Een industriële uitstraling voor je interieur met houten schuifdeuren

Soms zie je in een interieurblad jaloersmakende plaatjes van stoere, industriële woningen met prachtige houten schuifdeuren. Gelukkig blijkt deze look helemaal niet ingewikkeld om te realiseren. Het kan in elk huis een leuke en stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur. Als je weinig ruimte hebt bijvoorbeeld. Of als je een badkamer of inloopkast hebt aangrenzend aan je slaapkamer, die je zo op een leuke manier kunt verbinden. We gingen op zoek naar mooie voorbeelden van een stoere schuifdeur. Voor een scherpe prijs een nieuwe, industriële uitstraling voor je interieur!

Een make-over voor je interieur

Een aantal verbouwingen zijn ondertussen al uitgevoerd in eigen huis. Om zo onder andere extra ruimte te creëren voor de opgroeiende kinderen. Daarvoor hebben we steeds gezocht naar een stoere en robuuste uitstraling. Maar een beetje blijven dromen mag altijd toch? Dus een schuifdeur met een mooi bijpassend schuifdeursysteem staat nog wel op ons verlanglijstje voor een extra industriële uitstraling. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden in houten schuifdeuren? 

Bij Barnwoodweb ben je in ieder geval aan het juiste adres. Snelle leveringsmogelijkheden, ruime keuze en een eerlijke prijs. En onder andere dus de keuze voor de houtsoort barnwood. Dit hout heeft vroeger gediend om oude stallen, schuren en huizen mee te maken. Daardoor heeft het een mooi verweerd, robuust en karakteristiek uiterlijk. Maar er is nog veel meer mogelijk in zowel houten als stalen schuifdeuren.

Voordelen en mogelijkheden van houten schuifdeuren

  • De keuze in model en formaat is verrassend groot. Kies bijvoorbeeld voor een loftdeur van steigerhout, barnwood of eiken. Er zijn ook schuifdeuren van staal en glas, helemaal van deze tijd natuurlijk.
  • Je hoeft geen keuze te maken in een naar binnen of buiten draaiende deur. Dus in beide ruimtes levert dat een aanzienlijke ruimtebesparing op.
  • Je kunt op een stijlvolle wijze twee ruimtes met elkaar verbinden. Denk aan een kast, trapopgang of badkamer die je een deel van de tijd in het zicht zou willen laten vanwege de mooie doorkijk. Of een plek waar je vaak doorheen loop.
  • Het is een snelle make-over van de ruimte. Het plaatsen van deze deuren geeft een hele andere uitstraling en is snel geregeld.
  • Een voordeel is ook dat het niet precies in het kozijn moet passen. Omdat het systeem er voorlangs schuift, kan de deur hoger en breder zijn dan de deuropening.
  • De systemen kunnen ook buiten toegepast worden. Ook als poortdeur is een houten schuifdeur heel praktisch. En vaak is de ruimte in een poort of naast een schuur beperkt, dus een ideale ruimtewinner.

Meer industriële interieurtips

Behalve het plaatsen van houten schuifdeuren kun je ook met kleinere ingrepen een stoere en industriële uitstraling creëren in je interieur. Gebruik bijvoorbeeld accessoires van robuuste materialen zoals beton, steen, ijzer en staal. Dit kan natuurlijk ook in de wand, vloer of meubels verwerkt worden. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is een stenen muur zeker een industriële eyecatcher!

Een leuke accessoire is bijvoorbeeld een kapstok van steigerbuizen. Met een beetje handigheid zelf in elkaar te zetten. Maar ook een bureau kun je mooi van steigerbuizen en een houten blad maken. Wat betreft kasten is een lockerkast natuurlijk een echt industrieel item. Bij uitstek is een tienerkamer leuk om een industriële uitstraling te geven. Bekijk ook onze blog met tips voor de tienerkamer!

Kies je ook voor een stuk wand in hout, beton of steen?

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.