Dribbels grote doeboek – een boek voor thuis of op vakantie

Mijn kinderen zijn helemaal weg van doeboeken en bevatten ze ook nog eens stickers dan zijn ze helemaal verkocht. Dribbels grote doeboek is zo’n heerlijk boek speciaal voor kinderen vanaf twee jaar.

Opgegroeid met Dribbel

Dribbel

Wie kent het hondje Dribbel nu niet? Ik ben er mee opgegroeid en vond zijn boekjes geweldig om te lezen. Wist je dat Eric Hill dit hondje speciaal heeft bedacht voor zijn zoon? Hij vond het belangrijk dat te laten zien dat jonge kinderen intelligenter zijn dan volwassenen denken. En sinds die tijd zijn er een hoop boekjes over dit hondje verschenen en een tekenfilmserie! En nu dus Dribbels grote doeboek.

Doeboek met een hoofdletter D

Dribbels grote doeboek

Met Dribbels grote doeboek komen jij en je kind de zomer wel door. Dit boek bevat 63 bladzijdes en staat boordevol leuke spelletjes om te doen. Sommige kunnen ze prima zelf doen, zoals het doolhof. En bij andere opdrachten is het handig als je even uitlegt wat ze moeten doen. Verder zijn er ook leuke kleurplaten met een klein verhaaltje. Erg leuk om samen voor te lezen. Kleuren, zoeken, cijfers schrijven, woordjes lezen, motorische oefeningen. Het komt allemaal voorbij in dit boek. Daarom een doeboek met een hoofdletter D.

Kleurplaten, puzzels en stickers

spelen op het strand
Dribbels grote doeboek

Terwijl Joshua door het doeboek bladert, benoemt hij alles wat je kan doen. Het boek begint met een doolhof. “Makkie” roept Joshua en haalt gelijk zijn kleurtjes. “Zo’n doolhof kan ik echt goed hoor, mama”. Met zijn tong in zijn mond maakt hij hem om daarna weer verder te bladeren. Een bladzijde verder moet je vissen, bladeren en nog meer tellen om ze daarna in het vakje te schrijven. De cijfers kent hij, dus schrijft hij ijverig de cijfers in het vakje. De kleurplaten die voorbij komen zijn voor Isabel, maar de kleurplaat waar je de verschillen moet zoeken, is toch echt voor hem. “Mama, Dribbels grote doeboek is echt heel leuk!” En voor we het weten is er al een uur voorbij.

Plakken maar!

Dribbels grote doeboek

Naast al die opdrachten zit er in het midden van Dribbels grote doeboek een groot vel met allemaal stickers. Sommige stickers horen bij bepaalde opdrachten, maar andere stickers mag je plakken waar je maar wil. Super leuk! Vooral de gouden sterren waarmee de kinderen zichzelf kunnen belonen als ze een opdracht hebben gedaan. Ik moet Isabel er soms van weerhouden om alle stickers in 1 keer op te plakken.

Dribbels grote doeboek heeft verschillende niveau’s.

De opdrachten zijn van verschillende niveaus. Zo kan een peuter van 2 nog geen cijfers schrijven, maar een zesjarige weer wel. Genoeg te doen voor elk kind. En kan jouw kind een opdracht nog niet? Niet erg, want dat betekent dat je Dribbels grote doeboek volgend jaar gewoon weer kan gebruiken! Zowel Isabel van twee als Joshua van zes vinden dit een geweldig boek om in te werken. Beiden krijgen ze de uitdaging die ze nodig hebben. Wel moet ik ervoor zorgen dat ze niet elkaars bladzijdes maken en niet tegelijkertijd erin werken. Dat zorgt namelijk voor ruzie. Dat beide kinderen Dribbels grote doeboek een geweldig boek vinden is alleen maar een plus voor de makers!

Dribbels grote doeboek

Specificaties Dribbels grote doeboek

Uitgeverij unieboek spectrum | Eric Hill| 9789000374540 | 63 bladzijdes| juli 2020 | meer informatie vind je hier

Kijk bij onze creatieve boeken voor meer leuke doeboeken.

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.