Skip to Content

Delft Fringe Festival een theaterfestival ook voor kinderen

Dit jaar is het Delft Fringe Festival van 2 tot 12 juni. Elf festivaldagen genieten van gracieuze dans, hilarische grappen, betoverende muziek en rake woorden door aanstormende talenten. Dus ben jij weer toe aan cultuur voor kinderen maar ook voor volwassenen? Zin in een dagje Delft? Combineer het en wees welkom!

Een uniek Festival in Delft

Dompel je onder in genres die je al kent of stap uit je comfortzone en bekijk een voorstelling waar je anders nooit voor zou kiezen. Delft Fringe Festival toont werk van makers die mooie relevante verhalen te vertellen hebben. Verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag. Ondanks dat de vorm van het festival anders is dan voorgaande jaren, wordt het weer een echte culturele belevenis. Boordevol onverwachte ontmoetingen en interactieve ervaringen. Kijk hier voor het hele programma!

delft fringe festival
Jehee Vertelt _ Delft Fringe Festival (c) Erwin van Tongeren

Delft het podium voor nationaal én internationaal talent

Delft Fringe Festival geeft jonge makers de kans om vlieguren te maken binnen een professionele setting en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, te ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten. Jouw ticket is hun springplank. Kortom een springplank de wereld in.

Van 2 t/m 12 juni 2022 presenteren 42 geselecteerde jonge makers zich op 26 unieke locaties in de stad, met een divers en inclusief programma. Er zijn maar liefst 22 exclusieve festival premières! Daarmee is Delft Fringe Festival – na twee jaar online – weer dé opstapplek voor jonge theatermakers op weg naar landelijke bekendheid. Vanuit de Prinsenstad trakteert het festival op toegankelijke, uitbundige en fysieke voorstellingen in alle soorten en maten. Van circus tot muziek en van dans tot familietheater. Ontdek een nieuwe generatie makers, met verrassend veelzijdige voorstellingen.

delft fringe festival
Des Filles _ de Boys _ Delft Fringe Festival (c) Erwin van Tongeren

Programma – Fringe 4 kids

Delft Fringe Festival laat kinderen de magie van het theater beleven. Op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag is het tijd voor Fringe 4 Kids! Op deze dagen staan de familievoorstellingen op het programma.

Het roze Origami Fringe Konijn – 7 meter hoog! – staat weer op de Markt! Hij kan niet wachten om kennis te maken met alle kleine en grote theaterliefhebbers uit Delft en omgeving! Loop of fiets je ook even langs dit jaar? Bovendien haal je hier gratis een 3d-origami-kleurplaat van het konijn op, om thuis mee te knutselen. Maar ook start hier de enige echte konijnenroute van Delft!

De voorstellingen voor kinderen zijn:

Tappin-it Collective
Tappin-it Collective _ Delft Fringe Festival (c) Erwin van Tongeren

Over het Delft Fringe Festival

Delft·Fringe·Fes·ti·val (het; o; meervoud: uniek) 1. onbevangen cultureel 2. verbindt jonge makers met liefhebbers; 3. publieke vertoning van theater, kunst, dans, muziek enz. 4. verandert Delft in verrassend meerdaags podium.

delft fringe festival

Kaartverkoop Delft Fringe Festival

Tickets bestel je vanaf 18 april eenvoudig via de website van Delft Fringe Festival. Tijdens het festival zijn er twee kassa’s geopend: Het festivalpaviljoen, het roze Delft Fringe Konijn, midden op de Markt en het Rietveld Theater (Rietveld 49 in Delft). Spontaan aanwaaien bij een voorstelling kan deze festivaleditie ook! Dit jaar kan je ook op de locatie zelf een kaartje kopen. De voorstellingen duren maximaal 30 minuten en kosten € 7,50 per persoon. Wist je dat van elk verkocht kaartje 50% van de waarde naar de artiest gaat? De overige 50% wordt gebruikt voor de organisatie van het festival. Kortom kom allemaal naar Delft!

Footer 6 nieuw



ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.