Paasmenu voor een bijzondere Pasen in eigen kring
Een paasmenu voor een bijzondere Pasen. Pasen is een paasfeest van hoop. Nu zullen christelijke mensen denken: ‘Dat is het altijd al’, maar voor degenen die dat niet zijn is er natuurlijk altijd de hoop dat het leven nu gewoon normaal gaat zijn zonder oorlogen en lockdowns.

Mocht je tijd, zin en inspiratie hebben, dan kun je zelf je paasmenu maken. Hieronder volgen een paar suggesties voor een gezin van vier personen.

Voorbereiding voor het Paasmenu
Wellicht ga je je huis helemaal gezellig maken voor pasen en heb je zelfs je kinderen een paar leuke paasknutsels laten maken. Dat kun je in de aanloop naar pasen prima doen om dan op de paaszondag te beginnen met het zoeken van paaseieren*. In huis, of als het droog is, in de tuin of op het balkon zet je je kroost aan het werk. Niet zoeken is gewoon geen chocola.
Zelf laten wij de kinderen na het ontbijt pas zoeken in de hoop dat ze in ieder geval nog een beetje voedzaam ontbijt krijgen alvorens ze aan de chocolade gaan. Daarna gaan ze los. In de loop van de middag dek ik de tafel voor het paasmenu. Ik pak een kleurig en fleurig tafelkleed en gebruik mijn mooie servies.
Het dessert kun je een dag van tevoren voorbereiden en ook de salade, de aardappels en het voorgerecht kun je (deels) al goed voorbereiden.

Voorgerecht paasmenu
Als voorgerecht zou ik iets nemen van de hapjespagina die we als MamaScrapelle zelf hebben gemaakt. Laat je niet afleiden door de kerstige foto’s, met Pasen zijn deze hapjes ook lekker. Zelf viel mijn oog op de hartige poffertjes. Als je deze op de menukaart omdoopt tot blini’s dan lijkt het meteen een stukje exotischer. Al blijven de hapjes net zo lekker en het mooie is dat je ze ook gemakkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak. Ben je vegetarisch dan kies je iets zonder de gerookte zalm en met de Humus of de roomkaas. Een groen blaadje of takje van basilicum of bieslook doet de rest. Deze gang kun je eerder voorbereiden op een mooi bordje. Een eventuele garnering leg je pas op de bordjes als je de eerste gang van je paasmenu op gaat dienen.

Het hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is meer een hoofdgang. Met een traditioneel vis, groenten, aardappel -trio. Gewoon basisrecepten voor zalm die heet uit je pan komt, aardappelen die gillend van de hitte zijn gegaard in de oven en een heerlijke groene salade waar je van blijft eten. Deze Salade Primavera is een feest voor het oog en je kunt hem op veel manieren maken. Daarbij drink je een frisse witte wijn of citroenlimonade.
Omdat je deze gang van het paasmenu goed van tevoren kunt voorbereiden of de oven in kunt schuiven, houd je hopelijk tijd over voor een spelletje of een goed boek.

Het nagerecht van het paasmenu
Houd alleen wel ruimte over voor het toetje van het paasmenu. Want hoewel je deze Lemoncurd Pie met fruit niet in één keer moet willen eten is het wel eentje waar je nog wel een tweede portie van wilt hebben. Die tweede portie is er ook. Op tweede paasdag bij de koffie.
Lente recepten
- Groene asperges op de BBQ
- Salade Primavera
- Hollandse asperges
- Lemoncurd pie
- Matzes
- Asperge recepten
- deze Pasen halen we de wereld in huis

- Simpele recepten voor een smakelijke kerstborrel - 22/12/2021
- De Finest Borrelplanken van ATMK voor je kerstborrel - 21/12/2021
- Marokkaanse paprikapuree – een gerecht voor bij de borrel - 06/11/2021