Skip to Content

Verlichting in huis – een lichtpuntje thuis

Als kleine baby was mijn zoontje al gefascineerd door de verlichting in huis. En daarmee bedoel ik niet de leuke plafondlamp die ik al tijdens mijn zwangerschap voor hem gekocht had. Een blauwe lamp met witte wolkjes met een metalen beugeltje eromheen waar een klein rood vliegtuig aan hangt. Die kon hij toen nog helemaal niet zien volgens mij. In het begin is er in het zicht van baby’s, behalve licht en donker, nog niet zo veel te onderscheiden buiten de straal van een halve meter.

Gebaren in zicht

Na een half jaar kan een baby mensen en dingen herkennen die zich aan de andere kant van de kamer bevinden. En ik geloof dat ik sinds die tijd ook ben begonnen met gebarentaal voor baby’s en zo kon hij al op jonge leeftijd aangeven dat hij de verlichting in huis zag. Zodra ik de keukenlamp aan deed, en hij dat zag, liet ik namelijk met mijn hand het gebaar voor “lamp aan” zien. Dat had hij al gauw door en vervolgens “knipperde” hij met zijn kleine handje zodra we ergens binnen kwamen en hij een lamp aan zag.

Geen schakelaars verlichting in huis

verlichting in huis

Ook al woon ik er al ruim 10 jaar, in onze eigen woonkamer hangt er helaas nog steeds geen lamp aan het plafond. Dat komt doordat daar nergens schakelaars aan de muren zitten! Daar kwam ik achter nadat ik netjes overal peertjes op had gehangen op de dag dat ik de sleutel in ontvangst had genomen. De woonkamer bleek oorspronkelijk opgedeeld geweest te zijn en de schakelaars die in de muren zaten, zijn samen met de muren verdwenen. Wie weet komt het er ooit nog eens van om iets te gaan doen aan dit gedeelte van de verlichting in huis, maar ik ben op zich wel tevreden met het warme licht van de staande lampen.

Zomertijd

verlichting in huis

De verlichting ín de woonkamer wordt gecompenseerd door wat er buiten te zien is. Wanneer het donker wordt, kijk je vanaf onze verdieping uit op een zee van lampjes. Als het helder is, kun je echt kilometers ver kijken. De interesse voor verlichting in huis breidde zich voor mijn zoontje zodoende uit naar buiten. Bijna iedere avond voordat hij ging slapen, keken we ernaar. Keken ja, want sinds de zomertijd weer is ingegaan, is het voorlopig weer even over met de lampjes. Voor zijn bedtijd dan. Maar… gelukkig is die leuke plafondlamp met de wolkjes en het vliegtuig er dan nog!

Lees ook deze blogs:

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.