Een duurzame woning met dubbelglas. Een verbetering voor je huis!

Glas vervangen in en rondom je huis doe je vaak omdat het glas kapot is gegaan door ouderdom of omdat er iets tegenaan is gekomen en er een barst is ontstaan of erger. Maar wat als je je glas in je huis om een andere reden wilt vervangen? Bijvoorbeeld voor een duurzame woning met dubbelglas. Kies dan voor online glas bestellen bij GlasGigant!

pierre-witte-ytL1Ib8NZug-unsplash-1-scaled

Een duurzame woning met dubbelglas

Tegenwoordig zijn we allemaal bewust bezig met duurzame producten en processen. We hebben het beste voor met het klimaat en willen ons steentje bijdragen. Wil je hier aan meedoen? Kies dan voor een duurzame woning met dubbelglas. Dan ben je bij GlasGigant aan het juiste adres!

De zomers worden steeds warmer en de winters steeds kouder. Dit vraagt wat van ons gedrag met betrekking tot het koelen en verwarmen van onze huizen. Isolatie is hierbij het sleutelwoord. Hoe kun je nu voor een goede isolatie zorgen? Dit kan onder andere door te investeren in het gebruik van goed glas in je huis. Dit is boven alles heel duurzaam!

Optie 1; dubbel glas

Wat een opties op de site van glasgigant.nl! In ons appartement in Rijen heb ik voor het eerst ‘echt’ kennis gemaakt met de wereld van glas. Onze ramen daar waren heel groot en van ontzettend dik glas gemaakt. Het gebouw met onze duurzame woning met dubbelglas, stond op een paar honderd meter van een spoorlijn af, dus dat was ook zeker wel nodig. Glas vervangen was ook echt een heel ding. Ik dacht dat dubbel glas gewoon dubbel glas was, maar niets is minder waar. Je hebt dubbel glas, dubbel glas HR++ en zelfs dubbel glas HR+++.

Standaard dubbelglas zorgt met behulp van twee glasbladen ervoor dat er een ruimte tussen het glas ontstaat die gevuld wordt met droge lucht. Bij HR ++ dubbelglas wordt deze tussenruimte met edelgas gevuld.

beelding van Public Co via Pixabay 

Optie 2; triple glas

Triple glas, ook wel HR +++ genoemd, heeft nog een extra tussenruimte in het glas die gevuld wordt met edelgas. Hiermee wordt de isolatiewaarde van het glas aanzienlijk verbeterd. HR +++ is dus het ultieme glas voor een duurzame woning met dubbelglas.
In ons appartement in Rijen hadden wij de HR +++ geluidswerende variant. Als de ramen dicht waren hoorden we de treinen bijna niet meer; heel fijn was dat! Maar mijn aandacht wordt nu getrokken naar de zonwerende variant. Waarom? Zoals ik hierboven aangaf, zijn we allemaal bezig met het verduurzamen van de wereld om ons heen. Wat is er nu meer duurzaam dan een zonwerend glas?

Zonwerend glas voor je duurzame woning met dubbelglas

De aarde warmt op en tijdens de hete zomers die we allemaal heftig vinden de laatste jaren, warmen onze huizen ook mee op. Binnen is het vaak niet uit te houden en dat resulteert weer in het gebruik van airco’s en ventilatoren. Dit komt onze energierekeningen ook niet ten goede; daar moet toch wat aan te doen zijn? Op naar een duurzame woning met dubbelglas dus!

De zonwerende variant trok mijn aandacht. Ik woon met mijn man en dochter in een wat ouder huis, dus de isolatie is niet op alle vlakken even goed. De ramen zijn op dit moment voorzien van dubbel glas. Hier zou ik graag triple glas van maken en dan zou ik specifiek gaan voor de ramen met zonwerende coating. Deze is als extra aanvulling aangebracht, waardoor een zon- en warmte werend effect ontstaat.

De zon staat de gehele dag op ons raam aan de achterkant van het huis tijdens de lente- en zomermaanden. Hierdoor kan de temperatuur flink oplopen in huis. Daarnaast slaapt mijn dochter aan de achterkant van het huis op de eerste verdieping en merken wij de afgelopen jaren dat het ontzettend warm op haar kamertje word. Qua investering denken wij dan ook aan goede isolatie qua ramen en het gebruik van rolluiken. Alles om de temperatuur naar beneden te krijgen en houden tijdens deze warme dagen.

Een duurzame woning met dubbelglas

Zoals ik hierboven ook al heb aangegeven, zijn er heel verschillende opties om uit te kiezen. Voor ieder wat wils; dus altijd glas dat aan je (woon)wensen voldoet.
De producten zijn duurzaam en hebben daardoor een lange levensduur. Het glas zorgt voor een uitstekende warmte isolatie en op lange termijn ga je dus ook besparen op je (stook)kosten.

Heb jij een duurzame woning met dubbelglas?

Footer3
Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.