Skip to Content

Raambekleding in de kinderkamer – wat kies jij?

Vroeger wilde ik binnenhuisarchitect worden, maar op de middelbare school werd ik helaas een andere kant opgestuurd en ben ik in de zorgsector terecht gekomen. Toch bleef mijn wens in mijn gedachten cirkelen en een aantal jaren geleden heb ik naast mijn huidige baan een opleiding tot interieurontwerper gevolgd en behaald. Met dat diploma heb ik (nog) niets gedaan. Maar het dromen over het inrichten van huizen doe ik nog steeds bijna dagelijks. Heerlijk vind ik het om te fantaseren hoe ik iets zou kunnen veranderen. Niet alleen wanneer ik bij andere mensen binnenstap, maar ook gewoon thuis. Zo dacht ik laatst aan de raambekleding in de kinderkamer. Wat betreft de keuze daarvan, bevind ik mij in de luxe positie dat ik beschik over standaard ramen. Genoeg te dromen dus, omdat alles met deze ramen mogelijk lijkt. En het leuke van dromen is dat alles daarin ook daadwerkelijk kán.

Uitzicht

De slaapkamer van mijn zoontje is aan de galerijkant van de flat. Dat betekent dat je eigenlijk wel altijd rekening moet houden met inkijk. Veel medebewoners gebruiken een strook raamfolie, om te voorkomen dat er naar binnen gekeken wordt, maar ik vind het zonde van het prachtige uitzicht dat je jezelf dan eigenlijk afneemt. Jaloezieën zijn wat dat betreft ideaal als raambekleding in de kinderkamer: op het moment dat je wat meer privacy wilt, draai je ze gewoon zodanig dicht, zodat er van buitenaf niet direct gezien kan worden wat je binnen aan het doen bent. Jaloezieën zijn er in allerlei kleuren en materialen en het handige is, dat ze tijdloos zijn.

raambekleding in de kinderkamer

Als kind

Als raambekleding in de kinderkamer had ik als kind in mijn ouderlijk huis ook jaloezieën, tijdloos dus ja. Met name toen ze net nieuw waren, vond ik het heel leuk als het “mijn beurt was” om aan de stang te draaien. Een soort verstoppertje van de buitenwereld. Omdat die niet verduisterend genoeg waren, hingen er rolgordijnen voor. Ook weer heel erg leuk natuurlijk. De kleur van de goedkope rolgordijnen mocht ik zelf uitkiezen. Maar dat was niet het leukste: heel interessant vond ik het om ’s avonds voor het slapengaan te zien hoe de balletjes van de ketting precies in het wieltje van de bediening vielen.

Kleur raambekleding in de kinderkamer

Mijn rolgoldijn was zalmroze, die kleur had ik destijds zelf uitgekozen. Niet alles is gelukkig tijdloos denk ik dan maar, mijn smaak is wel wat veranderd in de loop der jaren. Ik vind het leuk wanneer slaapkamer kleuren (deels) afgestemd zijn op de rest van het huis. Zeker in een appartement zorgt dat ondanks de vele kleuren van het speelgoed hier en daar,  voor een harmonieuze sfeer en creëert het daardoor ook rust in de kinderkamer. Maar goed, dat is dus mijn mening nu, over 25 jaar heb ik vast weer een andere frisse blik. Komt dat zalmroze rolgordijn dan toch weer terug in mijn leven? Of kies ik voor gordijnen.

Wat voor raambekleding in de kinderkamer heb jij?

Andere kinderkamer gerelateerde blogs

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.