Skip to Content

Een sfeervolle slaapkamerinrichting – blog met 6 tips

De slaapkamer is de plek in huis waar heel wat tijd wordt doorgebracht. Een plek waar de dag begint en ook weer eindigt. Een plek om helemaal tot rust te komen en waar je goed kunt slapen. Het is daarom belangrijk dat je er zowel met je ogen open als dicht ontspannen kunt voelen. Bereid je voor op zes toffe tips voor een 100% sfeervolle slaapkamerinrichting.

1. Gebruik natuurlijke materialen voor een sfeervolle slaapkamerinrichting

Bij een sfeervolle slaapkamerinrichting, denk ik meteen aan het kiezen van natuurlijke materialen. Het creëert rust en warmte. Als je geen opvallende kleuren in je kamer wilt gebruiken om de rust te bewaren en daardoor veel wit in je slaapkamer hebt, kun je ervoor kiezen om houten accessoires te gebruiken.

2. Creëer een uitnodigend bed

Niets belangrijker dan het bed in de slaapkamer. Voor een goede nachtrust, heb je natuurlijk een matras nodig dat bij je lichaam past. Maar het is ook wel fijn om zo’n bed te hebben dat uitnodigt om letterlijk op neer te ploffen! Zo’n bed creëer je door meerdere laagjes te gebruiken. Je kunt voor je hoofdkussen kleinere sierkussentjes leggen en meerdere verschillende spreien gebruiken. Al deze lagen dragen ook bij aan een sfeervolle slaapkamerinrichting, maar zorgen ook letterlijk voor meer warmte.

3. Leg een vloerkleed neer voor een sfeervolle kamerinrichting

Over warmte gesproken: om te voorkomen dat je met je blote voeten op een koude vloer stapt als je net wakker bent, kun je een vloerkleed neerleggen. Een vloerkleed in de slaapkamer is niet alleen heerlijk warm en zacht, maar het is ook geluiddempend. Dit is zeker handig wanneer je weinig meubels of geen gordijnen in de slaapkamer hebt.

sfeervolle slaapkamerinrichting
Image by 5460160 from Pixabay

4. Kies een nachtkastje in je sfeervolle kamerinrichting

Een nachtkastje wordt ook wel eens bedtafel genoemd. Het is handig om een lampje op te zetten dat binnen handbereik is terwijl je in je bed ligt. Zodat je genoeg ligt hebt om bijvoorbeeld dat spannende hoofdstuk nog even af te kunnen lezen voordat je gaat slapen. En dat boek kun je er dan ook meteen op kwijt. Je kunt nachtkastjes ook gebruiken om spullen in op te bergen. Bij mij is het een opbergruimte voor mijn beddengoed geworden en daarom heb ik gekozen voor een variant met meerdere laden.

Om rust en eenheid te creëren, koos ik een nachtkastje in dezelfde stijl en materiaal als mijn bed. Maar de keuze is reuze trouwens. Er bestaan naast de opbergvariant met meerdere laden ook nachtkastjes met open vakken of een combinatie van open vakken en een laadje. En dit alles in verschillende hoogtes en breedtes. In diverse materialen, hout of gestoffeerd. Wil je iets heel anders, dan zou je ook een krukje of bijzettafeltje kunnen gebruiken als nachtkastje voor een sfeervolle slaapkamerinrichting.

5. Koop een plant voor een sfeervolle slaapkamerinrichting

planten voor een sfeervolle slaapkamerinrichting
Aloë Vera

Uit een onderzoek van de NASA is gebleken dat bepaalde planten de lucht zuiveren van giftige stoffen. Bovendien verhogen ze de luchtvochtigheid en zorgen ze voor sfeer in de ruimte. En daardoor ontstaat er een ontspannen stemming. De Aloë Vera is bijvoorbeeld een plant die ’s nachts zuurstof afgeeft in plaats van opneemt. Deze plant is ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. Een andere plant die makkelijk in leven te houden is, is de klimop als kamerplant. Die is interessant voor mensen met luchtwegproblemen, omdat uit het onderzoek van de NASA is gebleken dat de klimop allergenen (zoals schimmels en dierlijke uitwerpselen) uit de lucht zuivert. Ook de ouderwetse sansevieriaplant is goed voor de gezondheid. Het schijnt hoofdpijn en oogirritaties te verminderen en voor een zuivere lucht te zorgen. De Spathiphyllum is een sierlijke luchtzuiverende plant die goed past in je sfeervolle slaapkamerinrichting.

6. Zorg voor een goede raambekleding met een sfeervolle slaapkamerinrichting

Voor een goede nachtrust heb je meer nodig dan prachtige witte zachte gordijnen. Ze stralen warmte uit voor een sfeervolle slaapkamerinrichting, maar in de slaapkamer heb je ook zonsverduistering nodig. Kies bijvoorbeeld voor zon verduisterende rolgordijnen, luxaflex of plisségordijnen voor onder de sfeervolle gordijnen. Zeker in de zomermaanden als de dagen langer zijn en de nachten kort, kan het fijn zijn om je slaapkamer goed donker te hebben. Overdag heb je dan een lichte sfeervolle slaapkamer als de extra raambekleding omhoog gaat.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.