Creëer een stoere tienerkamer met leuke kleuren en accessoires

Als kinderen rond de 10 jaar oud zijn, komt vaak het moment dat de slaapkamer een make-over kan gebruiken. Ze zijn de zoete kinderkleuren wat ontgroeid en vaak zijn spullen ook aan vervanging toe. Tijd dus om een stoere tienerkamer te creëren. We hebben een aantal leuke tips verzameld. Van meubels, muurverf tot accessoires! 

bureau

Je eigen plekje

Voor je het weet zijn die basisschooljaren voorbijgevlogen. En dan staat de puberteit voor de deur. Dan hebben die pubers steeds meer behoefte aan een eigen plekje. Om te chillen én irritante huisgenoten te ontlopen. Maar niet geheel onbelangrijk, er is ook een plekje nodig om huiswerk te kunnen maken. Zeker als ze naar het voortgezet onderwijs gaan!

Een mooi moment is dat om de slaapkamer van je tiener onder handen te nemen en een stoere plek te creëren. Waar ze kunnen ontspannen, huiswerk maken en hopelijk ook lekker (en graag genoeg uurtjes) slapen. Een aantal leuke tips zetten we op een rij!

stoere tienerkamer

Tips voor een stoere tienerkamer

  • Een ruim bureau om huiswerk te maken. Kies daarbij voor voldoende opbergruimte en een ladekast voor papieren. Een handig magneetbord voor belangrijke en leuke papieren kan niet ontbreken. En naast huiswerk mag er natuurlijk ook plek zijn voor hobby’s in de tienerkamer. Een plank voor lego, sieraden, kunst of knutselwerken.
  • Kies voor een lekkere uitgesproken of felle kleur muurverf. Legergroen is erg mooi in combinatie met zwart en hout. Maar kijk vooral naar de wensen van je kind zelf. Van welke kleur worden ze blij? Ze moeten zich er tenslotte zelf fijn voelen!
  • Je kunt voor een grote wand ook kiezen voor fotobehang. Iets wat bij de interesse past van je kind: sportief, natuur, fantasy? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Een stoere wereldkaart past ook erg goed in de tienerkamer.
  • Wat betreft meubels zijn lockerkasten een leuke en stoere keuze. Natuurlijk in metaal, zoals ze oorspronkelijk werden gemaakt. Maar een lockerkast van hout is ook een sfeervolle toevoeging voor de slaapkamer.  
  • Welke accessoires passen bij de stoere tienerkamer? Denk aan een prikbordwand, industriële lamp, een groot vloerkleed. En een groot succes voor het chillen: een lekkere loungestoel!
  • Verlichting: kies voor LED-verlichting die in meerdere kleuren in te stellen is. Dit geeft een tienerkamer heel veel sfeer en een stoere uitstraling!

Een eigen stijl

Tieners zullen steeds meer hun eigen stijl ontdekken. Dus het is natuurlijk vooral belangrijk dat de inrichting bij hun persoonlijkheid past. Het hoeft ook niet te perfect. En het is niet VT-wonen proof maar posters van voetballers of andere idolen mogen er natuurlijk ook hangen!

De kamer van een tiener wordt steeds meer een toevluchtsoord waar ze kunnen ontspannen en zich terugtrekken. Het opruimen van deze plek is vaak geen prioriteit, en een bron van irritatie en discussie in een huishouden. In het boek Wat denkt mijn tiener nu echt vind je goede tips hoe hiermee om te gaan. Hoe moeilijk ook, zie het als een fase en maak je niet te druk om kleinigheden.

Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.