Het inrichten van de kinderkamer – inspiratie van Urban tot Jungle!

Wat is er leuker dan struinen op internet om ideeën op te doen voor de inrichting van een kinderkamer? Op Pinterest komen de mooist gestylede kinderkamers voorbij. Zonder rommeltjes, kleding op de grond, knutsels, klokhuizen, lego en lelijke posters. In eigen huis hebben we de leuke, maar uitdagende taak om maar liefst drie nieuwe jongenskamers in te richten. Een nieuwe en frisse start dus. En wat een geweldige ideeën kom je zoal tegen. De jungletrend is bijvoorbeeld een hele leuke, maar ook een stoere bakstenen muur is een kanshebber. Maar soms is het niet nodig om de hele kamer opnieuw in te richten, en kun je ook met een paar kleine veranderingen een kamer een metamorfose geven. Een canvas in de mooiste kleuren brengt al heel sfeer in een kamer. Op zoek naar de leukste trends en inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer!

inrichten van de kinderkamer jungle
Photowall.nl

Een nieuwe fase, een nieuwe kamer

Of je nu een grote verbouwing laat doen van de bovenverdieping, of je kind gezien zijn of haar leeftijd toe is aan een nieuwe inrichting; één keer in de zoveel jaar is de slaapkamer van je kind wel toe aan een metamorfose. Bijvoorbeeld rond de leeftijd van 10 jaar, is er meer behoefte aan een beetje chillen en muziek luisteren. Het lieve behang met auto’s of prinsessen is dan ook aan vervanging toe.

Op Pinterest kun je in ieder geval je hart ophalen voor de leukste ideeën als je aan de slag mag met het inrichten van een kinderkamer. We geven een kleine greep uit de thema’s die we zoal tegenkomen. Aangevuld met inspiratie van de website van Photowall, waar je de leukste prints kunt vinden die je als canvasdoek, behang of poster kunt bestellen. Het is hierbij ook mogelijk om alle prints in de favoriete kleur te zoeken van je zoon of dochter!

Inrichten van de kinderkamer met kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol in de wereld waarin we leven. We zijn ons er misschien niet altijd van bewust, maar de juiste kleurencombinatie kan je een bepaalde gemoedstoestand geven, je energie geven, je een veilig, comfortabel, kalm gevoel geven en helpen je te concentreren. Des te belangrijker dat je hiermee ook rekening houdt met het inrichten van de kinderkamer. Inspiratie opdoen is altijd fijn, dus hierbij een overzichtje van stoere, lieve en leuke thema’s!

Jungle

Een echte hippe trend is het jungle-thema. Gebruik bijvoorbeeld afbeeldingen van planten, dieren en veel groen in combinatie met hout. Zoals een prachtige wand met fotobehang van de jungle, of een mooie canvasposter van jungledieren. Wat een gave sfeer! Kleed verder aan met grote pluchen dieren. Een bed in de vorm van een boomhut maakt het helemaal af!

Urban Style

Voor de stoere tieners is een kamer met stadse invloeden erg gaaf. Denk bijvoorbeeld aan een stenen muur, accessoires met neon licht, materialen van sloophout en steigerbuizen; hiermee creëer je een echte Urban Style tienerkamer. Maak af met een poster van een stoer gebouw of brug. Ook een leuke tip is een graffititekening op de muur. Misschien wel zelf gemaakt, of besteld in de vorm van behang of canvas!

Inrichten van de kinderkamer in wereldthema

Voor de wereldreizigers in spé of liefhebbers van topografie; met een mooie wereldkaart op de muur heb je een leuke en leerzame kamer. In vele varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld leuk om een variant met dieren te kiezen, zodat je kunt zien welke dieren op een bepaalde plek op de aarde voorkomen!

Ruimte

Het heelal met sterren en planeten past natuurlijk mooi als thema in een slaapkamer. Er is ontzettend veel keus in behang en posters in het ruimte thema. Doe inspiratie op voor het inrichten van de kinderkamer in een mooi boek over ons heelal. Met accessoires zoals lampen en glow-in-the-dark stickers kun je een kamer heel sfeervol maken.

inrichten kinderkamer planeten
inrichten kinderkamer heelal
Photowall.nl

Sport

Voor de sportieve kids kun je de kinderkamer inrichten met de favoriete voetballers op de muur, of natuurlijk andere sporthelden. Ook leuk om sportattributen in de kamer te zetten, zoals een speelmat op de vloer of boksbal aan het plafond. Mits je daar de ruimte en geluidsdemping voor hebt natuurlijk. Zeker als kinderen wat ouder worden, brengen ze meer tijd in hun kamer door. Voor huiswerk, chillen en niet te vergeten gamen en appen. Goed om dan gelijk afspraken te maken over de afwisseling van apparaten met een half uurtje beweging.

Inrichten van de kinderkamer met grafische patronen

Een leuke en originele tip voor het inrichten van de kinderkamer is het gebruik van grafische patronen of een mooie tekening. Gecombineerd met stoere kleuren geeft het een bijzondere sfeer. Zeker als kinderen interesse hebben in tekenen en kunst, dan voelen ze zich waarschijnlijk helemaal thuis in een kamer met een grafisch thema!

Inrichten van de kinderkamer van jongere kinderen

Dierenthema

Voor de jongere kinderen nog altijd een goede keuze! De lievelingsdieren van je kind verwerkt in het behang of in de accessoires. Bijvoorbeeld net of je op safari in Afrika gaat, met een stoer houten op-de-uitkijk-bed. Maar ook dino’s blijven voor jongens erg leuk, en natuurlijk kun je voor voor meisjes de kinderkamer inrichten met prints van bijvoorbeeld paarden of andere lievelingsdieren.

Fantasy

Sprookjes en fantasy-thema; een prachtige en dromerige sfeer creëer je hiermee in de kamer van je kind. Met zachte tinten en mooie prints waant je kind zichzelf zo in 1001-nacht. Denk bijvoorbeeld aan een sprookjesbos met elven, een eenhoorn in de lucht of een kleurrijke onderwaterwereld. Om bij weg te dromen en te fantaseren!

inrichten van de kinderkamer
Photowall.nl

Entertainment

Niet altijd de eerste keuze als ouders het volledig voor het zeggen hebben, maar superhelden en Disney-figuren vinden kinderen wel altijd erg leuk. Het maakt de kamer in ieder geval kleurrijk en vrolijk! Voor het inrichten van de kinderkamer in dit thema heb je qua accessoires alle keus. Dekbedovertrekken bijvoorbeeld zijn er genoeg, maar ook prints voor op de muur.

Inrichten van de kinderkamer, een gevoel van thuishoren

Het verlenen van een unieke essentie aan de leefruimte van uw kind helpt het kind om zich veilig voelen.

Photowall.nl

Het belangrijkste van het inrichten van de kinderkamer is natuurlijk dat het bij je kind past, en dat het zich prettig voelt bij het thema en de kleuren. Laat ze vooral ook zelf meebeslissen. En nog leuker, laat ze ook meehelpen bij het klussen of inrichten. Alhoewel je hier ook spijt van kan krijgen, bijvoorbeeld bij in het verleden aangebrachte dinostickers die ze lukraak hebben opgeplakt, en die niet meer van de muur gaan zonder het behang mee te trekken.

In ieder geval is de keuze enorm, en kun je alle kanten op met de inrichting van de kinderkamer. Maar vooral erg enthousiast werden wij van de website van Photowall. De bestelwijze is super duidelijk en je kunt stapsgewijs helemaal zelf bepalen wat je wilt qua soort en formaat. Je print wordt zorgvuldig in een stevige kartonnen doos ingepakt en binnen 1–3 dagen gratis verzonden. Ook goed om te weten dat zij in het productieproces zoveel mogelijk aandacht hebben voor het milieu.

Meer tips voor het inrichten van de kinderkamer

Verrassend leuke en betaalbare spullen voor het inrichten van de kinderkamer vind je bij webwinkel Otto. Van leuke vloerkleden, opbergmanden tot meubels en beddengoed. Zo kun je met een klein budget leuke spullen kopen om de kamer wat extra aan te kleden in het junglethema bijvoorbeeld, of de stoerste superhelden/heldinnen. Kijk voor tips voor raambekleding ook eens bij de eerdere blog op MamaScrapelle!

Veel plezier met struinen op internet, shoppen, klussen en inrichten!

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

2 reacties

  1. Hi,

    Even een vraagje. Het artikel over behang hierboven is erg inspirerend! Nu staat er een behangetje bij van Photowall, panter in de jungle. Hebben jullie hier ook een link van? Ik kan deze nl nergens vinden en onze dochter vind het helemaal geweldig.

    Ik hoop dat jullie ons hiermee verder kunnen helpen!

    Groetjes, Mary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.