Nine star ki berekenen – een kijkje in jezelf voor kinderen

Hoe bijzonder is om na de geboorte van je kind al een uniek kijkje in de karaktertrekken van je kind te krijgen? Een bijzonder cadeau voor kinderen op latere leeftijd of voor ouders als kraamcadeau. Alles is mogelijk en ik ben er zelf nog steeds een beetje ondersteboven van. Nine star ki berekenen is verrassend treffend namelijk!

Horoscoop maar dan anders met Nine star ki

We kennen allemaal wel de horoscoop met de dierenriem. Zo is mijn dochter geboren op 24 maart en is ze daarmee een echt rammetje. Daarnaast hebben we dan nog de Chinese horoscoop die vooral kijkt naar het jaar waarin je bent geboren. 2013 is het jaar van de slang. Op basis daarvan kun je natuurlijk al een hoop karakteristieken ontdekken die je kind in de toekomst kan ontwikkelen. Ik zeg bewust kan want een horoscoop is nooit 100% nauwkeurig. Als je er echt helemaal in wilt duiken heb je ook nog iets als je ascendant en maantekens. Met dit bijzonder cadeau voor kinderen krijg je een kijkje in jezelf op basis van je dag, maand en jaar. Daar komen 3 dingen naar voren die verder worden uitgewerkt via de nine star ki berekenen.

5 elementen Nine Star astrologie
afbeelding: https://eenkijkjeinjezelf.nl/kennisschatkist/nine-star-ki/

Nine Star Ki berekenen

Nine Star Ki is een van de oudste vormen van astrologie ter wereld. Bij deze bijzondere vorm van astrologie staat de Chi energie centraal staat. Het is gebaseerd op Negen Sterren en geeft aan hoe Chi zich door je leven ontwikkeld. Deze oudste vorm van astrologie helpt je patronen te ontdekken en te doorbreken. Wat heb je nodig om je verder te ontwikkelen?

NSK is afkomstig uit China en volgens de geschiedenis is het ontdekt door Fu Hsi, een filosoof. Hij zat aan de waterkant en ontdekte een schildpad. Op het schild van de schildpad ontdekte hij een patroon van negen vlakken. Toen hij langer keek, merkte hij op dat er iets bijzonders was. Alle vlakken hadden een aantal stippen. Hij zag dat hoe hij ook keek, van links naar rechts of van onder naar boven, telkens was de uitkomst 15. Naar aanleiding daarvan is de Ba Gua ontstaan. De Ba Gua geldt als uitgangspunt voor Nine Star Ki.

https://eenkijkjeinjezelf.nl/kennisschatkist/nine-star-ki/

Om een bijzonder cadeau voor kinderen te bestellen is het dus fijn om te weten dat het gebaseerd is op de 5 elementen. Water, hout, vuur, aarde en metaal.

Verschillende bijzondere astrologie cadeaus voor kinderen

Op de site van een kijkje in jezelf kun je verschillende bijzondere astrologie cadeaus voor kinderen vinden. Een kraamcadeau, een kinder cadeau, een rapportage 0 – 9 jaar, een knappe kanjerposter en een rapportage vanaf 10 jaar. Allemaal gebaseerd op de unieke geboortedatum van je kind. Omdat mijn dochter 9 jaar is besloot ik voor het kindercadeau te gaan.

Op de site vind je ook een kopje coaching. Dit gaat verder dan de nine star ki berekenen. De coaching gaat over onzekerheid bij ouders en dat kinderen hun gedrag daarin ook vaak kopiëren. Hierin willen ze ouders die zelf onzeker zijn en die kampen met de onzekerheid of het pestgedrag dat hun kind op school bijvoorbeeld ervaart, helpen. Ze maken hiervoor gebruik van diverse technieken uit de traumaleer, RET, cognitieve therapie, hypnose etc.

bijzonder cadeau voor kinderen

Als je dit bijzondere cadeau voor kinderen bestelt, krijg je een speels overzicht van de natuurlijke talenten van je kind, de manier waarop het met emoties omgaat en hoe het in situaties kan gaan handelen.

Een kijkje in jezelf met Nine star ki

Op een prachtige geïllustreerde poster met de naam en geboortedatum van je kind vind je al deze essentiële eigenschappen terug die via de nine star ki zijn berekent.
Ik moet zeggen ik vond het best wel spannend om het te bestellen. Als je online de reeks van je kind berekent zie je een klein gedeelte van de tekst die afgedrukt gaat worden. De rest is een grote verrassing. Zou het kloppen of niet? Wat zou mijn dochter ervan vinden? Wij kozen voor een groot formaat met een witte lijst. De levering is snel en de poster is goed verpakt. De communicatie is ook erg fijn. Als klant krijg je een mailtje over welke huidskleur en kleur haar je wenst. Waar het kan zullen ze dat toepassen omdat ze wel rekening moeten houden met handgemaakte tekeningen. Binnenkort komt er ook een nieuwe serie tekeningen aan waarbij de keuze nog uitgebreider wordt.

Bereken je reeks – nine star ki

Het eerste element dat wordt uitgerekend is je zogeheten volwassen getal. Het is gebaseerd op je geboortejaar. Dit element gaat erover wie je in essentie als volwassen kan zijn en wat je groeicapaciteit is. Voor mijn dochter is dat 2013 en deze staat voor piraat.

Het tweede element dat wordt uitgerekend is je zogeheten kindgetal. Het is gebaseerd op je geboortemaand. Dit element leert je over hoe je met emoties omgaat. Die ontwikkeling gaat van kleins af aan tot volwassenen leeftijd. Kinderen tussen 0 en 9 jaar zitten vooral nog in dit getal waardoor het voor jou als ouder/grootouder herkenbaar is dan de kenmerken van het eerste getal.

Het derde element dat wordt uitgerekend gaat over het handelen. Hoe pak je dingen aan om je doelen te bereiken? Dit getal is de energetische samensmelting tussen de eerste en tweede getallen en laat zien hoe jij de dingen doet, hoe jij handelt.

Hier kom je dus allemaal achter door de nine star ki te berekenen.

bijzonder cadeau voor kinderen

Prachtige illustratie cadeau op basis van Nine star ki

Ik besloot van te voren de reeks van mijn dochter van de Nine star ki te berekenen. Geadviseerd wordt om de illustratie van het eerste element te nemen, maar omdat dat een piraat was en mijn dochter dol is op dolfijnen ging ik voor haar tweede element. Een schot in de roos want ze vond het prachtig! Vooral hoe haar naam is geschreven vind ik echt tof gedaan.

We lazen gezamenlijk de tekst en zoals we al verwachten kloppen sommige dingen compleet en anderen niet helemaal. Maar dat geeft niet, ze is 9 jaar en heeft nog een heel leven voor zich. Het is mindful om de tekst samen te lezen en te bespreken. Kijken wat er nu wel klopt en wat niet meer. Een document over haar unieke geboortedatum voor de rest van haar leven.

Internationale Dag van de Astrologie

Wereld Astrologiedag vindt ieder jaar plaats tijdens de lente-equinox – dat is wanneer de lente begint volgens de stand van de zon. Astronomisch begrip dus. Dit jaar is dat op 20 maart 2024. Naast de Nine star ki zijn er nog meer astrologie soorten.

Westerse astrologie:

Dit is een van de bekendste vormen van astrologie en wordt het meest gebruikt in westerse landen. Het is gebaseerd op de zonnetekenastrologie, waarbij de twaalf tekens van de dierenriem worden gebruikt om persoonlijkheidskenmerken en voorspellingen te interpreteren. Het omvat ook aspecten zoals huizen, planeten en aspecten tussen planeten.

Vedische astrologie (Jyotish):

Deze vorm van astrologie vindt zijn oorsprong in de oude Vedische geschriften van India. Vedische astrologie legt de nadruk op de positie van de maan bij het voorspellen van gebeurtenissen en het beoordelen van persoonlijkheidskenmerken. Het maakt gebruik van verschillende methoden, waaronder dashas (planetaire perioden) en yogas (combinaties van planeten), en wordt gebruikt voor persoonlijk advies, huwelijksmatching en vaststellen van gunstige tijden.

Chinese astrologie:

In tegenstelling tot westerse astrologie, die gebaseerd is op de zonnekalender, is Chinese astrologie gebaseerd op een maankalender. Het maakt gebruik van twaalf dierentekens en vijf elementen (metaal, hout, water, vuur en aarde) om persoonlijkheden en levenspaden te interpreteren. Chinese astrologie wordt vaak gebruikt voor voorspellingen, persoonlijke analyse en partnercompatibiliteit.

Mundane astrologie:

Deze tak van astrologie richt zich op het bestuderen van de horoscopen van landen, regeringen en grote gebeurtenissen. Het wordt gebruikt om economische trends, politieke veranderingen en natuurrampen te voorspellen, en om inzicht te krijgen in collectieve ontwikkelingen op wereldniveau.

Medische astrologie:

Dit type astrologie richt zich op de relatie tussen de planeten en gezondheid. Het wordt gebruikt om de neigingen naar bepaalde gezondheidsproblemen te identificeren en om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid te verbeteren.

Electieve astrologie:

Deze vorm van astrologie houdt zich bezig met het kiezen van gunstige tijden voor het uitvoeren van specifieke activiteiten, zoals huwelijken, reizen of zakelijke ondernemingen. Het analyseert de positie van planeten om het meest geschikte moment te bepalen om actie te ondernemen.

Maya astrologie:

Dit is een eeuwenoude traditie die afkomstig is van de oude Maya-beschaving in Midden-Amerika, met name in gebieden zoals het hedendaagse Mexico, Guatemala, Belize en Honduras. Deze vorm van astrologie heeft zijn eigen unieke kenmerken en methoden die verschillen van andere astrologische tradities zoals westerse of vedische astrologie.

Sjamanisme:

In het sjamanisme, een eeuwenoude spirituele praktijk die wordt beoefend door verschillende inheemse culturen over de hele wereld, spelen totemdieren een belangrijke rol. Totemdieren worden beschouwd als spirituele gidsen, krachtdieren of symbolische vertegenwoordigers van bepaalde eigenschappen, krachten of aspecten van het leven.

Nine Star Ki

Laat ik dit artikel afronden met nog een samenvatting over de Nine Star Ki.

Nine Star Ki is een vorm van astrologie die zijn oorsprong vindt in het oude China en Japan. Het is gebaseerd op het concept van negen energietypen, die elk worden geassocieerd met specifieke persoonlijkheidskenmerken, levenspaden en cycli. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van Nine Star Ki:

Negen energietypen: Het Nine Star Ki-systeem classificeert mensen in negen verschillende energietypen, die elk worden vertegenwoordigd door een nummer (1 tot 9). Elk energietype heeft zijn eigen unieke eigenschappen, kwaliteiten en uitdagingen.

Geboortedatumanalyse: Net als bij andere vormen van astrologie, wordt bij Nine Star Ki veel nadruk gelegd op de geboortedatum van een individu. Door de geboortedatum te analyseren, kunnen astrologen het dominante energietype van een persoon bepalen en inzicht krijgen in hun persoonlijkheid, talenten en levenspad.

Persoonlijke groei: Nine Star Ki wordt vaak gebruikt als een tool voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Door hun dominante energietype te begrijpen, kunnen mensen hun sterke punten benutten, hun zwakke punten aanpakken en een dieper begrip krijgen van zichzelf en hun relaties met anderen.

Cyclische patronen: Een belangrijk aspect van Nine Star Ki is het begrip van cyclische patronen en energetische verschuivingen. Elk jaar, maand en dag wordt geassocieerd met een specifieke energie, die invloed kan hebben op gebeurtenissen, emoties en kansen in het leven van een individu.

Elementaire invloeden en toepassingen van Nine Star Ki:

Nine Star Ki is ook verbonden met de traditionele Chinese elementen (hout, vuur, aarde, metaal, water) en de bijbehorende eigenschappen en energieën die elk element vertegenwoordigt. Deze elementen worden gebruikt om dieper in te gaan op de complexiteit van persoonlijkheden en levenspaden.

Nine Star Ki kan worden toegepast op verschillende aspecten van het leven, waaronder persoonlijke ontwikkeling, relaties, carrièrekeuzes, gezondheid en welzijn. Het wordt vaak gebruikt als een hulpmiddel voor zelfreflectie, besluitvorming en het vinden van balans en harmonie.

In het kort biedt Nine Star Ki een diepgaand begrip van de unieke energetische blauwdruk van individuen en helpt het om hun potentieel te ontsluiten, persoonlijke groei te bevorderen en een harmonieuze relatie met de cycli van het leven te cultiveren.

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.