Het is weer tijd voor Matzes met Pasen

Het is weer voor tijd voor Matzes met Pasen. Sommige mensen eten ze tegenwoordig het hele jaar door, bij mij is het echt een traditie die bij Pasen en de periode erna hoort. Wel vind ik het altijd jammer als ze op zijn. Net zoals met kruidnoten met Sinterklaas zou ik het zelf niet het hele jaar door willen eten. 

Matzes met Pasen

Matzes met Pasen

Voor mij horen Matzes met Pasen gegeten te worden. De winkels kleuren al weer oranje en gele zakken vol met Matzes. Hollandia Matzes bakt deze Matzes al sinds 1933 in de binnenstad van Enschede! ( dat wist ik niet)

Nog een leuk weetje is dat traditioneel zo’n 1,5 miljoen huishoudens Matzes met Pasen eten voor het ontbijt, lunch of brunch. Eet je geen suiker vanwege dieet redenen dan gaat menigeen overstag met een Matzes met roomboter en bruine basterdsuiker. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 54% van de consumenten de Matzes op deze manier eten. Na de paasperiode wordt de bruine basterdsuiker omgewisseld voor een Matzes met kaas.

Al een tijdje zijn er naast de grote Matzes met Pasen ook de zeshoekige doosjes met 3 soorten Matzes. Naturel, volkoren en Spelt.

Matzes passen daarnaast in veel gezonde en (h)eerlijke voedingspatronen. Ze zijn immers gemaakt van het fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Zonder zout, suiker en E- nummers en ze zijn ook nog eens 2 jaar houdbaar! Eigenlijk zit er niks in de crakers daarom zeggen ze bij Hollandia:

“Niks is zo lekker als Matzes met Pasen “

Wil je meer weten over de producten van Hollandia kijk dan op www.hollandiamatzes.nl

Hoe eet jij de Matzes het liefst?

Jullie weten dat ik niet tegen melk en suiker kan. Dus hoe eet ik de Matzes dan het liefst? Ik schreef er vorig jaar al over tijdens mijn paastradities blog . Matzes met honing zijn of Matzes met kaas en komkommer. Dat is voor mij echt smullen. De variant met een plakje sterappel met kaneel wil ik ook nog uitproberen.

De kinderen hier eten ze het liefst met fruithagelslag of poedersuiker.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij de Matzes met Pasen lekker vindt?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.