Skip to Content

Gordijnen voor de kinderkamer – Een fijne raambekleding

Dochterlief is pas 6 jaar maar heeft al 2 paar gordijnen gehad voor haar kamer. Haar eerste kamer was een echte babykamer en kleiner dan haar huidige kamer. Van te voren wist ik precies welke gordijnen voor de kinderkamer ik wilde hebben. Ze hebben namelijk 1 ding gemeen. Rustige patronen en verduisterend!

Verduisterende kinderkamer gordijnen

pexels

Ja ik wilde persé dat de gordijnen voor de kinderkamer verduisterend zouden zijn. Op haar babykamer staat namelijk tussen de middag vol de zon erop. En ik vond het wel belangrijk dat haar kamer in de zomer dan ook lekker koel en donker zou zijn als ze haar middagdutje deed. Zelf kan ik namelijk heel slecht slapen in een lichte kamer.

Rustig patroon gordijnen voor de kinderkamer

Toen dochterlief 3 jaar was ongeveer verhuisde ze van de kleine babykamer naar de grote meidenkamer aan de andere kant van het huis. Ook nu was het weer belangrijk om verduisterende gordijnen te hebben omdat de zon daar in de ochtend vol op staat. Geloof me je wil geen kind dat 5 uur al wakker is omdat de zon haar wekt. Waar ik bij de babykamer nog niet echt had nagedacht van te voren dat een rustig patroon beter past bij een kamer die vol staat met spullen had ik dat voor haar grote meidenkamer wel voor ogen. Het moesten gordijnen zijn die lang mee zouden kunnen ook als ze bij wijze tiener is moet ze het nog leuk vinden.

Wij kozen voor een roomgele kleur gordijnen met gouden sterren erin. De babykamer gordijnen waren overigens spierwit met zilveren sterren. En nu ik dit tik bedenk ik mij dat ik vroeger oranje/rode gordijnen had met gele sterren. Mhmz ergens onbewust kies ik dus steeds voor sterren in mijn raambekleding.

gordijnen voor de kinderkamer
voordeelgordijnen

Kijken op de site van voordeelgordijnen zie ik dat “sterren” blijkbaar vaker gekozen worden bij gordijnen voor de kinderkamer, want daar staan ook veel gordijnen met sterren.

Zelf maken of laten maken

Gordijnen voor de kinderkamer moeten natuurlijk altijd op maat gemaakt worden. Elke slaapkamer is anders en sommigen willen de gordijnen tot aan de grond en anderen kiezen voor gordijnen tot aan de vensterbank. Dan heb je nog gordijnen voor een railsysteem of voor een ringensysteem. Kies je voor de ringen dan komt er wel meer zonlicht door naar binnen waarschijnlijk. Misschien kies je wel voor een slim systeem rolgordijnen,

Als je geen duurzame woning met dubbelglas hebt, wil je de babykamer koel houden met een mobiele airco wellicht.

Bij de babykamer dook oma nog achter haar naaimachine ( ja ik kan niet naaien haha) en bij de grote meidenkamer besloten wij de gordijnen voor de kinderkamer op maat te bestellen. We kregen er toen zelfs een kussentje bij met dezelfde print van haar gordijn. Heel leuk.

Ik ben wel benieuwd of jij een drukke print hebt gekozen voor de gordijnen voor de kinderkamer of net als ik een rustige print.

Lees ook deze blogs:

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marie de Jonge

Thursday 7th of July 2022

Ik denk er ook over na om gordijnen voor de slaapkamers te laten maken. Ik vind het belangrijk dat deze neutraal zijn en passen bij de rest van de inrichting in huis. Hopelijk vind ik ook snel de juiste stof!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.