lekker banaan havermout pannenkoekjes recept. Ik kies bewust voor het verkleinen van het woord, want dat is 1 truc die je gaat helpen.

Gezond beslag heeft namelijk de neiging snel te breken met flippen. Maar als jij je pannenkoeken kleiner maakt, tussen een poffer en pancake in, dan breken ze zelden. Zorg dan ook voor een ietwat dikker beslag! Een andere tip waarvoor je me later gaat bedanken is.. gebruik een ruime maatbeker. Maak hierin je beslag en schenk het zo uit in de pan. Schenk kleine hoopjes, maak eventueel iets platter met een vork en bakken maar. Dat platter maken doe je natuurlijk alleen als je beslag dikkig is. Zijn jullie al benieuwd naar het recept van ‘Banaan havermout pannenkoekjes?’. Het is voldoende voor ongeveer 12 kleine pannenkoekjes.

Banaan havermout pannenkoekjes

Recept Banaan havermout pannenkoekjes

 • 2 bananen
 • 1 ei
 • 60 gram havermeel
 • 20 gram havermout
 • 50 ml melk
 • snufje zout
 • Kaneel naar smaak (ik had 2 theelepeltjes)

Ik begin met het prakken van de banaan in een maatbeker. Dan voeg ik de rest van de ingrediënten toe. Mixen tot een mooi dikkig beslag. Voeg eventueel iets meer melk toe als het heel dik is. Het beslag van de Banaan havermout pannenkoekjes ziet er niet smakelijk uit, maar het ruikt heerlijk.

Verhit vervolgens in een ruime pan wat olie of boter en schenk 4 kleine hoopjes erin. Of wat in jouw pan past. Strijk de Banaan havermout pannenkoekjes iets platter met een vork en zet het vuur medium hoog. Ik doe er ook even een deksel op. Zo gaart de bovenkant net wat sneller. Als de onderkant loslaat is het tijd om rustig om te flippen. Herhaal dit proces totdat al je beslag op is.

De Banaan havermout pannenkoekjes zijn al zoet van smaak maar je kan nog wat honing erop doen of wat zelfgemaakte jam. Hiervoor heb ik een blog geschreven met gezond broodbeleg tips.

Eet smakelijk!

banaan havermout pannenkoekjes
Banaan havermout pannenkoekjes

Wat extra informatie

 • Havermeel is niks meer dan fijngemalen havermout. Ik zorg altijd dat ik wat havermout fijngemalen in een glazen pot heb staan. De havermout zelf in dit recept zorgt voor wat bite. Maar je kan ook alles vervangen met havermeel.
 • Als melk toevoeging heb ik plantaardige melk gekozen. Dit werkt prima. Kokosmelk of water kan ook.
 • Bananen zijn bruin het lekkerst in dit recept maar gele kunnen ook prima.
 • Ik bak mijn Banaan havermout pannenkoekjes in plantaardige vloeibare boter maar olie of dierlijke boter werkt net zo goed.
 • Mijn pan is een grote hapjes pan van Greenpan. Dit is een gezonde pan zonder chemische stofjes in de anti-aanbaklaag. De hapjes pan heeft ook een deksel.

Lees ook deze blogs

Handige linkjes voor Banaan havermout pannenkoekjes

Ga jij de Banaan havermout pannenkoekjes maken?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.